27 March 2013

~ Perlukah Suplement Dlm Kehidupan Seharian Kita?? ~


Syukur Alhamdulillah hasil temubual saya dgn beberapa customer tentang " PERLUKAH SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA" 

ANDA BACA SAMPAI HABIS DAN JAWAB DGN JUJUR DLM HATI ANDA...

MASIH BELUM TERLAMBAT LAGI UTK ANDA MENGAMALKAN SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN ANDA...

BERMINAT UTK DPTKAN MY GUIDE?? EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

jom sama2 kita baca....



Salam...
sejak dari kecil hingga dewasa banyak perubahan2 yang positif atau negatif yang berlaku dalam transformasi diri..diri kita merupakan tanggungjawab 100% oleh kita sendiri..sebab kita yang mencorakkan diri kita..

dalam konteks " PERLUKAH SUPLEMENT TAMBAHAN DLM KEHIDUPAN KITA " bagi saya jawapannya adalah YA kerana perubahan zaman yang semakin moden ini amat banyak sangat keperluan dan kehendak diri kita yg diperlukan sejajar dengan zaman yang kita lalui..
Mengapa begitu? sebab terlalu banyak makanan yang dihadam oleh kita yang khasiatnya tidak seimbang dengan sistem piramid makanan..seperti saya sendiri yang kurang mengamalkan pengambilan sayur2ran dalam kehidupan seharian..kerana faktor kerja..sebab itu boleh menyebabkan imun sistem jadi kurang ketahanan menyebabkan selalu demam,selsema dsb..

Alhamdulillah sepanjang 7bulan saya mengamalkan SET D iaitu skincare set ditambah dengan ESP,zink dan collagen..Kulit saya lebih menyerlah dan tanpa perlu makeup secara berlebihan untuk kemana2..kawan2 juga ramai yang menegur kulit lebih cerah dan halus terus saya menwar2kan produk SHAKLEE..inilah kelebihan apabila menjumpai produk yang bagus dan selamat digunakan oleh semua lapisan masyarakat membuatkan ramai yang perlu menggunakan produk dari Shaklee ni..

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Assalammualaikum w.b.t...

Dulu, saya memang seorang yang tak tahu nak menjaga kecantikan dan tak mahu menjaga kecantikan sebab bagi saya itu semua sangat leceh! Tapi setelah menginjak dewasa dan memasuki alam remaja yang mana saya perlu berdepan dengan ramai orang bila melangkah kea lam pekerjaan, baru saya sedar yang tanggapan saya selama ini adalah silap!

Saya selalu ditegur oleh sesiapa sahaja yang bertemu atau terserempak dengan saya, even bos dan rakan – rakan sekerja selalu menegur saya adakah saya sakit sebab muka yang sangat pucat dan kulit yang sangat – sangat kusam. Sedangkan saya sihat walafiat. Sejak itu, saya mula google apakah yang perlu dilakukan untuk kembalikan skin saya yang dulu..

Jika ada yang bertanya adakah pengambilan suplemen tambahan perlu dalam kehidupan seharian kita, maka jawapan saya adalah sangat – sangat perlu!Sebab bila saya bertemu dan consume dengan SET SKINCARE + ESP SHAKLEE, alhamdulillah!!!Hasilnya sangat – sangat menakjubkan…

Disini saya nak kongsikan sedikit testi saya menggunakan SET SKINCARE + ESP ni..Saya telah menggunakan Set Skincare Vitamin B-Complex, Vitamin C Dan Vitamin E termasuk ESP. Sebenarnya saya dah lama beli set ni ngn Kak CPM Honey sejak bulan Julai 2012 tapi masa tu saya makan memang tak konsisten langsung..Air pun xcukup tiga liter. Pastu saya stop jap bila mak cakap kenapa badan saya makin naik dan saya tak nampak pun perubahan pada kulit saya..Sedih seketika...

Since Disember 2012 saya start balik ambil set skincare ni dan cukupkan air 3 Liter sehari..Memang usahakan jugak setiap hari untnk cukupkan air 3 Liter walaupun seksa sebab asyik pegi toilet.

Berita baiknya...baru seminggu saya consume full set skincare secara konsisten tanpa skip dan cukup air 3 liter,,,,,,AMAZING!!!!!kulit muka jadi lembut sangat..Wajah jadi lebih lembab!Badan lebih bertenaga setiap pagi!Baru seminggu!!!!Alhamdulilah…HAPPY SANGAT2!!!Bayangkan lah kalau dari dulu saya rajin dan amalkan apa yang telah di guid kan oleh Kak CPM Honey?? Now, no more malas-malas nak jaga kulit dah..Sedang berusaha lagi untuk dapatkan skin yang sihat dan cantik Pengajarannya disini, kena cukupkan air 3 liter dan ISTIQAMAH untuk dapatkan kesan yang superb dengan pengambilan suplemen ni...

--------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum kak hanny ;)
first mai nk ucapkan byk2 terima kasih kat akak sebab kenalkan shaklee dan tak jemu-jemu nk guide mai take supplement dalam kehidupan seharian mai.dulu kan betol-betol mai cakap memang mai tak peduli langsung pasal supplement ke hape kan.tapi bile tengok muka macam eiuwww teruk sangat sampaikan keyakinan diri tue low sangat2,nak jumpa orang malu.nak buat tue tak kena nak buat nie tak kena.betol macam akak cakap selagi tak teruk selagi tue kita tak ambik berat pasal hal penjagaan diri sendiri.mai sertakan sekali gambar mai sebelom take supplement.Gelap,kusam,jerawat stok macam cendawan tumbuh lepas hujan dengan parutnya lagi.tak tahu mai nk explain macam mane sebab teruk sangat sampaikan kena tempek bedak tebal2 tak nak bagi nampak sangat.Tapi sekarang tak lagi dah ;) 26 March nie genaplah setahun mai consume dengan set skin care yang akak suggestkan tue.memang betol2 puas hati berbaloi-baloi dan mai tak pernah rasa rugi sebab 1 set boleh consume sampai 4 bulan. banyak mai dapat kebaikan dari set skin care nie. Alhamdulillah sangat-sangat banyak antaranya senang nak bangkit pagi,dulu bukan main susah la nak bangkit pagi.sekarang sebelom alarm bunyik mai dah terpacak bangun ngeh3.kulit dah tak kusam lagi,jerawat pon dah segan nak naik.cume time zon merah tue tak dapat nak dielakkan lah itu pon nak seketul,surutnya cepat je.parut jerawat pon dah mula hilang siket-siket hasil consume dgn ESP. badan pon tak cepat lesu letih.kadang-kadang malam pon mai still cergas lagi.dah tak lembik macam dulu lagi,dulu asal balik kerja je dah melempek atas katil hehe.second tue gambar without makeup.suke sangat kulit mai dah tak macam dulu happy tq kak ;) owh lupa pulak mai jugak consume dgn set slimming.hasilnya alhamdulillah syukur even makan masa untuk turunkan berat badan.akhirnya mai berjaya jugak masalah penghadaman pon dah semakin baik termasuklah sesi pembuangan.dulu cukup susah taw.macam akak selalu pesan dekat mai,jangan lupa ambik air kosong 2-3 liter.penting tue.mai tak pernah lupa pesan akak dan hasilnya sangat-sangat buat mai gembira.tq kak ;) sayang akak ketat2 ;) ;) mai akan tetap consume dgn shaklee sebab bukan untuk masa sekarang je mai nak sehat,kalo bole sampai ke akhirnya.insha Allah amin ;)

------------------------------------------------------------------


Hajat di hati ingin berkongsi kebaikan produk shaklee ini kepada sesiapa yang sudi..

Saya ingin berkongsi tentang keistimewaan OSTEMATRIX shaklee !

Bermula daripada kejadian apabila pergi bercuti di Langkawi tempohari memang tak boleh tahan tahap cipan. masa nak pergi tu badan memang dah tak sedap tapi tahan jugaklah disebabkan oleh perasaan nak makan angin yang berkobar-kobar dan tidak terbendung lagi tu..

Sampai sahaja di Langkawi bertambah-tambah lagi sakit kat sana sini...dah memang jenis tanah badan tak boleh tahan lasak..dan memang dari sekolah lagi dah pandai dan tahu apa itu sengal-sengal tulang...apa itu bisa-bisa kat kaki, aktif jer di sekolah. confirm malam nangis-nangis sapu minyak angin dan slalunya satu botol ku lumurkan habis sudaaa.

Apabila meningkat dewasa (tak nak guna perkataan tua)..selalunya nak pergi shopping dah tak tahan dah kaki ni...jalan lebih jer sikit mata dah carik bangku dan landing timeee..dan ada lagi yang perlu diceritakan walaupun malu-malu kucing parsi nak cerita..sebab cerita macam ni slalunya cerita pengalaman orang-orang yang berumur 50 ke atas tetapi sudah terjadi pada diriku..

Contoh :

sebelum ni bila angkat benda berat..semua jari2 macam jammed..huhuu
kalau byk jalan especially pergi jalan2 shopping...mesti nak cepat carik kerusi nak duduk kalau nak suap anak, nak gaul tepong nak buat cekodok..jari2 semuanya rase lenguh2. macam orang tua daa..

Bayangkanlah dengan kesakitan di seluruh badan semakin menjadi-jadi apabila ke sana ke mari bershopping sakan seronok sangat (cam gayat pon ada) dan paling tak tahan apabila menaiki tangga menghala ke Tasik Dayang Bunting..tak tahu nak digambarkan macamana perasaan ..lengoh sangat-sangat..tapi hati tu teringin sangat nak pergi ke Tasik tu..dah sampai takkan nak berpatah balik..so teruskan jer walaupun kaki ..lutut semua dah gigil..(walaupon dah tak tahan masih berjalan-jalan lagi...berani sungguh)

Dipendekkan cerita memang tak pernah rasa seperti mana yang ku alami sepanjang berada di Langkawi. Sampai dah setiap sendi-sendi di jari-jari dan especially di lutut bila dah duduk tau bercangkong macam nenek umur 70 tahun nak bangun..balik daripada bercuti terus berjumpa Doktor dan request sebab nak buat blood test..ingatkan dah kena goutkah aku ni?? (ada sejarah keluarga).

Tetapi result blood test tu alhamdullilah tak ada SLE...or GOUT...syukur ya allah..mungkin badan perlukan rehat masa tu tetapi paksa jugak dia bekerja..ha ameekkkk..!!

di kontotkan cerita...ada satu blog yang sangat MELETOP bak kata nabil dan neelofa ..memang dah macam ada magnet pulak suke bukak blog ni ..may be disebabkan oleh kerana dia cantek dan sukakan kepada kesihatan dan kecantikan maka ku teruskan niat untuk bertanya mengenai masalah yang ku alami ini..nama blog qasehkuhoney.blogspot.com ni nama dia glamernyer cpm honey nurhaliza dan dia suggestkan amek OSTEMATRIX..

dan sekarang ..alhamdulillah..dah kurang sangat-sangat lengoh di kaki apabila berjalan-jalan shopping (tak der contoh lain)..jari-jari dah tak jammed lagi..terperanjat bila balik shopping dari mydin hari tu..siap beritahu pada hubby ..”ehh bang !..jari2 ayg dah tak melekat lagi..” hee..bercangkong dah senang nak bangun..ngee

uppss..lagi satu nak bagi tahu..oste ni bagus juga untuk pelawasan tau..
sekarang tengah consume vita-e, gla (untuk skin) dan dah order pon Herb lax, cinch dan omega (untuk slim u...)

-------------------------------------------------------------------------------


Sebab apa saya nak makan shaklee...mari check history kulit wajah-wajah saya yang pernah saya alami and sekarang...

JAN 2012

Masa itu saya punya muka makin teruk gara-gara pindah tempat kerja baru and environment baru memang buat saya semakin stress. Maka meriah gila-gila jerawat and lagi satu saya yang suka duk picit2 jerawat....urghh bad habit :p. Saya masa itu pun dah stop makan apa jua supplement kerana busy kerja and also minum air masak pun sangat-sangat sedikit...gara-gara malas nak ulang alik toilet disebab kerja yang sangat banyakk...

SEPT 2012

Masa ini saya dah 2 bulan makan shaklee skincare set tapi on and off makan. Masih ada parut-parut hitam akibat duk suka picit2 tapi yang pasti kulit makin cerah. Pastu tak minum air masak secukupnya yang diperlukan.

OCT 2012

Masa ini, saya dah semakin serius makan set skincare shaklee sebab mahu cantik untuk suami....wuhuhuh ada suami handsomeeee, kena jaga...kang lari pulak...yes saya memang jenis suka bergaya tapi kadang2 nak bersiap amik masa sejam hanya untuk letak makeup tebal-tebal supaya nampak parut2 tak kelihatan. Sebab itu saya suka picit2 jerawat...sebab kulit nmpk smooth even pakai foundation. If ada jerawat, pakai foundation ke pape Masa itu, baru nk tekad serius makan....Boleh tengok muka tinggal parut2 yang semakin pudar memudarrrrrr....sangat sukaaa

MAC 2013
Sebab disah preggy Nov 2012...saya bertukar ke Shaklee Preggy set. Mintak maaf tiada gambar antara Nov 2012 - Feb 2013 sebab saya sangat-sangat tiada mood nak bergambar disebabkan nak suaikan diri dengan morning sickness, kerja eventhough saya memang kaki camwhore...(Pantang disua kamera). Saya cuma tambah vitalea, ostematrik and ESP sebab masih ada baki set skincare yang boleh saya makan iaitu Vit B Complex and Vit C. Disebabkan preggy jugak...memang sentiasa panas...nak tak nak memang saya minum air 5 litre setiap hari. Dah alang-alang asyik ke toilet sejak preggy kan hahahaha....baik minum je air masak. Yes saya akui masih ada parut2 skit-skit sebab parut-parut lama kan...and lagi satu disebabkan kegilaan saya terhadap kicap cap kipas udang ituuu!!! Tak boleh ditinggalkan tiap kali nak makan nasi kekekekekek....Tapi alhamdulillah ramai menegur kulit semakin cantik. Sekarang keluar rumah hanya berBB cream Alaska and lipgloss NYX Natural Pink kalau takde apa-apa special event heheheh....Paling-paling best, suami bebas usap-usap muka tanpa risau menyakitkan saya apabila terkena jerawat2 pada mukaaa :) wehuhuhuhuuh Kata pujian-pujian dari suami...muka semakin bersih, parut-parut makin pudar....SAYANG SEMAKIN CANTIK hahaha....blushingggg :P


----------------------------------------------------------------


-sedikit coretan perjalanan hidup sebelum dan selepas bersama suplement shaklee-

2007-2012
mase tu sy berada di tingkatan 5, masih bersekolah(2007), masih ber'huha2', masih x jumpa produk yg sesuai untuk kulit muke, dan sentiasa CEMBURU ngan kulit muke org2 disekeliling. SUMPAH rse mcm TAK cantik sgt2. dgn muke berminyak, kusam, ber'jururawat', bintik-bintik hitam di tulang pp kiri dan kanan, ya Allah, Tuhan jerk yg tau perasaan time tu. hari-hari dok belek2 muke still same jerk, last2 putus asa. biar+redha jerk ngan kulit sbgitu rupe....

pertengahan tahun 2011, kwn perkenalkan 1 produk pncuci muke. mmg ade nmpk kesan positive. kulit mkin putih(bhgn muke jerk) tp still ber'jururawat'. brsama2 tu jgk, sy amik suplement vco. sy amalkan smpai thn lps(hnya pncuci muke jerk, suplemnt stop sbb preggy, x cnfidnt nk teruskan).

bulan ogos 2012, tergerak hati nak google psl shaklee. sblm tu mmg buat indah x indah jerk bile nmpk iklan2 psl shaklee tu kuar kat news feed fb + blog ibu hani. tibe-tibe hati nie melonjak-lonjak nak try+ nak kulit cantik. tros email kat ibu, then ibu suggestkan set skin care yg sesuai, time tu preggy 7bln.

alhamdulillah, skrg da hmpir 8 bln cosume set shaklee nie sedikit sbyk ade jgk perubahnnye. baru-baru nie, hsbnd ttibe tegur,"syg nmpk da putih la". masyaAllah, gembira tak trkata! syukur. insyaAllah sy akan terus cosume set shaklee + recomment ngan kwn2. (^_^)

---------------------------------------------------------------


Naluri seorang wanita, suka melihat sesuatu yang cantik. Kadang-kadang bila terlihat wanita lain mempunyai kulit yang cantik, halus dan gebu kita sendiri pun akan rasa teruja dan tertanya-tanya apakah yang digunakan.. Betul tak?
Untuk kekal cantik seharusnya memerlukan penjagaan yang rapi bukan sahaja dari segi luaran, malah kita juga seharusnya menjaga dari dalaman juga. Rata-rata wanita di Malaysia mencari produk-produk kecantikan hanya untuk luaran sahaja. Sebenarnya asas kecantikan haruslah bermula dari dalam.
Bila Cantik, keyakinan diri bertambah, rasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang kan.
Secara realitinya.. peredaran masa menyebabkan faktor-faktor yang boleh mempengaruhi kehidupan kita. Jika zaman dulu tiada fast food.. tapi sekarang kita lebih memilih untuk makan fast food disebabkan oleh kekangan masa. Kebanyakan wanita di Malaysia sekarang terdiri daripada wanita bekerjaya. Jadi faktor kekurangan masa adalah satu faktor yang kadang-kadang kita ketepikan soal penjagaan diri. Dan inilah keadaan dimana kita sangat-sangat memerlukan supplement untuk kehidupan seharian kita.
Disebabkan oleh itu juga saya memilih untuk menggunakan dan mengamalkan supplement dari SHAKLEE.
Kenapa saya memilih SHAKLEE??
Suplement dari SHAKLEE dihasilkan dari sumber semulajadi yang terbukti selamat dan berkesan. Ianya juga sudah dipercayai lebih 50 tahun. SHAKLEE juga sentiasa memastikan dan sentiasa meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Ingin cantik?? Haruslah bijak memilih produk yang sesuai untuk anda dan pastikan ianya adalah dari sumber semulajadi.


18 March 2013

~ Kenapa Saya Memilih Shaklee ?? ~

HARI NI ENTRY SIMPLE BUT PENUH DGN INFO2 YG SGT BERGUNA...SAYA KENA TYPE SELAJU YG BOLEH SBB HARI NI BANYAK ORDER UTK DI KURIER...ALHAMDULILLAH MAKIN RAMAI YG SEDAR AKAN KEPENTINGAN SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA...

INSYALLAH SAYA AKAN BUAT SESSI TEMU BUAL DGN BEBERAPA CUSTOMER SAYA UTK DIMUATKAN DLM BLOG SAYA NI YAA...

KPD CUSTOMER YG INGIN MENDAPATKAN BRG DGN CPT, BANK IN B4 JAM 12 TGHARI, MAKA PIHAK KAMI AKAN TERUS PROSES UR ORDER BY TODAY JUGA YA...INSYALLAH ESOK AKAN SAMPAI KE PINTU RUMAH/ OFFICE ANDA YAA...

INGINKAN GUIDE YG BAGUS DARI SAYA?? EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com


TESTIMONI 1 ( set skincare , set berpantang )

Dahulu....sebelum mengenali Shaklee...
 
 
        Lima tahun yang lalu saya belum jatuh cinta dengan Shaklee. Walaupun pernah mendengar cerita daripada rakan-rakan yang lain tentang kehebatan produk Shaklee, tapi hati belum terbuka untuk mengambil supplement ini secara serius. Pernah sekadar mencuba namun ia tidak kekal lama. Pada ketika itu saya berumur 28 tahun. Mempunyai seorang anak kecil yang sangat comel, putih dan gebu. Tidak seperti ibunya yang agak kusam, gelap dan nampak tidak bermaya. Alhamdulillah saya dikurniakan anak yang sangat cantik rupa parasnya. Tetapi dari sehari ke sehari saya semakin berkecil hati dengan pandangan masyarakat. Kata mereka 'anak awak tak macam awak kan...mesti ikut ayahnya...' ada lagi yang lebih mengecewakan...ketika saya mendukung anak untuk membeli nasi lemak, makcik penjual nasi lemak tersebut menegur saya. Katanya...'awak ni bibik ke?duduk di mana?comel anak majikan awak ye?'......bayangkan perasaan anda jika dikatakan seperti orang gaji kepada anak sendiri. Sedihnya ALLAH  sahaja yang tahu.Selepas itu, saya berusaha memperbaiki penampilan diri...Sebut apa saja produk...semua saya penah cuba...Estee Lauder, Collagen, Clinique dan juga SK2. Semua produk tersebut memberikan hasil yang sementara. Sementalahan suami saya seorang yang sangat menitik beratkan penampilan isteri, saya terpaksa berhias dan berbedak bergincu bagai walaupun sewaktu berada di rumah.
 
Kini....setelah jatuh cinta dengan Shaklee..
 
    Lima tahun telah berlalu. Skrg saya berumur 33 tahun. Pada mulanya mengenali Shaklee sewaktu mengandung anak ketiga. Saya dan suami mengalami alahan yang teruk sehinggakan kami tidak mampun menjaga anak. Tambahan pula ibu saya sedang sakit kanser kelenjar tahap keempat. Saya sangat2 ingin berbakti kepada ibu saya. Sekiranya saya tidak menjaga dan berbakti kepada ibu saya sekarang, saya  mungkin tidak akan mempunyai peluang itu untuk selama-lamanya. Saya sedar Allah sedang memberitahu saya bahawa Dia akan mengambil ibu saya tidak lama lagi.Saya berdoa agar Allah memberikan saya kesihatan yang baik agar dapat mengatasi alahan ini lalu dapat menjaga ibu saya yang sedang sakit. Alhamdulillah, Allah mendengar rintihan saya. Saya mula berkenalan dengan Shaklee hanya melalui internet. Saya telah membeli Pregnancy Set dan consume supplement tersebut dengan penuh disiplin. Kini ibu saya telah kembali ke rahmatullah. Namun saya dapat meluangkan masa dan tenaga saya untuk menjaganya walaupun dalam masa yang singkat sewaktu saat-saat akhirnya Saya tidak pernah terlupa mengambil ESP setiap hari sewaktu menjaga ibu di samping vitamin2 yang lain. Hati saya cukup puas. Syukur alhamdulillah...Allah beri keupayaan kepada saya dengan caraNya yang kdg kala tidak penah terjangkau oleh fikiran. Sekarang saya masih ambil supplement Shaklee setiap hari dan Allah telah kurniakan kesihatan yang baik kepada tubuh badan saya.
    Ada satu lagi kisah menarik yang ingin saya kongsikan bersama. Ketika saya mengandung 8 bulan, saya telah mengikut Skin Care Class yang dianjurkan oleh Mary Kay. Sewaktu saya membuka tudung untuk mencuba produk2 Mary Kay, Beauty Consultant Mary Kay berbual2 dengan saya sambil bertanyakan umur. Apabila saya memberitahu kepada Beauty Consultant tersebut umur saya....dia telah menjerit kerana terlalu terkejut. Katanya wajah saya kelihatan amat muda seolah-olah baru berumur awal 20-an. Saya hanya tersenyum dan bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan oleh Allah. Saya ingin berkongsi dengan mereka di sekeliling saya tetapi amat malu dan takut dikatakan' masuk bakul angkat sendiri'. Sudahnya...saya hanya berani menghantar testimoni kepada Honey untuk dikongsi bersama pembaca-pembaca blog Qasehku Honey.'
 
Testimoni ni khas dan ekslusif untuk Blog Honey...itu pun kalau honey sudi...
 
Tq honey

--------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 2 ( set skincare wiith esp )

assalamualaikum akak..maaf sgt2 sbb sibuk nak exam daa, sy agak menyepi utk bagitahu perkembangan semasa menggunakan supplement dari akak.. 
24/3 ni cukup 3 months saya makan produk akak, alhamdulillah setakat ni banyak perubahan berlaku pada saya terutama cela dan parut jerawat lama yang saya alami sudah berkurangan sedikit demi sedikit..

betul cakap akak kalu kita beristiqomah dan cukup 3 liter air satu hari kita akan dapat hasil yang kita nak,,, Alhamdulillah akak.. saya suka dengan perubahan pada wajah saya sekarang...parut jerawat saya makin mengecil, makin cerah dan yang saya sangat2 suka white dan blackhead saya mulai berkurangan,.. Alhamdulillah..bersyukur sangat2 kerana memilih produk yang di guide oleh akak...:) terima kasih akak hanny...:)

-----------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 3 ( set skincare + set slimming )

Assalamualaikum, kak HANNY.

Teruja sangat bila akak suruh buat testimoni padahal consume supplement tak sampai sebulan pun.*:) happy Sebab kesannya tak sampai sebulan tu yang akak minta buat testimoni, kan? Dah lama baca tips2 dari blog akak tp hati tak terbuka lagi untuk ke arah itu. Dalam kepala fikir, muda lagi la.*:) happy Okay, pada tarikh 19 Feb 2013 terbuka hati untuk cantik+kurus+sihat walaupun usia muda lagi. Maka saya hantar email kat akak, baritahu  masalah saya berat badan dan skin. Akak tanya saya nak set mana dulu, slimming or skincare. Saya jawab slimming set dulu. Then, akak suggestkan saya set slimming basic. Pagi saya order petang tu juga akak nak poskan. Pantas dan efisyen akak ni. Maka lusa sampai la set tersebut. Akak pun guide saya. Akak pesan minum air secukupnya 2-3 liter sehari. Tak sampai sebulan consume set slimming saya tanya akak pasal skin pula (4 March 2013). Akak suggest kan full set basic supplement skincare. Macam biasa order pagi, petang akak pos. Esoknya sampai set tersebut. Cepat je, best berurusan dengan akak!*:D big grin Akak pun guide saya. Akak still pesan minum air secukupnya 2-3 liter sehari. Pergi toilet jangan cakap la, banyak sangat. Muka saya je lalu lalang kat receptionist office untuk ke toilet. Tapi saya kuatkan semangat nak kurus + cantik di kemudian hari, kan kak?*:) happy
 
Untuk set skincare ni saya consume tak sampai sebulan dah nampak kesannya. Kiranya semalam consume, hari ni dah nampak kesan. 2- 3 hari consume lagi la parut2 + hitam2 kat muka, badan dan kaki juga kurang. Tapak kaki halusssss~~ Muka + badan lagi la lembut, gebu dan juga halus. Tu baru consume tak sampai sebulan, kalau dah sebulan++ haaiihh, x tau apa jadi. Tunggu la 4 bulan lagi hasilnya. Hee~~*:D big grin

Untuk set slimming saya tak timbang lagi.*~X( at wits' end Takut juga tak turun. Nanti nak timbang la turun ke tak? Hope turun la walaupun sikit. Hehe. 21 March 2013 genap sebulan saya consume set slimming. Err, takutnya tak turun berat. Tapi tak apa saya akan terus consume set ni biar lambat turun asal sihat, kan kak? Hope akak dapat guide saya lagi tanpa jemu. Hee~~ banyak karenah saya ni. Hope akak boleh sabar ye.*:D big grin Terima kasih, kak bantu dan guide saya. Sekian. Assalamualaikum.*;) winking



12 March 2013

~ Jangan Takut Utk Bermimpi Jadi Sihat & Cantek ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera utk smua pembaca2 yg saya kasihi...

Syukur Alhamdulillah pagi ni kita smua masih lagi dipanjangkan umur utk meneruskan rutin kehidupan kita seperti biasa...so pagi2 bangun tdo je mesti ucapkan "alhamdulillah"..itu sebagai tanda kita rasa bersyukur...

Ok berbalik pd tajuk entry saya hari ni, secara jujurnya la kan, anda pernah x bermimpi atau sng citer bahasa nya " angan2 utk dptkan kulit yg sihat & cntek?? " saya pasti smua perempuan berangan2 cmtuh kan...tp anda rasa ianya mustahil ke atau mmg boleh capai?? bukan apa, kdg2 bila saya guide customer2 yg low confident terhadap diri sndiri, saya mmg bersungguh2 bg smgt pada dorg yg dorg pasti boleh capai hasil kulit yg sihat jika mereka benar2 istiqamah & sungguh2...bukanlah smgt di awal2 pengambilan suplement shj...tuh sbb kdg2 saya mmg ter "over" bersungguh2 guide mereka...hehehe..sbb mmg ikhlas saya nak bantu golongan2 yg low confident ni...itu niat saya...tuh sbb setiap kali customer2 saya purchase, doa saya " semoga Allah sampaikan hajat smua customer2 saya dlm pengambilan suplement2 ni" 

Tapi sambil2 anda baca coretan saya kali ni kan, apa kata try rasa tumit kaki anda skrg?? haaa cube rasa cpt....anda rasa & lihat ada x crackle heel?? kasar sgt ke atau kulit tumit kaki anda tuh lembut sehalus bayi?? haaa rasa pastuh jwb dlm hati dgn jujur...:) bg customer2 saya yg amalkan suplement skin ni, of cource akan tersenyum lebar sbb masalah tumit kaki pecah mmg x kan ada lgsung, malah lebih halus dan lembut dari dlu?? kannn?? tp bg yg anda yg ada crackle heel, pas abes je baca entry ni, cpt2 email kpd saya ok...

ok lagi satu topik...

So pagi2 bangun tido, apa yg korang slalu buat?? i mean selain mandi dan solat subuh smua tuh kan, perkara yg mula2 korg lakukan mesti lihat muka kat cermin kan?? haha ke saya sorg je yg buat cmtuh?? :P

Mcm saya, pagi2 bangun tido mst saya akan sentuh dlu kulit muka ni...terasa betul kelembutan nya setelah setiap mlm b4 sleep amalkan vit e...sape2 yg amalkan mcm yg saya guide ( especially my cust ) mst akan rasai perubahan2 nya...so jika korg dpt hasil yg baik, ucapkanlah "alhamdulillah" tapi jika korg belum lagi rasai perubahan2 tuh, ucapkan alhamdulillah dan yakin bahawa 1 hari nnt, kulit aku pasti sihat...haaa ckp cmtuh kat diri sndiri...

Ramai tnya saya cmna nak istiqamah utk amalkan suplement2 ni...mcm mana saya begitu kuat & setia dgn suplement2 skin shaklee ni walaupun beribu2 suplement yg dijual kat pasaran2 skrg ni...pertama skali of cource la kebagusan produk tuh sndiri, yakin dgn sijil halal nya, kalau x, mana mungkin saya nak kekal selama cmni...cmtuh jugak saya advice/ guide customer2 saya.

Oh ya, sebelum saya terlupa..ingin saya explain kan di sini...ramai jugak laa yg customer2 saya beli dgn seller2 lain then minta jadual mkn / guide dari saya kat email?? secara logik nya la kan, korg rasa saya patut atau tidak utk "meng guide customer tersebut??



saya mohon maaf ya kerana tidak dpt guide tp alhamdulilah saya explain baik2 dgn mereka...


ok mksud saya cmni...

Si A dpt tahu about suplement skincare ni dari my blog...then Si A ni tidak purchase dgn saya tp die membeli dgn seller lain...then bila sampainya brg, seller tersebut tidak guide/advice tips2 pengambilan suplement dgn jadual , pastuh tup2 minta saya guide merayu2 kat email minta jadual...yesss it's fine, saya bukanlah memaksa smua org membeli dgn saya sbb itu adalah hak peribadi anda...tetapi make sure anda beli dgn seller yg berilmu dan seterusnya dpt guide anda dgn betul...sbb saya tahu suplement skin bukanlah semurah2 produk, tuh sbb make sure anda membeli dgn org yg betul2 ada ilmu utk consult anda sampailah dpt good result...btul?? tp saya x kata lah yg saya ni banyak ilmu, cukup dgn ilmu & pengalaman sedikit yg saya ada ni utk guide smua customer2 saya agar mereka smua sgt2 berpuas hati dgn pelaburan yg mereka dah keluarkan...

setuju x dgn pndpt saya?? contoh paling simple laaa nak faham..." anda beli ubat dekat klinik A, then anda minta consult kat klinik B...rasa2 nya la kan, doctor kat klinik B tuh nak bg x guide tuh utk anda?? sama2 kita fikirkan....

So saya bertindak sama adil utk smua customer2 saya...i mean, customer2 yg beli dgn saya, secara ekslusif nya mereka layak mendapat khidmat nasihat, guide, consult dari saya 24 hours especially di email & whatApps...sape2 customer yg berurusan dgn saya, mereka akan faham bagaimana saya guide mereka...syukur alhamdulillah ianya dikira 1 tanggungjwb & ibadah utk saya membantu lebih ramai org especially wanita utk dptkan kulit yg benar2 sihat & cantek...sbb mmg smua tuh perempuan suka iaitu KULIT YG CNTEKK & GEBU "

lagi satu tips yg saya ingin share kan di sini...bila kita nak berubah, of cource kita mesti ikut somebody yg kita kagumi rite?? so mcm saya, mmg dari dulu sape2 yg knl saya, mmg tahu saya peminat kak siti nurhaliza...tuh sbb siti mmg idola saya dr dulu...saya suka penampilan dan cara siti menjaga kecantikan dan kesihatan nya...tuh sbb saya mmg mengikuti especially dari segi amalan suplement2 utk skin...so nasihat saya, jika ingin berubah, pastikan kita ada role model yg ingin kita contohi...ikut yg baik2 je laa...mana yg x baik, tolak tepi dan doakan yg terbaik...noktah! :)


dah 15 tahun lama nya saya meminati beliau...:)) 

haaa lagi satu yg bestnya bila kita konsisten amalkan suplement skin ni kan, x perlu lagi nak makeup bagai nak rak tutup cela sana sini, ckup dgn day cream + 2 way cake @ BB cream + mineral powder foundation shj...so lbih natural & makeup thn lebih lama...paling penting muka tidak berminyak @ terlalu dry...sbb dlu mmg skin saya sgt2 dry, maybe perubahan hormon la kan dah beranak 3 ni...so bila dgn bantuan suplement, skin lbih natural, yg penting nampak sihat, fresh & confident utk penampilan kita...insyallah


 pic di siang hari jam 12tghari...



ok ni pic di malam hari yg mana kulit  still nampak fresh walaupun mata saya dah mengantuk...walaupun 4x ambil wudhuk dan solat + work ke sana sini then malam barulah amik anak2...alhamdulillah still bertenaga , skin lebih sihat...sbb biasanya kalau sampai mlm mst muka minyak2 atau comot2 kan...so now skin nampak lebih bermaya...

saya akan masuk umur 31 thn pada 21 mac ni...semoga saya akan terus istiqamah dlm menjaga kecantikan & kesihatan kulit saya...tuh pon doa saya utk customer2 saya juga...


So sekiranya anda benar2 nak berubah ke arah yg lebih baik, i mean utk kesihatan kulit, boleh terus email ur problem skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com...dari situ saya akan guide set2 mana yg sesuai utk anda consume dan after purchase, saya terus guide anda sehinggalah anda dpt hasil yg sgt2 baik, insyallah...

suplement shaklee sgt2 ekslusif, tuh sbb ianya tidak dijual di farmasi2,watson.guardian...dptkan set2 tersebut dgn dstributor2 sah shaklee shj yaa...ataupun jika anda tggl berhampiran dgn hq/branch ( empire subang & wangsa maju ) boleh beli menggunakan my id shaklee : 852407...setelah beli, attachkan resit pembelian utk saya guide anda dgn baik...:) mudah & simple...

tp bg mereka yg nak kami poskan terus, payment today b4 jam 12tgahri, akan kami kurierkan pd hari yg sama so that anda akan dpt brg keesokkan harinya...sgt cpt..:) 



kepuasan customer , keutamaan kami...gitewwww...:))

oh ya, sebelum terlupa, jika anda nak minta guide/ beli produk2 Mary Kay, boleh terus email kpd saya juga yaa..saya akan suggestkan set yg sesuai utk anda ok...but make sure amalkan suplement skin dlu yaa..bila skin dh sihat, barulah best guna Mary Kay...sbb secara jujurnya, saya pengguna tegar Mary Kay selama 6 thn...lama kan? setia selama2 nya....:))

jumpe lagi di email yaaa....daaaaa~


07 March 2013

~ Tiada Lagi Masalah Kulit Yg Berminyak !! ~



Assalam kak hanny...1stly, sorry kalau email saya ni menganggu kak hanny mlm2...seperti yg saya janjikan, bila dpt good result je dgn suplement ni, mmg saya akan terus type kan testimoni utk akak .
thanks sbb selama ni akak banyak advice dari muka saya yg berminyak2 dlu sehinggalah arini banyak betul perubahan2 yg berlaku...

Ok let's me start...

1st time saya baca blog akk terus jatuh cinta dgn info2 yg sgt2 berguna dan saya keep on sharing kat smua budak2 bilik kat kolej saya ni...dan no wonder la ader rakan2 sekuliah saya yg mengenali diri akak...yerla kan blogger...saya je terlambat sket dpt info blog akak ni...ok pendekkan cerita, saya pon terus email akak berkenaan problem skin yg saya sdg alami ketika itu.

Problem kulit yg paling saya x tahan, adalah mempunyai skin yg sgt2 oily...that's why mcm yg akak advice kan, bila skin kita terlalu berminyak, ianya ader kaitan dgn dalaman kita yg tidak sihat...so akak telah suggestkan saya dgn rangkaian suplement2 di blog akak...saya pon terus order arini dan wow! esok mmg terus sampai kat pej kolej saya...tabik spring dgn akak punya servis...!

Petang tuh jugak, akak terus consult/guide saya jadual mkn yg betul utk consume smua vitamin2 kulit yg beli tuh...alhamdulillah hari pertama consume mmg sgt2 best...so saya teruskan sampailah ke hari ini saya dpt bg good testimoni utk saya share dgn akak...

Selama ni mmg kulit saya jnis yg sgt2 berminyak, jerawat jgn ckp laa...dgn whitehead nya lagi, so mmg stress nak2 bila nak pakai bedak/foundation...so x sampai sejam muka dh bercapuk2...saya sndiri rasa tertekan dgn problem ni, tuh sbb mmg x de mood sgt kalau kwn2 ajak keluar mana2...

Since dah nak masuk 3 bulan saya amik suplement akak ni, mmg banyak betul perubahan2 yg berlaku, kalau dlu skin berminyak dan kini masalah tuh tidak menghantui saya lagi, jerawat saya makin berkurangan dan apa yg best, skin nampak lebih fresh + bersih dari dlu...maybe jerawat dh x tumbuh lagi...saya ikut guide/advice yg akak berikan utk minum lebih air sehari...yesss mmg bnyk kesan2 yg baik berlaku ke atas badan & kulit muka saya...kwn2 pon ramai yg menegur perubahan yg berlaku ke atas kulit saya...kalau dlu budak2 lelaki slalu panggil saya "bulan" kini bila skin dh berubah sihat , baik,dorg dah x ejek saya lagi...mungkin bg org lain masalah cmni kecil tp bg saya ianya mmg beri impak yg negatif utk saya blaja kat sini...but now, smuanya dh berubah, saya banyak baca hasil2 penulisan akak kat fb,blog dan IG, bg saya akak seorg wanita yg sgt2 positif dan smgt itulah yg saya ambil utk saya pratikkan dlm life remaja saya..thanks akak!

ok last skali saya harap akak dpt tunaikan permintaan saya utk saya jd dropship suplement2 akak ni kat kolej saya sbb ramai kwn2 kolej saya berminat utk mendapatkannya tp dlm kos student...so saya harap akak dpt tunaikan hajat saya utk jd dropship suplement2 akak tuh yaa...nnt akak emailkan saya details skali yaa

- sarah, KUIS, Bangi -

------------------------------------------------------------------------------------

i'm speechless !! x de apa yg ingin saya katakan melainkan word " SYUKUR ALHAMDULILLAH !!" Sbb semakin ramai cust2 saya dpt hasil yg baik dgn bantuan suplement skin + my guide...dan mmg itu yg menjadi fokus utama saya, sharing kebaikan2 suplement dgn smua org...sbb saya suka ngk bila smua org mempunyai kulit yg lebih sihat + cntekkk...

kpd customer2/reader2 baru yg ader problem skin yg ingin berubah utk dptkan skin yg lebih sihat & cntek, boleh terus email kepada saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

BERITA BAIK UTK SMUA STUDENT2 YG INGIN MENJADI DROPSHIP SUPLEMENT BY CPM HONEY NURHALIZA, BAGI YG BENAR2 SERIUS & BERMINAT ,BOLEH TERUS EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com...sila berikan details2 seperti :-

1) fullname
2) address universiti/kolej
3) i/c & NO KAD PELAJAR
4) no phone

sbb details2 ini saya akan registerkan anda sebagai dropship suplement by CPM honey nurhaliza yaa...segala tools akan saya sediakan nnt.

saya ingin mencari student2 di IPTA/IPTS YG TERPILIH SHJ YA :-

1) UIA
2) UM
3) UKM, BANGI
4) UPM
5) UMS,SABAH
6) UNIMAS, SARAWAK
7) KUSZA, TERENGGANU
8) KUIS, BANGI
9) UNITEN
10) MSU, SHAH ALAM
11) MMU, CYBERJAYA
04 March 2013

~ Kepentingan Kalsium Dlm Kehidupan Kita ~


Alhamdulillah, syukur alhamdulillah promo Omega last month sgt2 mendapat sambutan yg luar biasa di qasehkuhoney.com...bukan setakat omega shj, malah set2 yg terdapat di qasehkuhoney.com laku mcm goreng pisang panas...dah semakin ramai yg sedar akan kepentingan suplement dlm kehidupan seharian kita especially yg ingin sihat & cantekkk...x rugi pon kita menjaganya dr skrg sbb hasilnya kita yg akan dpt lihat sndiri dan of cource akan merasa puas...betul x??

Tahniah saya ucapkan bg smua testimoni2 yg berjaya beri feedback yg sgt bagus kat email saya...insyallah ader kelapangan nnt, saya akan add di ruangan blog ni yaaa...

Dan hari ini, saya nak kongsikan lagi 1 lagi pil kalsium yg selama ni saya amalkan b4 sleep...act oste ni saya mmg amalkan since saya preggy anak2 saya...sbb doc sndiri pon mmg akan suggestkan utk ambil pil2 kalsium semasa kita preggy...of cource saya ambil oste utk elakkan sakit pinggang, cramp sana sini, dan yg bagusnya saya ambil oste utk dptkan tulang & gigi anak2 yg cntek....dan alhamdulillah benar ckp doc, bila kita consume kalsium yg ckup semasa preggy, tulang & gigi anak2 kita mmg akan kuat dan cntek...dan itu yg saya lihat pd gigi anak2 saya...so far irfan, mya, danish punya gigi alhamdulillah sgt bersih dan cntek...elok je tersusun cntekkk...sbb saya x pnh skip ostematrix setiap hari masa preggy dorg dulu....so gigi dorg x de la rosak awal, ataupun hitam rompong sana sini...syukur alhamdulillah, mama pon senang nak menjaga gigi kalian smua...

ok tanpa berlengah masa lagi, jom saya kongsikan kebaikan2 ostematrix ni yaa...yg bestnya bulan ni ader promo ostematrix tau...

tp kalau nak best, amik la skali dgn esp...sure akan dpt hasil yg sgt2 baik, insyallah....

------------------------------------------------------------------

Kebaikan yg saya rasa dgn pengambilan Ostematrix:

so far x kena lg simpul biawak dh masuk 33 weeks pregnant ni (harap jgn la kena huhu)
kalo extra penat telan ostematrix 4bj sblm tido, insyaaAllah bgn pagi esoknya ringan sikit rasa badan
so far x disrerang sakit gigi seperti pregnancy sebelum ni (syukurrr!!)
sakit belakang berkurang
pembuangan yg lebih lawas! sgt bgus bg mereka yg ader prob sembelit, jom amalkan ostematrix

Nak rasai perbezaan Ostematrix berbanding pil kalsium lain?

email order : honey_nurhaliza@yahoo.com...utk harga PROMOSI MAC!!


Tanda-tanda Kekurangan Kalsium
-------------------------------------
- Kekejangan atau cramp otot
- Sukar/susah nak tidur
- Perasaan berdebar-debar
- Eczema (penyakit kulit)
- Rapuh kuku
- Sakit Sendi
- Tekanan darah tinggi
- Gigi reput
- Paras Kolestrol tinggi
- Kebas kaki dan tangan
- Rheumatiod arthritis

Otot & Saraf
- Kebas dan rasa yang mencucuk keliling mulut, jari-jari tangan dan kaki.
- Kejang otot
- Wheezing 
- Susah menelan

Saraf
- Mudah marah, terjejas keupayaan intelektual, kemurungan, dan perubahan personaliti
- Letih
- Sawan
- Lain-lain pergerakan yang tidak terkawal

Jantung
- Sesak nafas
- Tanda-tanda lemah jantung...cepat penat

Kulit
- Rambut kasar
- kuku rapuh
- Psoriasis (sakit kulit)
- Kulit kering

Khasiat Ostematrix

---------------------
Membantu mengurangkan risiko osteoporosis
Membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat
Membantu mengekalkan tekanan darah normal
Membantu dalam pengecutan otot dan kelancaran sistem saraf
Mengurangkan simptom PMS (senggugut)
Membantu mengelakkan sembelit

Kelebihan OsteMatrix Shaklee 
----------------------------------
1000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi (highly concentrated) dan mudah diserap
400 mg (100% DV) magnesium bergabung dengan kalsium untuk kekuatan tulang
400 IU (100% DV) vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

Cubalah Ostematrix Shaklee dan rasai perbezaannya!
 




nak lagi best, jom amalkan dgn ESP skali yaaa...


BF SET YG TELAH MENDAPAT SAMBUTAN DI QASEHKHONEY.COM...


ANDA PERLUKAN GUIDE DARI SAYA UTK MASALAH KULIT ANDA?? EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

set2 yg famous di qasehkuhoney.com:

1) SET SUPLEMENT SKINCARE ( HOT ITEM !!! )
2) SET JERAGAT ( HOT ITEM !!!)
3) BREASTFEEDING SET ( PALING RAMAI KAUM IBU BELI !! )
4) CONFINEMENT SET ( PALING LARIS !! )
5) SET KESUBURAN ( ALHAMDULILLAH MENDAPAT SAMBUTAN RAMAI !! )
6) HONEYMOON SET ( BESTTTT !! )

BERITA BAIKKK !!!

SEMPENA BULAN MAC INI BULAN ANNIVERSARY + KELAHIRAN ADMIN, MAKA SMUA SET2 YG TERDAPAT DI QASEHKUHONEY.COM AKAN MENDAPAT TAWARAN HARGA YG SGT2 MENARIK....

BG CUSTOMER2 YG REPEAT ORDER JUGA, AKAN MENDAPAT TAWARAN HARGA YG BEST JUGA YAA...SO IF KORG ADA NAK TAMBAH ORDER, SILA EMAIL SEPERTI BIASA YAAA

BG REGULAR CUSTOMER YG INGIN JOIN MY TEAM SHAKLEE UTK CREATE MORE INCOME, BOLEH JUGA EMAIL SAYA OK...SAYA AKAN EXPLAINKAN STEP BY STEP YAA...


HAPPY SHOPPING @ QASEHKUHONEY.COM

sharing :-

" x rugi pon consume suplement yg bagus seperti shaklee ni sbb saya rasa yakin dgn sijil Halal & No KKM pada shaklee...so tiada keraguan utk saya consume bersama2 dgn org tersayang saya...yesss mmg agak pricey but saya sgt2 berpuas hati dgn guide/advice dari CPM honey nurhaliza" 

- our satisfied customer -

thanks dear...happy purchase with me...muahhh2