02 September 2013

~ Adakah Anda Buncit?? Berlebihan Berat Badan?? Ingin ikut Cara Saya Berdiet??





Apa pandangan anda bila lihat pic sebegini?? gerun?? takut?? saya bukan nak kondem wanita2 yg gemuk sbb satu tika dlu saya adalah golongan wanita yg obesiti...dgn berat saya 88kg dan ketinggian 154cm, saya dikategorikan wanita yg OBESITI !!

Jujur saya katakan, berat ketika anak dara sekitar 39-45kg shj...sbb kan saya ni rendah, so saya mmg x boleh berlebihan berat bdn sbb kalau gemuk, saya akan kelihatan bagai seekor penguin yg sedang merayap2...hihi..

Yesss saya tahu, saya gemuk sbb baru pas bersalin 2 thn yg lepas...so saya x pernah kenal erti putus asa utk jaga smula badan saya...kalau x, saya x kan dpt berat skrg 54kg....

Apa yg saya lakukan utk dptkan berat skrg 54kg ?? 

1) saya x ambil pil2 pelangsing yg kat luar2 tuh sbb pnh dlu amik sampai masuk hspital sbb tekanan darah rendah...TETAPI saya gantikan dgn suplement utk bakar lemak2 yg ada kat dlm bdn ni...nak tahu lagi?? jom teruskan baca sampai abes....

2) saya x ambil ais - saya x tahu laa ais ni boleh menyebabkan perut buncit atau x...saya x tahu sejauh mana fakta ni tp saya ikut cara ibu saya sndiri menjaga badan + kesihatan beliau...saya dah x sentuh ais daaa...air suam + cinch tea menjadi peneman setia saya...

3) saya x ambil makanan/minuman manis2 - yess inilah musuh utama saya ketika berdiet...sib baik saya ni bukan penggemar kuih2 yg manis2 tuh...air manis pon mmg jarang sgt...kalau teringin sgt pon, saya akan kurgkan gula/susu...tp mmg jarang sgt laaa...

4) saya workout - penting bg yg inginkan bdn yg cntek, saya mesti workout...selain bagus utk kesihatan tubuh bdn, bonus leh turunkan berat bdn dgn begitu mudah..workout paling suka guna dumbell + stepper ..saya akan pastikan workout 3x seminggu.

5) saya ambil nasik 1x sehari - masa diet dlu saya mmg ambil nasik 1x sehari...dan selebihnya waktu makan, saya akan shake guna cinch shake choc...terbaikkk sbb ianya sgt2 kenyanggg..

6) SAYA MESTI RAJIN KALAU NAK KURUS - ini kata2 yg saya tampal kat bilik + bilik air + dapur + bilik workout...saya akan tampal supaya saya sentiasa ingatkan diri saya utk jaga bdn...

7) cari idola dlm menjaga bdn - yess sgt2 penting kalau kita nak cpt motivasi, slalu2 kita ngk @ follow idola kita tuh...nnt kan secara x lgsung, kita akan rajin + nak jaga bdn seperti idola kita tuh...idola saya Datin Norjuma & Dato' Siti Nurhaliza....

8) beli baju size idaman kita - dlu masa berat 88kg, saya pakai baju size XXL...dan masa tuh saya banyak beli baju2 yg bersize M supaya dpt memotivasikan diri sndiri agar 1 hari nnt saya akan dpt sarung baju2 tersebut...

9) minum air ckup - nak kurus kan?? so saya akan pastikan sehari saya akan minum 3-5 liter air?? x penat ke asyik kuar toilet je nnt?? jpwn saya : mmg penat tp sbb kan nak kurus cpt, saya mesti sanggu bekorban dari skrg...selain dpt menyingkir toksin2 kotor dlm bdn, + bonus skin makin moist bila kita banyak minum air...

10 ) nakkk apa lagi?? haaa cpt email kat saya utk guide set slimming yaa...

p/s : utk smua order2 cust, saya sudah pon reply kalian punya email yaaa...fuhhh saya hrp cust2 yg email tuh akan dpt my reply ya...jika tiada di inbox, sila cek ur spam box ya


GEGEH TAU NAK KURUS...NAK FOLLOW CARA SAYA BERDIET?? INGINKAN GUIDE YG BAGUS?? SAPE CURIK PIC BERDOSA...KIKIKI



LAGI SATU SAYA NAK SHARE...KALAU KORG X DE BOTOL SHAKER KAN ATAU MALAS NAK SHAKE2...KORANG LEH TRY BELI SHAKE N TAKE NI...SGT2 MUDAH UTK SEDIAKANNYA....

BOLEH BELI DI EMAIL YG TERTERA DI BAWAH NI YA....MMG BEST PRICE UTK REGULAR CUST @ NEW CUST YG BELI SET SLIMMING OK...


EMAIL TO ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id : 852407

bg mereka2 yg masih belum mencuba set suplement for skin, boleh terus buat ur order di email yg tertera di atas yaa...

bank in b4 jam 10am, pihak kami akan pos pada hari yg sama...alhamdulillah servis yg sgt pantas dari kami...:)

Sepanjang Bulan September ni jangan risau ya, smua set ada promotion harga yaaa...

love to share this info yaa :-


Perut buncit memang tidak menyelesakan. Ia bukan sahaja membuatkan kita berasa cepat letih apabila melakukan pergerakan walaupun sekadar berjalan, perut yang buncit juga menjejaskan penampilan seseorang lantaran bentuk tubuh kelihatan tidak seimbang. Apakah sebab perut menjadi buncit?

6 Punca Perut Buncit!

Pakar kesihatan Dr. Selfie C. Rijal menjelaskan ada banyak faktor yang boleh menyebabkan perut menjadi buncit.
Mulai Sekarang, Katakan Selamat Jalan Pada Perut Buncit! - Terbakor
Pertama, faktor keturunan.
“Faktor keturunan yang diwarisi daripada orang tua secara umumnya sukar dielakkan,” ujar Selfie.

Kedua ialah faktor penuaan. Dengan bertambahnya usia, penghasilan hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) mulai berkurangan.  Hasil kajian oleh Harvard Women’s Health Watch mendapati wujudnya kaitan antara penurunan hormon ini dengan peningkatan pengumpulan lemak di perut.

Ketiga ialah makanan dan minuman tertentu.  Doktor lulusan Universiti Padjajaran itu menjelaskan gula dan alkohol terutamanya yang terkandung dalam bir, adalah musuh utama kerana ia boleh membuatkan otot menjadi kendur.

Daripada segi pemakanan, katanya alkohol amat berbahaya bagi tubuh.  Ini kerana alkohol mengandungi  kalori yang tinggi, sama seperti kalori dalam makanan berlemak.  Selain itu, meminum alkohol akan memaksa hati bekerja lebih keras untuk menyingkirkan alkohol dan pada masa sama proses menyaring gula akan tertangguh.

“Gula itu kemudiannya terpaksa disimpan dalam tubuh sebagai lemak.  Pada masa sama, alkohol juga  dapat meningkatkan nafsu makan,” ujar doktrr yang bertugas di Hospital Sari Asih, Tangerang, Banten itu.

Menurut Selfie, makanan segera juga boleh mengakibatkan perut menjadi buncit berikutan jumlah kalori dan lemaknya yang sangat tinggi. Tidak ketinggalan, susu. Jika yang diminum itu ialah susu berkalori tinggi, maka ia boleh menyumbang kepada kebuncitan perut. “Justeru sebaik- sebaiknya minumlah susu rendah kalori,” tegas beliau.

Keempat bagi perut buncit ialah tembakau. Ia boleh menjejaskan aktiviti penghadaman. Selfie berkata biasanya ketika merokok selepas makan, perut akan berasa kembung kerana penghadaman terganggu.

Kelima, stres.  Menurut Selfie, keadaan psikologi seseorang mampu mengganggu aktiviti semula jadi tubuh termasuklah sistem penghadamannya. Stres juga boleh mencetuskan rasa kenyang dan menimbulkan masalah pada keupayaan tubuh menyimpan lemak. Akibatnya, perut kelihatan lebih mengembang. “Untuk mengatasinya, belajarlah untuk lebih relaks serta bernafas secara perlahan dan mendalam,” jelas beliau.
Dalam pada itu Selfie mengingatkan bahawa golongan wanita yang biasanya lebih mudah dilanda stress, cenderung memiliki lemak berlebihan di perut, meski pun berat badannya normal.  Keadaan ini mungkin diakibatkan oleh kesan hormon stres kortisol yang membuatkan lemak terkumpul di sekitar perut.

Keenam mempunyai kaitan dengan perubahan hormon, terutamanya ketika menopaus. Keadaan ini menyebabkan pengeluaran hormon seks estrogen berkurangan sekali gus membawa kepada pengumpulan lemak pada perut. 
Tumpukan lemak yang tidak sekata boleh membuatkan orang yang bertubuh kecil, buncit perutnya. Sememangnya ia kelihatan amat tidak selesa.  Jelas Selfie, keadaan ini berpunca daripada pengambilan karbohidrat secara berlebihan seperti nasi dan makanan berasaskan tepung seperti mi, bihun dan ladu, dalam kuantiti yang banyak.  Akibatya, karbohidrat yang berlebihan akan disimpan dalam bentuk lemak terutamanya di perut, atau lebih tepatnya di rongga-rongga di antara organ dalam perut.
“Penumpukan lemak di perut juga menjadi petunjuk bahawa kurangnya aktiviti fizikal dan penurunan kadar metabolisme tubuh,” jelas Selfie.  Jelas beliau, “Faktor utama yang membawa kepada kebuncitan perut adalah gaya hidup dan iklan yang berleluasa di pelbagai media.”
Benarkah perut akan buncit apabila seseorang terus tidur selepas makan? “Ya, benar.  Perut akan menjadi buncit kerana proses penghadaman tidak dapat berfungsi dengan baik,” ujarnya. 
Begitu juga dengan minuman bersoda.  Minuman jenis ini boleh membuatkan perut menjadi kembung dan akhirnya membuncit. “Gelembung-gelembung udara dalam minuman berkarbonat boleh mengakibatkan perut buncit,” jelas Selfie.

------------------------------------------------------------------------------
dan hari ini, dengan rasa happynya, diatas permintaan ramai, saya nak open pre order utk 3rd batch pula...hope ramai lg yg akan beli dan merasai kebaikan lipstick yg saya kongsikan ni...

PRE - ORDER NYX LIPSTICK 2 SEPTEMBER - 24 SEPTEMBER 2013...ALERT YA TARIKH PRE ORDER NI....SO JGN MISS YAA SMUA....

SAYA AKAN AMBIL ORDER 150 CUSTOMER TERAWAL SHJ YAA...JIKA DH CKUP QUOTA, SAYA AKAN TUTUP PRE ORDER BILA2 MASA YAA...

KERJASAMA ANDA, AMATLAH SAYA HARGAI...:)

ok saya letak beberapa testimoni yg sempat saya captured utk anda smua yaa...










--------------------------------------------------------------------------------

utk pre order NYX LIPSTICK ni saya akan tutup sehingga 30 November 2012 ,so saya akan ambil order utk 100 org yg terawal shj utk batch kali ini ya sbb saya mmg order direct from oversea...stok dijangka sampai pada midle December...saya akan inform once stok dah sampai...

8 kod colour yg sgt2 cantek utk dipilih adalah :_


 NYX LIPSTICK PRE ORDER NOW UNTILL 24 SEPTEMBER 2013



1) doll


2) tea rose ( sgt2 cntekkk!! )


3) thalia ( sgt2 cntek dan recommended !!) 


4) paris ( pling ramai suka!!! )


5) b52


6) eros 


7) louisiana


8) fig ( sgt cntek ) 


saya menggunakan kod nyx THALIA...mmg sgt2 cntek n natural...kod lain yg saya recommend kod tea rose...tp 8 kod kaler yg saya pilih smua tuh cntek2...yg pnting lipstick ni sgt2 best bila pakai...x melekit2 pon...jom jadi 100 porg yg terawal order lipstick ni...



colour nyx yg paling ramai customer2 order...#paris...



1 CPM's comments: