21 November 2013

~ Saya nak KURUS & KULIT CANTIK...bagaimana ya? ~

Saya percaya ramai org nak kurus...tp berapa ramai yg amalkan cara yg sihat & betul?? ok itu muqaddimah entry ni...lama betul saya x update blog ni..kan?? serius saya sgt bz coaching group anak2 Dazzling Diamond...alhamdulillah semakin ramai yg berjaya jd leader dgn income 4-5 angka sbulan...syukur niat saya selama ni nak bantu lebih ramai lg anak2 Dazzling dipermudahkan Allah...terlalu happy bila anak2 Dazzling Diamond dpt mengubah kehidupan yg dlunya biasa2 shj kpd kehidupan yg luar biasa...Masya Allah...syukur alhamdulillah...;)

ok yg tuh nnt saya citer last2 entry ni yaa...now nak share kan cara nak kurus dan dlm masa yg sama bonus dpt skin yg sihat...

RRRRRRamaiiii org email saya utk saya bantu dorg utk kurus dan bonus kulit sihat & cantik...tp jujur saya nyatakan di sini, saya hanya mampu guide + bg smgt utk kalian smua follow cara yg betul utk dptkan berat bdn ideal ( kurus ) serta kulit yg sihat tanpa sbrg cela....selebihnya usaha tuh kalian smua yg buat sungguh2 kat rumah tanpa pantauan saya...tuh sbb nak kurus ke, nak dptkan kulit yg sihat ke...smuaya atas usaha diri sndiri dan tugas saya hanya bg panduan /guide yg betul utk kalian smua follow

KUNCI UTAMA nak berjaya turunkan berat atau nak dptkan skin yg sihat, adalah RAJIN...ni je formulanya...x susah mana pon...konteks rajin yg saya maksudkan adalah istiqamah yakni berterusan...dan bukannya arini komain smgt berkobar2 buat, sok lusa dh dtg penyakit malas nya...bila dtgnya malas, tuh yg makan x hingat dunia tuh....bila malas dtg, tuh yg malas nak ambil suplement skin setiap hari....betul?? haa jwb cpt...jgn tipu diri sndiri...hihi...

ataupun kalau kalian  rasa agak2 malas nak jaga bdn, cube crk someone yg kalian boleh jadikan die role model utk kuruskan n cantekkan kulit....sure mesti akan rasa smgt balik nak jaga smua2 tuh....

saya lebih tegaskan kpd para isteri laa utk jaga bdn n kulit wajah kita...nak ke suami kita pandang perempuan lain yg lebih cntek dari kita?? of cource x nak kan?? kdg2 para isteri terlalu ambil remeh bab2 sebegini...anggapan nya cmni " alaaa aku tahu laki aku sygkan aku, x kan crk pompuan lain punya la"

yessss mmg betul, tp sejauh mana kah kita balas kasih syg suami kita?? adakah nak berterusan bdn sebegitu + skin yg x mulus tuh dpn suami kita?? adil kah?? cube tnya n jwb jujur pelan2 dlm hati....

ok kalau selama ni kalian belum sedar lg nak jaga kecantikan utk suami kita...masih belum terlambat lagi utk start smula apa yg telah anda tinggalkan selama ni...dan pastikan cari org yg boleh guide anda sepenuhnya utk capai apa yg anda perlukan....bukan sembarangan consume ya...mst dptkan guide

ada jugak customer tnya soalan cmni " akak, saya nak ambil set slimming mcm akak consume tuh, tp brapa lama ya leh nampak perubahan kurus tuh?? saya mmg xde masa nak bersenam, saya hanya nak ambil produk shj 

jwpn saya : dik, x de jln pintas utk kurus ya...dan suplement tuh hanya membantu utk mempercepatkan proses diet kita shj...bukan arini consume, 2-3 mggu dh turun 10kg dik...suplement ni bertindak dari dalaman so mmg perlukan exercise, jaga mkn ikut keperluan kalori serta suplement...insyallah dgn izin Allah akan nampak perubahan yg sgt ketara...

soalan berkaitan dgn prob skin pula :-

soalan : salam akak, saya dh 1 mggu consume suplement skincare tuh tp masih belum ada perubahan yg best ke atas skin saya la, cmna ya?? air saya minum 2-3 gelas shj...x larat nak minum banyak2 air mcm akak guidekan tuh...

jpwn saya : dik, suplement akak jual ni bukannya produk ajaib yanggg yg mkn arini, sok lusa dh licin gebu...tempoh seminggu tuh terlalu awal utk kita dptkan hasil yg baik sdgkan kulit kita akan nampak perubahan yg jelas seawal 21 hari tnpa skip + dgn minum air lebih 3 liter ya..

so secara keseluruhan nya kalian faham x apa yg saya cube nak sampaikan pada entry kali ni??

apa2 pon niat kita, mesti perlukan usaha yg sungguh2 utk berjaya...tuh sbb bila saya guide smua cstomer2 saya, pada awalnya mmg agak sukar mereka nak istiqamah, tp lama2 mereka akan terbiasa dgn cara tuh...dan ianya akan menjadi mudah...x percaya?? cube ikut guide yg saya berikan...x faham sila whatapps utk guide dari saya...



ANDA ANDA MASALAH BERAT BDN & KULIT WAJAH?? INGIN DPTKAN GUIDE YG BAIK DARI SAYA?? EMAIL UR WEIGHT PROB + PROB SKIN KE honey_nurhaliza@yahoo.com

oh yaa, jika regular2 cust saya yg berminat utk join my group Dazzling Diamond, boleh terus email kpd saya yaaa...saya mencari mereka2 yg benar2 ingin mengubah kehidupan yg biasa2 ke kehidupan yg LUAR BIASA....


8 CPM's comments:

  1. wuhuu akk cantik :) lama betul tgu akk update blog..btw cmna mo join group tu ye ?

    ReplyDelete
  2. aslmkm akk, sy tgh pregnant 18 minggu dan insyaallah after deliver nnt saya nak kurus mcm akk,,,insyaallah ;)

    ReplyDelete