22 February 2013

~ Cantekkan Kulit Anda Dgn Shaklee Set, Saya Dah Berjaya, Anda Bila Lagi? ~




cntekkan kulit eyla?? sbb die consume set suplement skincare SHAKLEE dan mendapat guide yg best dari saya...syukur alhamdulillah...

kpd yg ingin dptkan kulit yg sihat n cntek seperti eyla, cpt2 email yaa...hrga menarik menanti anda...:) 

jom saya kongsikan testimoni yg eyla kirimkan pd saya pagi td...

selamat membaca ...('-") 

salam kak hani... *:) happy

esp + set skincare dah sampi. cepat je sampai padahal saya baru saja order...hehe

saya nak kongsi ceket mengapa saya sanggup repeat order shaklee berbanding produk lain ! mula-mula saya hanya mengambil ESP.... walaupun cuma ESP, TETAPI kesannya pergghh jangan cakap, kulit semakin lembut !! padahal saya belum lagi ambil skali set skincare....
lepastu sy mula nak try set skincare pula... buat order pertama kali , ni maksudnya sepanjang 4 bulan tempoh percubaan saya, setiap hari sy tengok cermin selepas bangun pagi dan sebelum tidur ! tak dinafikan, memangggg kecuuuttt jerawat dan kulit semakin halus ! ehhh kejap, bukan stakat halus tetapi semakin PUTIH ! 

sekarang sy pergi kuliah setiap hari hanya memakai bedak... itupun cuma bedak kanak-kanak..hehe.. buat apa nak pakai bedak tebal-tebal sedangkan kulit memang dah sedia macam memakai bedak sejak amal set skincare + esp ni ! 4 bulan kemudian, sy repeat order benda y sama dgn kak hani, esp + set skincare ! TAPI saya lansung tak kisah sebab sekali kita sudah mengamalkan shaklee ni , memang konfem tak mau tengok produk lain dah.. sebab sepanjang saya mencuba pelbagai jenis produk kecantikan n kesihatan , ternyata shaklee la yang memberi kesan luar biasa terutma kulit y cantik perempuan idamkan ! 

hasilnya memng berbaloi sehinggakan saya tak kisah soal harga... ohh ya, sebelum tu, sy nak share juga dengan anak-anak gadis kat luar sana... sy sebenarnya baru berumur 21 tahun, hehe... mesti orang akan kata, muda-muda tak payah la jaga kulit sangat kan masi remaja... NO NO NO ! ANDA SILAP ! dari muda la kita PERLU jaga kulit n kesihatan. jangan menyesal jika muka anda lebih tua dari usia ye...lagipun, shaklee ni bukan sahaja jaga luaran tapi juga dalaman ! see ?? jika nak cantik luar , dalaman harus bersihkan dulu dan buang segala toksid2 tu.... 

memang betul apa kak hani kata kat blog, dari muda lagi kita kena ada kesedaran jaga kulit ! hasilnya ?? kita akan dapat lihat nanti bila dah 30 tahun...kita akan dapat beza kulit yang amal supplement dan tidak... memanggg berbezaaa !! sekarang sy dah nampak beza, sedangkan kawan-kawan sy sekitar umur cuma  21 - 22 tahun tetapi dah nampak kusam.....bukan nak mengata tapi ni la kenyataan ! ayuh anak-anak gadis, jangan malas nak jaga dari muda, kesan baiknya anda sendiri juga dapat, bukan orang lain ! ehemm, bukan setakat kawan permpuan sahaja tegur kulit saya TETAPI kawan lelaki juga... dia siap tengok muka saya lama-lama...kejap dari dekat kejap kebil-kebil mata.... saya ingatkan apa, rupanyaaaaa dia perasan saya dah TAK ADA JERAWAT walau satu pun !! siap berkata ginie, "dulu masa kenal, banyak jerawat , semakin hari semakin ilang cuma malas nak tegur kang ada org perasann".... see ?? 

orang sekitar sy turut perasan perubahan kulit saya... esp + skincare memang berbaloi !! jadi, saya sertakan gmbr sekali, ada juga gambar jarak dekat sya sertakan yg TIDAK EDIT yee, untuk membuktikan kulit wajah sy sekarang sangaaatttla licin dan flawless.... 

trima kasih kak hani yang guide sy cara makan y betul set skincare tu... kak hani sy jadikan inspirasi stiap hari dan dalam sy juga silent reader kak hani...stiap hari menjadi kebiasaan dah buka blog utk tgok update terbaru terutama tips untuk kulit dannn sy juga siap follow instagram ka hani utk tgok shawl y kak hani gayakan....semuanya cantik-cantik !! sy stiap hari tggu kot-kot kak hani ada buat pre-loved shawl2 tu sebb da satu shawl tu yg say teringin sangat memilikinya....hehe *:) happy trima kasih ya kak hani.... 

--------------------------------------------------------------

ini antara testimoni yg terpilih saya masukkan utk entry kali ni yaa...so kpd yg mempunyai prob skin/wajah teruk berjerawat, bejeragat, skin x sekata, kulit kasar, exzema...korg smua leh try set yg akan saya suggestkan nnt, tp mesti explain kan dlu ur prob skin yaaa...

INGINKAN GUIDE YG BEST DARI SAYA?? EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com
20 February 2013

~ Rawatlah Kulitmu Secara Bijak ~




Terdapat pelbagai jenis lambakan produk2 tempatan yg ader kat pasaran skrg ni...dari semahal2 produk sehinggalah semurah2 sesuatu produk namun adakah kita bijak / menilai sebelum membelinya?? atau kita mudah terpengaruh dgn iklan2 di tv??

Secara jujurnya , 5 thn lepas sebelum saya bertemu dgn Mary Kay produk, mmg saya tercari2 produk yg sesuai dgn kulit saya dan sbb itu jugak laaa saya banyak kali tukar2 produk...x berkesan je saya trus tukar yg lain, sehinggalah saya bertemu dgn Mary Kay...yesss mmg saya dh gunakan produk ni hampir 6 thn..( sama umur damia anak ke 2 saya ) sbb saya masih ingat lagi saya start guna Mary Kay ni ketika after bersalinkan Damia...lama kan?? sbb Mary Kay + Shaklee laa yg telah merubah kulit saya menjadi lebih sihat dan nampak lebih bermaya...tiada lagi masalah kusam di wajah saya, maklum laa umur seperti saya 31 thn mmg kulit agak cerewet tp sbb kan saya mengambil langkah2 dari awal, kini di usia 31 thn saya totally dh dpt kulit yg saya idamkan selama ni...

Mungkin betul ada rawatan mahal yg membolehkan seseorg wanita itu " melarikan diri " drpd kedutan tetapi bukan smua org mampu melakukan nya , jadi mengapa perlu membazir?? ada banyak cara lain utk meengatasi kedutan, paling penting adalah USAHA BERPANJANGAN dan lebih TEKAD utk melakukan nya.

Suka saya nak kongsikan 1 kisah dari salah seorg teman saya yg mungkin boleh dianggap sbg " kedekut " utk berbelanja utk kecntikan diri sndiri...


Kalau org lain snggup berhabis duit kan utk nampak kulit lbih sihat n cntek kan?? tp teman saya ni langsung x hiraukan penjagaan kulit nya, sebaliknya mmg endah x endah je jaga kulit, oh ya, lupa nak gtau, umur die sebaya saya 31 thn...tp setiap kali berjalan dgn nya, org akan sangka & teka umurnya jauh lebih tua dari saya sdgkan kami mmg sama usia...sampailah ditakdirkan kulitnya sgt teruk , maybe juga tidak menjaga dgn suplement dan juga perubahan hormon...dan malam tuh juga die terus wassap saya...meh saya kongsikan...mungkin juga boleh kita jadikan iktibar utk kita smua...especially yg MALAS & KEDEKUT nak cantekkan kulit ..

marlia ( bkn nama sebenar ) : dear, u free x?? plz reply my msg ni, urgent..
saya : yesss my dear, can i help u?? ader prob ke tuh??
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss mmg prob besar...tolong i cpt...
saya : laaa nape plak tuh?? meh gtau cpt knapa...i akan tlg u, dun worry
marlia ( bkn nama sebenar ) : seriusly kulit i makin teruk laaaa...can u suggest any suplement for me?? plzzz
saya : haaa tuh la dlu dh suggest u x mo, haaa skrg lihat apa sudah terjadi...( psiko die )
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss i know that, but u mst tolong i jugak...u free kan esok?? bawak skali suplement skin tuh yaa..
saya : ok u nak jmpe kul brapa tuh?? i cek my schdule 1st ok...i double cmfirm by tomorrow morning ya
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss i tggu, tp i nak suplement tuh esok jugak ok?? plzzz honeyyyy...
saya : yesss sure2..dun worry, esok kita jmpe, i bawak kan skali suplement skin tuh ok
marlia ( bkn nama sebenar ) : thanks my dear, u mmg besttt...muah2

---------------------------------------------------------------------------------------

ok nampak x perbualan saya kat atas tuh ngn teman yg saya citerkan td?? sebenarnya manusia ni akan cpt bertindak bila " something " berlaku pada diri mereka...dan dari situlah mereka akan mula menggelabah crk solution nya...betul x?? stuju x ngn pndpt saya ni?? saya lebih suka konsep MENCEGAH DARI MENGUBATI " 

Sbb nya bila skin dah mula teruk/ nampakkan prob2 skin, akan mengambil masa utk pulih & bukannya boleh pulih on the spot, guna arini, pagi esok trus flawless...so jika anda x menjaganya dark skrg, berkemungkinan besar nasib anda sama mcm teman saya tuh...

so penjagaan awal dari usia muda sgt2 pnting especially wanita sbb mmg lumrah smua wanita inginkan yg cntek2...btul?? so kalau nak kulit sihat,cntekkk, kene la bermula HARI INI DAN BUKANNYA ESOK LUSA...JANGAN BERTANGGUH KALAU KITA BENAR2 INGINKAN PERUBAHAN TUH PD KULIT KITA....

dan perlu diingat juga yaa...bila dh consume suplement , mmg perlukan jadual mkn yg betul & konsisten, bkn main hentam mkn cmtuh je

JIKA ANDA MAHU SAYA GUIDE UTK PENJAGAAN KULIT ANDA , SILA EMAIL UR PROB SKIN KE honey_nurhaliza@yahoo.com

hanya customer2 yg purchase di qasehkuhoney.com shj yg layak mendapat konsultasi ekslusif dari saya...so jika ada yg beli di farmasi/org lain then minta my guide kat email, saya mohon maaf ya jika tidak meng " reply" email anda...so jika mahukan yg terbaik utk saya consult, boleh lah purchase di qasehkuhoney.com

" kesihatan & kecantikan anda adalah kebanggaan kami " 

- Admin -
16 February 2013

~ Ibu Hamil Muda ~

Syukur Alhamdulillah saya panjatkan sbb dgn smua entry2 saya semakin ramai yg sedar akan kepentingan suplement dlm kehidupan seharian kita...tahniah saya ucapkan buat anda smua...nasihat ikhlas saya, teruskanlah jika anda inginkan kecantikan & kesihatan dlm kehidupan seharian anda...Anda sihat kebanggaan kami...syukur..

Hari ini, saya nak kongsikan 1 kisah yg mgkin boleh kita ambil iktibar utk kita , act dh lama nak share kan tp masa sgt2 mencemburui utk saya berbuat demikian...dan hari ni, saya curik2 masa yg ader sket ni utk saya type laju2 entry sharing ni....



Yesss entry ni saya nak tujukan khas buat golongan ibu2 muda yg preggy zaman skrg ni yg mana mereka sgt2 tidak mementingkan suplement ketika mereka hamil...sdgkan janin yg baik itu, kita mmg perlukan amalan suplement supaya dpt grow dlm perut dgn baik skali...

Saya nak share kan 1 kisah ketika saya bersalinkan si kecil danish arituh...jom baca, mgkin ianya boleh berikan panduan /iktibar utk kita smua...

pada suatu pagi yg indah bertarikh 2 ogos 2011, saya telah selamat melahirkan seorg bayi yg sgt comel, dan time tuh kalau x silap saya, nurse telah pon mghantar saya ke bilik utk saya berehat, yerla kan, baru shj bersalin + jahit...

Dalam bilik tuh hanya ader 2 patient termasuk saya dan rakan sebelah katil saya tuh juga seorg ibu muda tp lbih muda dari saya kot...kalau x silap umurnya 21 thn...baru shj bersalinkan anak pertama...

ibu muda : akak baru lps bersalin ya?? sape nama??
saya : aaahh saya baru je pas bersalin, nama saya hanny...umur brapa ya??
ibu muda : baru shj 21...awak?? anak 1st juga ya??
saya : eyhh x la, ni anak ke 3 saya...umur dah 30 thn
ibu muda: uwaaa yeke..nampak akak sgt muda la, mcm anak 1st je saya ngk...
saya : (hanya mampu tersenyum )...baru pas bersalin ya??
ibu muda : aaahh mlm td...baby tgh syokkk tdo tuh, susu saya x de la kak...
saya : laaa nape biarkan baby terus tdo?? x susukan baby??
ibu muda: nak susukan tp susu saya x de la kak...
saya : huishhh mana boleh x de susu, sbb ibu2 yg baru pas bersalin pasti ader susu...so kene rangsangkan baby dgn hisapan pertama...( nasihat sbb dh berpengalaman kan?? hehe )
ibu muda: tp saya x reti la kak...
saya : meh akak ajarkan..( sambil berikan teknik2 yg betul cara menyusukan baby )
ibu muda: baby akak kulit bersihh laaa, cntekk sgt...comelll...nape anak saya x mcm tu ya??
saya : masa mengandung dlu, ader ambil suplement apa2 x??
ibu muda: x mkn sgt pon kak, yg amik pon folic acid klinik tuh je..lain2 x mkn..
saya : laaa x boleh la cmtuh, sbb bila kita pregnant, kalau nak bayi yg sihat, kulit cntek, mmg perlukan suplement, barulah anak yg keluar tuh nnt berkualiti...
ibu muda: saya x tahu apa2 la kak...yerla kan anak 1st ni...
saya : akak dlu pon anak 1st, mmg amalkan suplement utk baby tuh sihat, bijak n kulit cntekkk...sbb akak nak baby2 akak tuh berkualiti..so mesti kene consume.
ibu muda: layekeee...( smbil muka sedeyyy & kesal ) mahal x kak suplement tuh??
saya : x mahal la yanggg, berbaloi beli sbb thn 4 bulan...so sepanjang kehamilan tuh mmg perlukan suplement...
ibu muda: akak ader no phone/bsness card x??
saya : ader dear ( sambil menyerahkan bsness card saya )
ibu muda: nnt kalau pasni apa2 saya cntact akak yaa...mmg nak amalkan suplement laa..ngk kulit akak sgt cntekk, x mcm umo 30 thn pon...malu saya..
saya : insyallah kalau kita amalkan dr skrg, mmg kita akan sihat, kulit pon cntekkk...so nnt if pregnant kali ke 2, jgn lupa ya amalkn suplement.
ibu muda: ok kak...tq tau, nnt saya msg akak ya balik nnt


-----------------------------------------------------------------------------------------


nampak x perbezaan antara ibu yg mengamalkan suplement ketika hamil & ibu hamil yg tidak mengamalkan suplement ketika hamil?? so mana satu pilihan anda??

banyak skrg ibu2 muda khususnya langsung x hiraukan ttg pemakanan ketika mereka hamil...dorg anggap mcm x penting je sbb apa yg kita mkn tuh akan membentuk anak kita...tp ader jugak ibu2 yg dh berpengalaman pon masih tidak mengamalkan amalan suplement ketika mereka hamil..alasan mereka, " saya takottt laa nak mkn suplement ketika hamil, x de effect kat baby ke??" dan alhamdulillah saya dpt nasihat mereka dgn baik bab2 ni dlm email..

so selain amalan2 kerohanian ketika hamil, suplement juga sgt2 penting...sbb akan melahirkan baby2 yg sihat, bijak2, kulit cantekkk...tuh sbb bila saya hamil, mmg saya jaga sgt2 bab2 ni...sbb saya nak anak2 saya smuanya berkualiti...





ANDA IBU MUDA YG HAMIL ?? MAHUKAN PENJAGAAN YG BAIK UTK BABY ANDA DLM KANDUNGAN?? JOM DPTKAN FREE KONSULTASI TTG SUPLEMENT APA YG TERBAIK DIAMALKAN KETIKA ANDA HAMIL...

EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com


~ BEST BUY WORLD - BERBALOI ~

[Sponsored ads. to view current entry, please scroll down. thank you]

new entry ada di bawah ya :)

Assalamualaikum,.Bismillah...

Errr...errr...apa ek nak share ngn korg smua...act kan dlm kepala ni bnyk btul bnde yg saya nak share ngn reader2 saya...kalau boleh smua bnde laaa...tp tuh laaa masa sgt2 mencemburui diri saya utk update hari2...but i'll try my best ok...

ok act nak share 1 bnde ni...of cource kalau saya share, mst smua org suka...sure punya laaa...bab shopping2 ni...sape la yg x suka bab2 cmni kan, nak2 kita ni wanita...abesss smua nak beli...tp nasihat saya, biarlah kita membeli tuh apa yg perlu shj, x perlu membazir2...tp kalau kita dah nak sgt2 something tuh, beli je laaa..x yah tunggu2, nnt takut x tdo mlm je...asyik dok teringat jeee nnt...kannn?? Ok itu diri saya...:P

Tp kan dunia skang makin lama makin canggeh kan?? x de la cam zaman dolu2..skang ni smuanya hanya di hujung jari shj kan...senang betulll...bkk website, pilih2 brg then add to cart dan terus ipay88...fuhh semudah ABC betul kita shopping2 on9 ni kan?? pastuh esoknya tggu brg smpi kat depan pintu umah....x yah nak kuar duit minyak, duit parking, duit mkn smua...nak2 org bz cam saya, smuanya order on9...

Act, ader pro & kontra la shopping2 on9 ni kan?? but make sure beli dgn website2 yg kita percayai laa...lihat review2 dari cust2...jangan main terus byr je yaa...

Ok saya nak share ngn korg smua 1 website yg mana kita boleh beli mcm2 brg kat web ni, BEST BUY WORLD ...ada 3 sbb kenapa saya suka shopping kat website ni :-

1) mudah & pantas
2) brg2 smuanya original kaunter
3) MURAHHHHHHH...

saya dah buat servey beberapa item laaa especially kosmetik & perfume...mmg jauh betul beza harganya kalau nak dibandingkan dgn di kaunter2...so kat BBW ,kita dh dpt jimat banyak duit...so korg leh la shopping kat situ 24 jam...sgt mudah especially yg nak crk gift2 ke...so korg boleh terus beli kat BBW...mmg gerenti sgt2 berbaloi...

 semua brand kosmetik banyak terdapat di BBW...so cube korg bezakan hrga di BBW & di kaunter2 kosmetik...mmg nyata berbeza...so WHY PAY MORE??
sbg contoh my favourite perfume ni JIMMY CHOO..kat kaunter yg 60ml cmni lebih kurang hrga RM 269 tp di BBW hanya RM 215 shj...murah kan?? so tunggu apa lagi?? jom la servey2 brg2 kosmetik /perfume2 kat BBW...saya pasti anda pasti teruja dgn harganya yg sgt2 berbaloi...dan semestinya ianya ORIGINAL yaa...

i think it's time for you guys to sign up with BBW Malaysia. takda apa yang rugi. sy sendiri dah ada barang2 yang nak beli dari sini. kalau ikutkan kos, if nak keluar beli barang - duit minyak + duit beli brg takde diskaun + duit makan + duit beli ntah apa2 sebab nafsu. huu.. banyaknye duit keluar. kan senang kalau beli dekat sini. mudah, senang, cepat. 


kalau korang ada apa2 yang nak tanya BBW Malaysia ni, boleh tanya thru here : 

Website address: http://my.bestbuy-world.com/
Facebook page: Best Buy World Malaysia
Customer service: (03) 2164 3557 (Mon to Friday 9am to 6pm)
Fax no: (03) 2163 3390
            Email: info-my@bestbuy-world.com

hope info / sharing saya ni dpt membantu korg utk beli gift utk diri sndiri ataupun org tersayang...so x de lg alasan yaa jauh laa, x de masa laa...segalanya hanya di hujung jari anda..

ok laaa februari ni ramai plak kenalan2 yg sambut birthday , so saya nak usha2 perfume utk dorg pasni..tp apa2 pon saya nak beli daisy kat bawah ni utk reward diri sndiri...

MEMANG BERBALOI ! ('-")



syg nak guna tp kena jugak sbb haslnya mmg sgt2 natural...sng nak letak dlm makeup bag saya...BBW mmg best!! 


mmg sgt cntek collection from BBW...nak ngk hasil makeup simple dr makeup BBW x??


my simple makeup from makeup collection from BBW


nak eyeliner pekat cmni?? jom try eyeliner clinique





mmg best!! 






INI STICKY POST YA..PLZ SCROLL DOWN UTK ENTRY YG TERBARU YA...

07 February 2013

~Sharing My Skincare Routine ~

Pantas betul masa berlalu...rasa mcm baru je rasa saya menginjak ke umur 17 thn...tp time umur cmtuh, saya masih tercari2 cara penjagaan kulit yg betul...secara jujurnya, kulit remaja saya x sesihat mcm hari ini ( 31 thn ) , bila tadi saya belek2 album time remaja dolu2, dlm hati kecil berkata " kenapa laa dari dulu aku x jaga kulit kan" but so far saya bersyukur sbb saya dh dpt hasil kulit yg wanita2 idamkan...kulit saya bukan cntek tp SIHAT...itu yg paling penting...

Bila saya masuk kaunter2 makeup, SA mesti tnya saya guna barangan skincare apa...tp saya hanya mampu tersenyum dan biarkan SA tuh berteka teki...

Tahun 2013 ni, saya akan memasuki umur 31 thn...10 thn lg saya akan 41 thn, haha ok saya dh merepek2 dh ni...saya suka fikir2 cmtuh..bagaimana la nnt kulit saya ketika umur 41 thn...tuh sbb saya amat menjaga kulit saya...yesss saya mmg agak cerewet dlm bab2 penjagaan kuliit ni...saya x perlukan skincare luaran yg mahal2 sbb saya dh ader suplement yg begitu baik skali utk saya menten & istiqamah kan sampai bila2...yesss betull sampai bila2 sbb suplement ni la yg buatkan kulit wajah saya makin hari makin bertambah sihat tnpa sebarang cela...

That's why dlm blog ni saya banyak sharing psl penjagaan kulit dengan suplement...sbb saya nak org lain pon dpt hasil yg bagus sepertimana yg saya perolehi...saya nak smua org cntek dan sihat dgn suplement skin ni...tuh sbb saya x lokek utk bg tips2 dan share suplement apa yg terbaik mengikut jenis prob skin korg...sbb iitu juga merupakan 1 dakwah yg baik utk saya sebarkan....bila kita banyak memberi, kita akan dpt hasil yg sgt2 baik dlm kehidupan kita...betul??

Yesss saya akui smua org especially golongan wanita pasti ader skincare routine dorg kan...x terkecuali jugak diri saya...paling penting, saya akan pastikan 3 langkah penjagaan kulit membersih, melembab.menyegar akan complete setiap hari tanpa skip...dan suplement skincare mmg wajib ada dlm bag saya, saya akan pastikan sesibuk mana pon diri saya, saya mesti consume suplement tuh utk dptkan kulit yg sihat dan flawless...itu pnting bg saya sbb umur saya dh 31thn...bukanlah saya takut tua tp biarlah cara saya ni dpt sembunyikan usia sebenar diri saya...hamboiii ayat ! :P

Selain itu juga, air mmg penting dlm kehidupan saya, saya akan pastikan juga yg saya akan minum 5 liter air sehari?? apaa?? banyak sgt?? nop, saya x la minum 5 liter sekaligus, mmg la rasa kembong perut tp cara saya utk dptkan 5 liter air sgt mudah utk korg ikuti...saya akan minum 0.5 liter before solat dan 0.5 liter lg after solat...then ader 5 waktu solat kan?? dan dengan mudahnya, saya akan dpt consume 5 liter air sehari...mudah kan??

Saya yakin smua wanita inginkan wajah yg sihat tanpa cela, kulit yg putih gebu & flawless tp adakah kita rajin & istiqamah dlm mengamalkan nya?? mungkin sesetengah wanita bila dh dpt hasil yg baik, then dorg stop, mksud saya x teruskan , tidak istiqamah...so cmna nak dptkan kulit yg sihat kan?? saya sndiri hampir 9 thn mengamalkan suplement utk skin ni...x jemu lgsung sbb bg saya suplement tuh sgt pnting utk saya...

kpd pembaca2 setia blog ni, jika anda mempunyai masalah kulit yg teruk, ataupun nak sihatkan lg ur skin, boleh terus email kepada saya utk mengetahui suplement apa yg saya amalkan utk dptkan kulit yg lebih sihat...

oh ya sebelum terlupa, kpd repeat2 my lovely customer, anda boleh membuat pesanan suplement anda kpd saya juga ya, repeat customer mmg saya akan bg best price ya...itu keistimewaan utk repeat customer...

email ke : honey_nurhaliza@yahoo.com


ini rutin harian saya, saya x kan skip suplement ni...







bila skin dh sihat kan, x yah lg nak makeup lebih2...ckup dgn mineral powder + lipbalm...no more concealer ya...sbb cela2 smua dh hilang dgn suplement..:)

04 February 2013

~ Kenapa Omega Wajib Ada Dlm Bag Saya?? Mari Saya Kongsikan ~


Alhamdulillah Since Februari sempena ader promo Omega Buy 6 free 1 ni, berpusu2 email masuk utk order omega yg best ni....bagi mereka yg dh biasa dgn shaklee, pasti akan tahu akan kebaikan omega ni...bkn shj bgus kita sbg wanita, malah bagus utk kanak2, org tua, ibu2 hamil, ibu2 yg sdg berpantang...fuhhh banyak betul kebaikan nya kalau kita rajin istiqamah kan...


Act Omega ni merupakan salah satu produk wajib yg mesti ada dalam Bag saya, saya akan membawanya ke mana shj saya pergi , saya akan pastikan bekalan omega ckup sepanjang hari saya bekerja sbb terus terang saya ckp, saya mmg sgt2 bz dari pagi sampailah ke malam...

Rutin harian saya full sepanjang hari, sbg seorg bsnesswoman , pagi2 lagi saya dh uruskan 3 org anak saya yg masih bersekolah...dah setle uruskan mereka, saya tumpukan pula pada kerjaya saya yg mana ianya memerlukan tenaga yg ckup sepanjang hari...that's why saya amat2 pentingkan kualiti kesihatan saya sepanjang hari....ohh yaa sebelum terlupa, b4 anak2 ke sekolah after breakfast saya akan memberikan omega utk mereka agar dpt fokus yg baik semasa belajar nnt...banyak hasil yg positif yg saya perasan  pada Irfan & Mya...mereka kini lebih fokus dlm pelajaran dan mempunyai daya ingatan yg sgt2 baik , tuh sbb omega penting utk anak2 saya....

nak tahu lebih lanjut kebaikan2 omega??

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee
1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair
sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari
ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-
satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3
semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal
berteknologi terkini

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask
omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


24 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
(lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

- Mencegah 
insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak




Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



anda berminat utk dptkan OMEGA SHAKLEE?? email: honey_nurhaliza@yahoo.com