30 January 2013

~ Semua Wanita Dilahirkan Cantekkk ~


TESTIMONI SET SUPLEMENT SKINCARE 

assalamualaikum akak hanny..

Saya nak bagi Testimoni ni pada kak hanny..hihihihiih

Dah sebulan 6 hari saya mencuba produk 1 set Skin Care ( Vit E+B comp ) +ESP Shaklee yang akak suggestkan pd saya..Alhamdulillah saya sudah nampak hasil nya..walaupun hanya sedikit demi sikit..saya tetap berpuas hati dengannya..Berkat guide yang akak bg pd saya,.,dan kata2 semangat akak suruh saya sabar,istiqomah,minum air 3 liter 1 ari dan ambil nya tanpa skip..sehingga lah saya berjaya bg testimoni pada akak..

Pada mulanya agak kekok juga saya nak habiskan air 3 liter dalam 1 ari.maklum lah jadual sebagai seorang pelajar Uni amat padat setiap hari..sampaikan minum air banyak2 asyik nak ke toilet jee.,..sampai keluar masuk ke kelas..lecture pun dah tarik muncung tgk keadaan saya yang selalu nak pergi toilet..hihihihiih..tapi saya kuatkan semangat jugak..nak cantik macam kak hanny kene lah berusaha kan..hihihiihih...problem saya ialah banyak parut2 jerawat yang lama di pp saya..liang pori terbuka besar..banyak whitehead n blackhead juga di hidung..Kini.setelah sebulan lebih saya mencuba produk ini, parut2 jerawat lama di pipi saya semakin pudar..semakin cerah kulit saya, semakin mengecil liang pori2 yang selama ini terbuka besar,,white dan blackhead juga semakin berkurang...saya sangat2 gembira menunggu hasil nya dengan sabar dan istiqomah.. alhamdulillah..

Terima kasih akak hanny dah berjaya guide saya..saya sangat2 gembira dgn hasilnya walaupun hanya sedikit sedikit...maklum lah baru sebulan lebih mencubanya..hihihihih..:)

Produk Shaklee sangat2 awesome..! Tak rugi mencubanya...@_@

--------------------------------------------------------------------------------------------
TESTIMONI SET SUPLEMENT SKINCARE 


Salam, sis hanny... apa khabar? Saya harap sis sekeluarga sentiasa sihat wal'afiat dan berada dalam rahmatNya.

Saya ingin berkongsi testimoni hasil amalan produk Shaklee yang saya beli dari sis (vitamin B complex, vitamin E dan ESP). Alhamdulillah, hampir 3 minggu saya mengamalkan pengambilannya mengikut jadual yang sis berikan, sudah mula menampakkan hasil. Ini bukan syok sendiri, tetapi teguran dari rakan-rakan yang menyedari perubahan pada wajah saya.

Kulit muka saya sudah mula berseri, cerah dan tidak kusam. Walau pun ada jerawat yang masih naik, tapi saya anggap itu proses untuk membuang toksin. Parut jerawat yang lama pun semakin pudar.
Apa yang lebih menggembirakan saya, suami pun turut menyedari perubahan kulit saya pada bahagian yang lain (yang ini tak boleh diceritakan sebab pasangan yang berkahwin saja yang faham...:-))...dia mengatakan kulit tubuh saya semakin gebu dan tidak lagi kering. Alhamdulillah...

Saya memang mengikuti sepenuhnya jadual yang sis berikan. Peraturan yang wajib ialah minum air secukupnya (saya memastikan saya menghabiskan 4 liter air di pejabat, tidak dikira air yang diminum di rumah). Untuk ESP pula, saya campurkan dengan susu Anlene dan serbuk badam (saya beli dalam bentuk serbuk terus sebab malas nak blender).

Insya Allah, saya mahu teruskan pengambilan produk Shaklee kerana saya rasa berbaloi dengan wang yang saya keluarkan. Kepada rakan-rakan yang masih meragui keberkesanan produk ini, saya sarankan cubalah dahulu dengan syarat ikuti sepenuhnya jadual yang diberikan dan minum air secukupnya. Pengorbanan memang perlu untuk menjadi cantik.
Sis Hanny, terima kasih atas nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan...saya amat menghargainya. Ternyata ia memberikan hasil yang amat memuaskan hati saya....

--------------------------------------------------------------------------------
 TESTIMONI SET PREGGY + CONFINEMENT SET + SET SUPLEMENT SKINCARE


Salam hani...sepatutnya nak bg testimnl hari 30 (srbulan) slps mkn set pantang+ostematrix+esp+vit e+lecethin....tp xsabar nak gtau hani kesan mkn semua supplmnt nie...hehe...

Nak bgtau hani nie :-

1) luka cepat sembuh...2 hari dah xrasa sakit dah kt bwh tu..
2) rambut dah xgugur lg dah...kalau dulu byk sgt rambut gugur mcm org sakit jer
3) bdn sgt bertenaga...bgn awal wpun mlm tdo lewat dan bgn buat susu utk anak saya yg 2 org lg tu( umur 4 dan 3 thn-diaorg still menyusu mlm2)
4) berjaya fully bfeed new born bb hari pertama dilahirkn sehingga skrg...
5) kulit muka dah start mencerah :) ramai dtg melawat dah tegur kulit semakin cantik wpun pigmen kt pipi still ada...
6) pigment di pipi dah start pecah2 dan pudar...dulu setompok mcm blusher yg kaler coklat tua :(
7) berat turun 10kg! ( timbang masa nak masuk labour 85kg..skrg 75kg :D senyum lebar...ngeee)
8) sepjg pantang nie belum lg kena sembelit...
9) asyik kentut...hehe...
10) xde sejuk2 bdn
11) sakit pinggang yg biasanya sgt teruk time berpantang dah xde...

Sgt happy hani...tq!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

 Wowww...teruja betul bila hari2 di inbox saya penuh dengan testimoni2 from my lovely customer...dorg sgt2 excited sbb dpt hasil yg mereka idam2 kan selama ni...saya?? lagilah excited sbb saya dapat bantu lebih ramai lagi wanita2 kat luar sana..

Bak kata majalah RAPI, dalam dunia ni mmg tiada wanita yg hodoh TETAPI yg ada hanyalah wanita yg MALAS menjaga kesihatan & kecantikan...stuju x?? saya mmg sgt2 stuju sbb itulah saya ingin bantu wanita2 khususnya dlm menjaga bab2 kecantikan & kesihatan kulit....dan alhamdulillah smuanya mendapat feedback yg sgt2 positif dari semua pembaca2 blog saya ni...


Maka dgn itu, semakin ramai yg dh tersedar bab2 nak menjaga kesihatan & kecantikan kulit, kalau dulu mereka endah tak endah shj, tp now ramai betul yg dh berubah utk menjadi lebih cntek & sihat...syukur2...

Tp x de la saya nak suruh mereka obses sgt dlm menjaga bab2 kecantikan ni...just simple2 shj i mean besederhana tp dlm masa yg sama kita sama2 istiqamah kan....sbb nak kulit cantek, mst ader bantuan suplement...sbb apa saya ckp mst dgn suplement?? sbb setiap hari kdg2 pemakanan kita x menentu kan...so dgn bantuan suplement, ianya akan melengkapkan keperluan2 utk kulit & tubuh bdn kita...

Mcm juga saya, kalau 9 thn dlu saya x brapa nak menjaga bab2 suplement kulit ni...tp selepas tuh, saya terus tersedar dan terus menjaganya sehinggalah ke hari ini...saya x katakan kulit saya cantek yaaa, kang org kata angkat bakul sndiri pula..eheh.....tp saya berpuas hati sbb saya dh dpt kulit yg bebetul2 sihat...tuh sbb saya suka share kan apa yg saya amalkan pd smua org....sbb sharing yg baik tuh bila ramai yg amalkan, itu juga akan dikira sbg pahala ibadah...

Ramai juga yg tanya, saya sudah terlambat ke nak amalkan suplement2 kulit ni?? jwpn saya, masih belum terlambat lagi dan mesti bermula skrg kalau inginkan kulit yg benar2 sihat....nak cantek jgn beri 1001 alasan sebaliknya teruskan dan plz konsisten ( istiqamah ) sampai bila2 walaupun kulit kita dh benar2 pulih...saya pon masih lagi amalkan suplement utk skin setiap hari tanpa rasa jemu...

Anda ada masalah kulit yg teruk?? jeragat?? pigmentasi?? oily/dry skin?? smuanya insyallah dgn izin NYA dpt dipulihkan sekiranya anda bermula hari ini dlm menjaga kecantikan & kesihatan kulit.



inginkan guide dari saya utk anda dptkan hasil kulit yg cntek & sihat??? jom terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com....saya akan guide set2 yg bersesuaian dgn jenis prob skin anda yaa...


next entry : tips kecantikan dari Mary Kay Product


22 January 2013

~ Kenapa Kena Jaga Kulit?? ~





KENAPA KITA KENE JAGA KULIT?? OF COURCE MMG LUMRAH SETIAP WANITA PASTI MAHUKAN YG TERBAIK TERHADAP KULIT WAJAH MEREKA KAN?? 

JOM SAYA KONGSIKAN....

Selama ni, saya asyik bg testimoni2 dari customer shj, so entry kali ni saya nak bg full testimoni ke atas salah satu produk yg menjadi favourite saya setiap hari....

Memang lumrah setiap wanita especially ibu yg beranak 3 ni seperti saya ,pasti mahukan yg terbaik dlm kehidupan seharian mereka...maka sbb itulah saya mmg pengamal product2 terbaik shaklee sbb hasilnya sudah ribuan manusia mengakui akan kebagusan & kebaikan shaklee...itu mmg saya akui sejak dari dlu saya consume produk2 nya...

So hari ini, saya akan kongsikan my review terhadap ESP...nak tahu apa kebaikan yg saya perolehi dari ESP?? jom teruskan pembacaan anda...

Setiap hari saya akan pastikan ,yg saya akan shake ESP sebanyak 2x sehari...kalau rajin,saya akan shake 3x sehari,iaitu pagi after breakfast, tghari after lunch dan malam b4 sleep bersama 2 biji vit e...

saya akan explain kan satu2 persatu akan kebaikan yg saya perolehi sepanjang saya mengamalkan ESP ok...so make sure anda smua baca bebetul info yg akan saya kongsikan di entry kali ini yaa...

1) ESP semasa PREGNANT 
ok sepanjang saya mengandung dolu2,mmg saya x kan tgglkan utk consume ESP ni..sbb khasiat protein soya yg terdapat dlm ESP mmg sgt2 bagus...saya mmg takut utk membeli soya2 kotak yg terdapat di pasaran , maka saya akan pastikan diri saya consume ESP ketika pregnant utk dptkan tenaga, kulit tidak kusam sepanjang mengandung, sbb majoriti ibu2 hamil di luar sana,mst akan mengalami kulit yg agak kusam & gelap ketika mengandung, tp serius saya katakan,saya tidak mengalamai simptom2 tersebut sbb saya consume ESP start dari awal mengandung lagi....kulit mmg sgt2 halus dan lembut even tgh prgnant skalipon, saya diberi extra tenaga since saya mengamalkan ESP ketika mengandung...ini mmg terbukti smua testimoni2 dr customer2 saya juga...that's why saya akan suggestkan dlm set preggy anda,mesti ada ESP ni...

2) ESP ketika BERPANTANG 
Tiba masanya utk saya berpantang dgn confinement set shaklee product dan salah satu product yg dpt menjadi milk booster saya adalah ESP...haaa nampak x?? ESP ni banyak betuk kebaikan nya...so saya pon meneruskan lagi ESP saya sepanjang masa saya berpantang...apa yg saya dapati, susu menjadi lebih pekat, lebih banyak & x de masalah utk production susu saya utk anak2 saya...itu yg menjadi pilihan no 1 dalam breastfeeding set yg customer2 saya beli...saya juga x jadi letih ketika bf anak2 saya sbb saya consume confinement set & breatfeeding set yg ader product ESP di dalam nya...alhamdulillah smuanya menjadikan rutin berpantang saya menjadi lancar dan baik...syukur alhamdulillah Allah permudahkan saya dlm urusan ketika saya berpantang.

3) ESP utk SKINCARE SUPLEMENT 
Of cource selepas habis tempoh berpantang,saya mesti menjaga smula akan kesihatan & kecantikan kulit muka & badan saya tp alhamdulillah ianya tidak menjadi masalah sbb saya dh mula consume ESP bermula ketika sdg hamil lagi, so sng utk jaga smula...mcm yg saya bgtau sblm ni,apa2 pon utk dptkan hasil yg baik,perlu rajin & istiqamah...so dgn berkat istiqamah saya tuh la, saya dpt memiliki kulit yg berdouble2 nampak lebih sihat & bermaya...x perlu suntik sana sini, ckup hanya anda consume suplement secara berterusan dlm kehidupan seharian anda...tuh sbb dalam suggestion saya, dalam set skincare,kdg2 ader saya suggestkan utk consume amik ESP skali sbb khasiat ESP boleh mencerahkan kulit dan menggantikan sel2 kulit yg baru terhadap kulit kita...besttttt sgt2,syukur alhamdulillah saya dah jmpa produk yg sgt2 bgus utk saya teruskan dlm menjaga kecantikan kulit saya.

4) ESP utk BREASTFEEDING 
Semestinya produk ESP ni menjadi buruan smua org especially ibu2 yg menyusukan baby nya...sbb apa yg saya dpt rasakan ketika bf kan si kecil danish, die lebih cpt kenyang, mudah dihadam,susu menjadi lebih pekat,saya kurg rasa letih, bertenaga, kulit baby lebih sihat mcm mama nya...

Bagaimana saya membancuh ESP?? 
ini soalan2 yg famous yg biasa saya terima di email saya ketika saya consult mereka...of cource la kan,setelah customer2 kita membeli dgn kita, sbg penjual,saya bertanggungjwb utk guide / consult mereka cara yg betul utk consume...so x de la istilah customer tuh terkontang kanting setelah medapat produk2 yyg mereka beli...btul ?? 

so cara saya membancuh ESP seperti di bawah:-

bahan2 yg diperlukan :-

1) 1 botol shaker
2) susu freshmilk low fat perisa strawberry ( letak dlm fride bg sejuk )
3) badam 
4) ESP 

mula2 saya akan masukkan ke semua bahan2 di atas tadi dlm blender,masukkan lebih kurg 400ml air susu campurkan ESP 1 sudu besar,masukkan badam then blend smua bahan2 td 

masukkan dalam botol shaker dan simpan dlm fridge beberapa minit utk bg ianya sejuk sebelum kita menikmati minuman ESP...

nak lebih sdp, shake atau blend...so anda akan rasa ESP anda lebih yummy & sdp....

saya akan masukkan picture2 saya membancuh ESP yaa...




so anda mungkin dah faham akan kebaikan2 ESP rite?? bg penggemar2 ESP, jom dptkan pakej hrga menarik yg terdapat di qasehkuhoney.com...so nak lebh cntek ambil set suplement skincare + esp yaa...dun worry ader special price utk my repeat customer dan juga new customer ya

kpd anda  yg ingin menjaga kulit wajah, breatfeeding mommy, sedang hamil, mahupun yg sdg dlm berpantang,anda boleh dptkan ESP dgn tawaran harga yg menarik...ingin mengetahui best price utk ESP, sila email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com
21 January 2013

~ " Makan Sihat BUKAN Makan Sedap " ~


pic ihsan google...


Sejak kebelakangan ni, ramai customer2 di kalangan pembaca2 saya yg telah sedar akan kepentingan menjaga kesihatan badan & kecantikan kulit...syukur alhamdulillah dakwah yg saya sampaikan telah diterima baik oleh smua client2 saya...saya panjatkan kesyukuran sbb yg bukakan pintu hati mereka utk berubah adalah dari Allah jua...saya hanya menjalankan tanggungjwb saya utk membantu lebih ramai lagi yg inginkan perubahan dlm kehidupan mereka...itu shj...selebihnya diri sndiri yg perlu kerja lebih kuat lagi utk menjaganya especially pengurusan berat badan...

Saya pasti ramai yang mempunyai & bercita2 utk menurunkan berat bdn di tahun baru ni tp adakah cara yg mereka lakukan itu betul ataupun sebaliknya sbb tindakan kita tuh laa yg akan menentukan samada kita berjaya kurus ataupun sebaliknya...betul??

Sama juga mcm saya dolu2...2 thn lepas ( kejap je kan? ) ketika selepas melahirkan danish ieman ( anak ke 3 ) berat saya jadi 88kg dan seingat saya time tuh saya pakai baju size xxl...ttg mood n perasaan saya time tuh x yah ckp laa...down giler ..tp saya x jadikan itu sbg alasan, saya kuatkan smgt utk cabar diri saya utk turunkan berat bdn yg sememangnya berat...syukur alhamdulillah suami saya banyak bg support laa ketika berat saya 88kg dlu..hehe...kalau dpt suami yg heboh nak komplen sana sini, teruk jugak , dan syukur dpt suami yg baik yg boleh terima saya seadanya tp walau apa keadaan skalipon, saya tetap nekad + usaha utk turunkan berat bdn ...dgn cara itulah, saya dpt balas kebaikan2 suami saya...kira adil kan??

dulu2 ketika bdn berat, bukan gemok ya, saya istilahkan " Badan Berat" haha...segala2 nya terbatas...yerla kan badan dah berat so bila buat keje sket mulalah penat even naik tangga tngkat 2 pon dh terasa mengahnya especially di bhgn kaki...pastuh kalau jln jauh2 sket mmg terasa penatnya, x mcm dlu2 ketika badan ringan...tuh sbb jln2 shopping di mall2 yg besar merupakan salah satu aktiviti wajib saya di hujung mggu utk membakar lemak2 yg ader kat bdn ni...selain itu juga saya juga mmg exercise, workout, jogging utk bg lebih cpt berat bdn turun....

Tipulah kalau saya kata, saya x ambil apa2 suplement utk turunkan berat bdn...tp secara jujurnya, saya mmg x ambil langsung / takut nak amik pil2 pelangsing yg ntah apa2 brand yg jual kat luar2 tuh...takottt wooo sbb saya ramai kwn2 yg ambil ubat2 pelangsing2 ni then bila dorg stop bdn jadi lagi naik sbb nya cara yg mereka lakukan tuh totally SALAH ..tuh sbb mereka x berjaya turunkan berat bdn...maka , saya ambil itu sbg iktibat then saya teruskan smgt saya utk turunkan berat saya dgn cara yg slmt dan sihat....

Tapi suplement set apa yg saya ambil?? haaaa nak tahu?? nak saya guide kan mcm yg saya ambil x?? jom cpt email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...tp korg smua kene la bebetul smgt nak turunkan berat bdn, jgnlah main2 kalau bab2 nk kurus ni...sbb yg nak bdn cntek, nak bdn sihat bukan diri saya tp diri korg kan?? sampai bila nak berat bdn naik dan naik dan naik lagi...betul x??

saya sndiri pon masih lagi truskan perjuangan ni sbb target saya mmg nak S size walaupun hakikatnya M size dh ckup memadai utk saya skrg ni...dari XXL size dan now M size...x nak ke bdn kita lebih sihat?lebih cntek?? boleh sarung apa2 baju trend skrg ni...tp make sure baju yg masih menutupi aurat yaa...itu pesan saya...

satu lg tips yg mgkin saya dpt kongsikan utk korg smua yg nak kuruskan bdn...cube beli 1 size baju idaman korg, i mean baju yg menjadi kegilaan korg utk pakai...so make sure beli size yg lebih kecil dan sila gantungkan di bilik korg, bila hari2 korg ngk baju size S tuh, mesti lagi bersemangat utk korg turunkan berat bdn dgn harapan 1 hari nnt akan dpt sarung size kecik tuh...itu yg saya pratikkan selama ni....hehe.

kpd yg berminat utk mencuba suplement utk tuurnkan berat bdn seperti saya, sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com . id 852407

kpd regular customer saya yg berminat utk join my team utk create more income, boleh terus email kpd saya juga yaa...

next entry : tentang skin pula ya
08 January 2013

~ My Supplements is My Skincare ~


Semakin ramai yg bg testimoni yg sgt2 bagus utk qasehkuhoney.com...dengan guide yg diberikan, kini saya rasa bertuah sbb dpt membantu lebih ramai golongon2 wanita khususnya..saya percaya wanita moden kini lebih mementingkan kesihatan & kecantikan kulit, tidak kiralah wanita bekerjaya mahupun WAHM...betul x?? 

Maka tidak hairanlah permintaan suplement utk skin, kesihatan di qasehkuhoney.com semakin hari semakin meningkat pengguna2 nya...syukur alhamdulillah...dan akhirnya mereka sedar dan tidak lagi membeli suplement2 di jalanan yg tidak tahu status no KKM nya serta vitamin2 yg di repacking sndiri...smuanya bijak memilih yg original utk mereka consume seisi keluarga...

Act, vitamin2 ni tidaklah mahal mana pon jika kita nak bandingkan dgn kesihatan kita...betul x? bila kesihatan / kulit dh teruk2 nnt, duit yg banyak pon x dpt nak beli smua2 tu, itu prinsip yg saya pegang dari dulu lg...maka dgn sbb itulah saya mmg terlalu mementingkan kesihatan & kecantikan kulit...maka secara x lgsung, saya tidak perlukan skincare luaran yg mahal2 utk dptkan hasil kulit yg sihat...cukup dgn amalan suplement ( tanpa skip ) + Melacep Whitening from Mary Kay Product...itu dh ckup bagi saya dptkan kulit yg benar2 sihat tanpa sbrg cela....

Tipu laaa kalau saya kata, saya x pernah alami skin problem...yessss saya pernah alaminya dlu akibat tukar2 produk muka...sib baik x jahanam kulit ni, mujur saya sedar utk rawatnya kembali dgn suplement Shaklee suplement skincare...dan dgn itu, saya dh x pandang lg suplement2 lain yg dijual di pasaran skrg ni..ntah apa2 jenama banyaknya...saya tetap setia dan istiqamah dgn suplement yg saya amalkan kini...

ok la, entry kali ni, saya selitkan skali 1 testimoni yg bertuah yg mgkin kita smua dpt sharekan akan kebaikan2 nya....

'ISTIQAMAH TUH PENTING UTK DPTKAN KULIT YG BENAR2 SIHAT "


percaya x?? sbb kan siti laa saya rajin nak jaga kulit, mmg die sbg idola saya utk jaga kesihatan kulit...maka tidak hairanlah nama saya turut ader nama die , honey nurhaliza....jika kita inginkan sesuatu perubahan dlm diri kita, ikutlah idola kita tuh...i mean ikut yg baik2 je laa...:)

".. my supplements is my skincare... why spent more if you can be creative with your supplements? Furthermore its natural n chemical free..!! 


---------------------------------------------------------------------------------------------------

salam kak hani..lme x email kak hani sejak ila beli produk shaklee gn akak tahun lpas...hari ni rase nk kongsi pengalaman ila gn produk shaklee..
sebelum ila mengandung tahun lepas kulit ila mmg teruk...n kecewa hanya allah saje yg tahu..iye la allah dah cipta wajah yg sempurna n sekarang kita je kne hargai n jage..lpas ila bce blog kak hani mmg terbuka hati terus nk mencuba..mana thu diizinkan allah muka pulih semula..insyallah...ila beli vitamin c, n b complete n vita lea..dalam masa yg sama time tu ila pregnent anak sulung..ila try makan x sampai sebulan kot n ila ikut kata k.hani minum air masak 3 liter..alhamdulilah parut hilang, jerawat apatah lagi mmg xde tumbuh dh..kulit jadi berseri n sekata...hanya allah yg thu hati ni bersyukur sgt..mmg ila kuar rumah xpakai dh bedak tebal2..pakai bedak sekali sapuan jer... time mengandung ila mmg jenis xske mekup n pakai fondition...iye la dah kawin ni kne jge penampilan untuk suami..suami pun xjemu tengok...alhamdulilah...
 
lepas jer ila bersalin anak sulung ila tambah plak koleksi suplement untuk ila mkn, ila beli kat kak hani vitamin e, n esp...alhamdulilah semua kembali sempurna...ila menyusu anak n alhamdulilah susu ila bertambah..firas pun cepat kenyang minum susu badan...
 
sekarang ni ila masih meneruskan lagi makan produk shaklee n sampai ble2 ila akan terus dgn produk ni..insyallah....
 
cme ari tu ila berhenti jap makan produk shaklee..ila terpengaruh gn produk2 glmour yg hangat sekarang ni..ntah mcm mane hati ni beria sgt nk try jgk..huhu harga mmg fuuuuhhhh mahal..kalau beli produk shaklee msti leh buat stok utk setahun...tpi apa kan daya...ila try mkn 2 bulan mmg xde apa2 perubahan pun..mcm tertipu n nyesal..tpi tu adalah peringatan utk ila lepas ni..
 
apa2 pun untuk kak hani ila nk ucp terima kasih byk2 kenalkan produk shaklee untuk ila n ila pun suka tgk kak hani cantik jer...n tiap2 hari msti bakak blog akak...TQ

------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANDA BERMINAT NAK DPTKAN SUPLEMENT SKINCARE?? EMAIL UR ORDER /PROB SKIN KE honey_nurhaliza@yahoo.com

~ Sakit Sendi Hilang dgn JOINT HEALTH ~




testimoni mama...syukur alhamdulillah...




Pernah x kita mendengar keluhan /aduan dari ibu & ayah kita yg semakin tua sakit2 lutut laa , sakit2 sendi laaa...dan ader juga yg sesetengah ibu & ayah kita nak solat terasa sakit sgt2 di bhgn lutut mereka...pernah x?? 

Saya akui perkara ni sbb secara jujurnya ibu saya sndiri selalu mengadu sakit2 lutut2..nak solat pon sakit, apatah lagi kalau berjalan jauh2...kdg2 kesian saya melihatnya dan sejak dari JH ni keluar, saya terus beli utk ibu saya consume setiap bulan...apa laa sgt jika nak dibandingkan dgn wang ringgit sdgkan ibu & ayah kita di kampung sakit2...so ambil peluang2 cmni, hadiahkanlah utk mereka consume setiap bulan...besar ganjaran pahala nya...

So selepas ibu saya sndiri consume JH, banyak betul perubahan yg saya lihat kat lututnya...kalau dulu nak jln pon terjengket2 but now alhamdulillah dah semakin baik, nak solat pon dh x sakit2 lg daaaa...syukur alhamdulillah....

so entry kali ni, saya nak share kan apa kebaikan2 JH yg kita boleh beli utk parents2 kita yaaa...semoga niat baik kita smua diberkati oleh Allah...amin

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalammengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

anda berminat?? email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com ..id : 852407 

kpd yg ingin dptkan set2 skincare, boleh terus email ur prob skin juga yaaa...

---------------------------------------

update : hari ini staff sudah pos kan lebih kurg 200 parcel NYX dari customer2 qasehkuhoney.com/ ya...

so esok akan ader lg rm150 parcel lg...tracking no saya dh email yaaa..so sape2 yg belum dpt tracking no pos laju, sila email saya segera yaa...

kpd yg ingin dptkan NYX ready stok, boleh terus email kpd saya ya...byr pagi pos petang...:))


03 January 2013

~ Makeup Tahan Lebih Lama Bila Skin Kita Sihat ~


utk skin problem, ini produk yg sgt2 bgus...vit e adalah produk yg sgt2 famous di qasehkuhoney,com...


jangan bermimpi nak dptkan skin sihat kalau kita sndiri MALAS nak amalkan...:) 



Alhamdulillah, syukur saya panjatkan kehadrat Ilahi kerna semakin ramai wanita2 a.k.a client2 saya dpt hasil yg sgt2 baik...syukur juga mereka smua terbuka hati dan minda utk mencuba set suplement skincare yg saya sharingkan ni....saya rasa sgt2 dihargai bila semakin ramai yg email testimoni2 yg menarik ke email saya setiap hari....usaha saya selama ni utk membantu lebih ramai wanita khususnya,semakin hari semakin mndapat tempat di hati pengguna2...dan saya yakin pengguna2 dan client saya skrg ni semakin bijak membuat pilihan utk memilih suplement2 yg original berbanding suplement2 yg di repacking smula...

Ok utk entry kali ni, saya nak share kan petua2 atau tips2 utk bg makeup kita lebih lasting...i mean lebih tahan lama sehingga petang...

Ramai juga yg email kpd saya tnya soalan2 yg sama so hari ini, dengan rasa rendah dirinya, saya share kan yaaa cara2 utk bg makeup kita tahan lebih lama yaaa...

1) pertama skali of cource pastikan skin kita x de sebarng cela...i mean jerawat, jeragat etc...sbb bila skin kita bnyk cela sana sini, mmg agak sukar utk dptkan makeup yg lebih lasting...so langkah yg terbaik, sila amalkan set suplement skincare tnpa skip , b4 sleep tuh amik 2 biji vit e...iaitu vitamin yg sgt2 famous di qasehkuhoney.com...

2) banyakkan minum air 3-5 liter sehari...apaa?? banyak sgt ?? kerap ke toilet?? lecehhh?? sbb kalau dari mula anda dh bg mcm2 reason nak minum bnyk air, mmg susah nak dptkan skin yg lebih sihat...sbb bila skin kita ckup air, skin kita mmg nampak sihat n cntek..kulit pon lebih moist...x caya?? sila amalkan suggestion saya 3-5 liter sehari...saya minum sehari mmg 5 liter n kdg2 lebih...mmg besttt

3) b4 apply makeup, make sure gunakanlah moisturiser yg sesuai dgn keadaan skin anda yaa...tp jangan guna produk2 yg mengelupaskan kulit yaaa..kdg2 sian ngk,muka elok2 cntek pastuh guna skincare yg hakiskan kulit, abesss merah padam muka mengelupas2...so pastikan cleanser luaran yg kita guna tuh, jgn yg mghakiskan kulit...mmg x bgus utk skin...nak lebih best, guna skincare yg berasaskan tumbuh2 an seperti MARY KAY PRODUCT...

4) After using moisturiser, barulah boleh guna bb cream/ foundation...after that baru guna mineral powder foundation yaaa...jgn guna 2 way cake plak...nnt makeup nampak tebal so mmg akan nampak bercapuk2...sbb bb cream/ foundation td dh tebal...so top up dgn mineral powder yaa...so makeup nampak lebih smooth dan lebih natural cnteknyaa...seyessss...:)

5) dan ini yg sgt2 penting, balik dari kerja,kot ye pon mengantuk/penat, bersihkan la dlu makeup2 anda tuh walaupun anda hanya guna bedak, sbb kita x tahu ader debu2 keketoran yg melekat pada lapisan kulit kita...so bersihkan guna cleansing milk / makeup remover yaaa...dan selepas tuh, barulah cuci muka kita dgn menggunakan cleanser yg bersesuaian dgn kulit kita...

6) jangan lupakan suplement skincare amalkan setiap hari tnpa skip/ tanpa jemu...sbb skin yg sihat dtg dari apa yg kita mkn...so jika berminat utk dptkan my guide, sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya...jangan lupa nyatakan ur prob skin...





kpd pembaca2 yg berminat utk dapatkan produk marykay, boleh juga terus email ur order ke email saya yaaa...honey_nurhaliza@yahoo.com...

02 January 2013

~ Azam Tahun Baru Nak Kulit yg Lebih Sihat & Cantek ~





Testimoni 1 :

Salam sis hanny. Hehe. Nak bg testimoni ni. Alhamdulillah nak dkt 2 minggu consume vit b and vit e. Ada perubahan especially parut jerawat dah mula pudar and jerawat dah tak timbul aktif mcm dulu dahhh. Yg paling best, muka nampak makin cerahh. Huhu happy! Tak sabar nak tunggu lagi 3 bulan hehe. By the way sis, wanie ingat nak consume ESP laaa. Berape ye sis? Hope sis boleh bagi best price hehe :)


-----------------------------------------------------------------------------------------

Testimoni 2 :

Assalammualaikum...
 
Kak Hanny...
 
Nak share kan sedikit testi ida selepas menggunakan set skincare Vitamin B-Comp, Vitamin C Dan Vitamin E termasuk ESP. Utk pengetahuan akak, ida dah lama beli set ni ngn akak sejak bulan Juklai 2012 tapi ida makan memang tak konsisten langsung..Air pun xcukup tiga liter. Pastu ida stop jap bila mak cakap kenapa badan ida makin naik dan ida tak nampak pun perubahan pada kulit ida..Sedih seketika...*:( sad
 
Since Disember ida start balik ambil set skincare ni dan ckupkan air 3 Liter..Memang usahakan jugak setiap hari utk cukupkan air 3 Liter walaupun seksa sebab asyik g toilet. Ida start balik pun sebab Allah bukakan pintu hati ida untuk join group akak bagi jana income!Alhamdulillah..Walaupun masih tiada lagi order masuk minggu kedua join group akak tapi ida sts positifkan diri macam yang akak sarankan dan cuba sedaya upaya ikut setiap tips2 yang akak bagi..Mudah-mudahan rezeki ida ada masa akan dtg..AMIN
 
Berita baiknya...baru seminggu ida consume full set skincare secara konsisten tanpa skip dan cukup air 3 liter,,,,,,AMAZING!!!!!kulit muka jadi lembut sangat..Wajah jadi lebih lembab!Badan lebih bertenaga stp pagi!baru seminggu kak!!!!HAPPY SANGAT2!!!Bayangkan lah kalau dari dulu ida rajin dan amalkan apa yang dah akak guide?Now, no more malas-malas nak jaga kulit dan berbisnes!!!Sedang berusaha lagi utk dapatkan skin yang cantik macam akak...*:) happyPengajarannya disini, kena cukupkan air 3 liter utk dapatkan kesan yang superb dengan pengambilan vitamin ni...
 
TQ akak sebab perkenalkan ida dengan SET ni..Ida harap akak tak jemu untuk guide ida dapatkan kulit yang cantik, body y cantik dan berjaya macam akak dalam biz SHAKLEE ni..lot of love kak!!!*:x lovestruck*:x lovestruck*:x lovestruck

-------------------------------------------------------------------------------

Testimoni 3 :

Salam akak, alhamdulillah kini dh nak masuk bulan ke 4 saya consume set suplement skincare + esp yg akak suggestkan tuh dan now mmg saya sgt2 berpuas hati dgn result yg saya perolehi...saya ikut smua guide2 yg akak beri tuh...dan mmg sgt2 amazing sbb b4 ni dh mcm2 produk yg saya guna utk rawat skin ni tp smuanya hampa sehinggalah saya dipertemukan oleh kwn saya utk dptkan guide dari akak...ok now, saya nak fokus utk set slimming pula tp dlm masa yg sama nak mentenkan set suplement skincare tuh..boleh kan kak?? akak guide saya lagi yaa utk kuruskan bdn pula...nnt akak gtau brapa total utk set slimming dan set skincare yaa...lagi satu servis akak sgt2 berpuas hati sbb mmg x mengecewakan saya dan kwn2 kat office ni...thanks ya kak...jgn lupa pm hrga yaa...

------------------------------------------------------------------------------











jom kita smua sama2 berazam tahun baru ni, kita nak kesihatan yg lebih baik, kulit yg bertambah sihat ...so bila skin kita sihat, ianya akan memberi 1 kepuasan yg tidak ternilai...

nak tahu bagaimana nak jaga kulit dgn bantuan suplement?? email saya yaa...saya akan guide mcm testimoni2 saya kat blog ni ok?? 

Anda Berminat utk memiliki set2 suplement skincare?? Kini ader tawaran harga hebat sempena New Year  2013...so tunggu apa lagi?? place ur order now...kpd repeat2 customer yg ingin membeli stok utk simpanan anda, kini masa yg terbaik utk anda membelinya sbb ader tawaran harga yg sgt menarik di qasehkuhoney.com....

Kpd my new customer, suka saya nak ingatkan, bila anda email tuh, sila nyatakan ur prob skali yaaa...x kiralah, anda ader mempunyai problem skin , problem susu merudum, nak tnya set2 preggy ke, berpantang, honeymoon set, feminin set, smuanya ader di sini yaaa...

Juga kpd client2 yg telah pon membuat pembayaran utk set2 slimming, staff saya telah mengeposkan set2 anda yaa...dan sila maklumkan pada saya jika set2 anda telah slmt sampai yaa utk saya guide jadual mkn yg betul....mmg sambutan sgt2 luar biasa terhadap set slimming + set suplement skincare di blog kami...syukur alhamdulillah, lebih ramai kaum2 wanita terutamanya yg dpt saya bantu & guide...

kpd yg masih belum mencubanya, tunggu apa lagi?? jom cpt2 email ke honey_nurhaliza@yahoo.com id : 852407