30 September 2013

~ Nak Dapatkan Skin Cantek x susah pon , Janji Istiqamah + Rajin ~


Assalamualaikum.

majority kaum Hawa impikan kulit yang cantik, lembut, dan licin. tapi kalau nak kulit cantik nih, mesti lah kena jaga kan. kalau dah sedia kulit cantik, tak berjaga pun nanti akan jadi tak cantik jugak. tips yang aku akan share nih berdasarkan apa yang pernah saya baca, dan amalkan. kulit saya tak cantik sangat tp yg pnting ianya sihat.

pertama, kalau korang jenis guna sunblock then pakai bedak bila keluar, balik tuh mesti kena guna remover sebelum cuci muka dengan pencuci. kenapa? sebab bila kita tak remove, kita terus je cuci segala habuk2 yg kita dah expose masa kita keluar tadi akan tersumbat kat kulit kita. nanti lama-lama jadi lah liang roma terbuka besar.

kedua, pilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka. macam mana nak tau? saya bagi cara paling senang. pegi mana2 mall yang ada jual skin care jenama Clinique. then buat2 lah nak beli produk dia pastuh korang tanya orang tuh kulit saya nih jenis apa yer? then, orang tuh akan test kulit korang. dari situ korang boleh tau jenis kulit korang apa. after that bila beli skin care, cari lah yang sesuai dengan kulit sendiri. simple je. kalau soh kita identify sendiri memang mengarut la kan, so tanya yang pakar...bg saya, saya paling suka Mary kay Melacep...sbb set ni akan cerahkan dari dalam...itu utk luaran laa...
ketiga, lepas cuci muka jangan sesekali lupa pakai toner, moisturiser dan sun block. tiga benda nih sangat penting yer terutama bila kulit muka kita terdedah kepada matahari dan habuk habuk. itu semua punca kulit muka kita rosak kalau tak dijaga.

keempat, seminggu sekali kena pakai mask. tak kira lah apa mask pun untuk kasi rehat kulit kita dan mencantikkan lagi kulit kita. and, seminggu sekali jugak kena buang black heads or white heads yang ada pada kulit muka kita supaya dia tak tersumbat lama dalam kulit muka kita.

last sekali, jangan lupa amalkan suplement dalaman for skin serta minum air masak secukupnya...bagi saya, air masak nih pengubat segala penyakit. banyak makan benda manis2 potongnya air masak. kena banyak banyak banyak minum air masak. ingat tuh.

kulit muka kita bukannya macam kulit tapak kaki kita. boleh dipijak2 takdehal punya. kulit muka kita nih macam kulit baby kena jaga dengan terapi. makin meningkat umur kita, makin berkurang collagen dalam diri kita. so, nak kulit cantik perlu penjagaan yang lebih awal.

yang paling paling penting sekali, penjagaan dalaman kita. maksudnya pemakanan kita. itu yang perlu dijaga. next entry will be updated soon.

jom baca smua testimoni2 yg saya update kan kat bawah ni ya..:-








u wanna join my group CPM's group?? ingin jana income yg best from shaklee?? email me yaa...seperti yg tertera di bawah ni yaa....

ok utk mereka yg ader problem skin pula, if nak saya tolong, email saya..jgn malu jgn segan2...dan obviously utk dpt guidance saya, of cource kena beli product dgn saya ( dpt hrga promo lagi ), no guidance if u are not my customer, saya x guide customer org ya, customer org sepatutnya rujuk/refer pada coach/ dstributor masing2...bkn suruh saya bg guidance free yaa kecuali laa kalian adalah customer tersayang saya, of cource, guide yg baik, pasti kalian akan dpt hasil yg baik juga seperti testimoni2 yg ada kat blog saya ni...:))

jadi, kpd sesiapa yg nak dptkan hasil yg baik, carilah COACH, produk kita boleh di mana2, nak yg murah pon ada BUT GOOD COACH yg akan memastikan hasil yg kalian perolehi & bukan sng nak cari.....

JIKA BERMINAT  EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun 

jika anda x mahu pos/kurier, boleh beli direct hq/branch2 shaklee yg sah yaa menggunakan id saya then after beli, attachkan resit pembelian dan seterusnya anda layak dptkan guide yg bagus dari saya, insyallah....

"anda tidak akan dpt hasil yg baik jikalau tidak bertindak dari skrg....sampai bila nak hadapi problem skin?? jom email kpd saya utk dptkan guide/advice yaa....dan semestinya tawaran harga yg saya tawarkan sgt2 menarik ekslusif hanya di qasehkuhoney.com SAHAJA


 ok ni pic mommy hanny with fiska...anak buah saya yg ke 2...nampak x betapa gebu nya fiska medina ni...sedap sgt peluk bdn die skrg...alhamdulillah berkat preggy set yg adik saya telah amalkan ketika mengandungkan fiska dlu..irine juga guna set berpantang serta breasfeeding set...kulit fiska alhamdulillah mmg sgt2 cntek + gebu....



ok ini ibu yg sebetulnya...hihi...irine, adik saya telah mengamalkan preggy set + confinement set + bf set + skincare set....

ingin dptkan guide yg baik dari saya?? email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya


1 CPM's comments:

  1. teringin nak cuba shaklee..tp kekurangan ongkosnya lagi..huu

    ReplyDelete