18 June 2013

~ Sharing : Segala2 nya Berubah dgn Shaklee ~

Sorry for the long pause...bz yg amat, maklumlah baru dpt 2 org anak buah, yesss anak abg saya & juga irine yg dh pon slmt bersalin, alhamdulillah dua2 baby gurl...saya plak rasa teruja nak buat next baby...insyallah jika ader rezeki dari Allah, dpt la baby gurl, geng utk damia nnt...buat masa skrg mya leh geng dgn fiska medina & afrina...makin gebu 2 org anak buah saya tuh, mana x nya susu ibu hasil dari breastfeeding set shaklee...tggu saya review more testimoni ttg dorg guna set bf tuh ok...

ok just nak share satu cerita ni...dah bertunda dah pon, dlm minggu lepas rasanya peristiwa ni..tp xpe, nak share kan jugak...ada la sorg kawan saya ni, act die ni teman sek men saya dolu2..masa sek dlu , die antara pelajar yg memiliki kulit yg sgt gebu, seketul jerawat pon x de...seyessss...mmg licin betul kulit nya pastuh gebu...saya mmg jeles kot dgn kulit die time tuh sbb masa tuh ( sek men ) kulit saya mmg jerawat sana sini, nak2 dekat bhgn dahi mmg penuh...kusam tuh jgn ckp laa..

Die slalu jugak laa tnya ,saya makan apa sampai kulit jadi teruk ( jerawat ), dan jwpn saya cuma " ala biasalah remaja, hormon tgh meningkat , tuh yg jerawat keluar " tp dlm masa yg sama kata2 tuh mcm 1 cabaran utk saya jaga kulit saya dgn baik...saya ingat lg time tuh, mmg saya alert betul bab2 kulit ni, saya jaga sebaik yg mgkin + minum air putih banyak2...dan masa saya abes spm kot, kalau x silap, jerawat saya dh kurang dan makin lama makin berseri2...kwn2 saya ckp masa tuh " susuk perawan saya dh keluar" ahhaha...tuh zaman remaja saya dlu2...dan peristiwa tuh la still saya ingat sampai skrg...

oh ya pendekkan cerita, saya bertemu kembali dgn kawan saya yg kulit gebu tuh, hampir 10 thn kot x jmpe dan masing2 mcm x percaya akan perubahan diri masing2...yg mana skin nya kalau dlu sgt2 cntek n gebu tp kini penuh ditumbuhi jerawat + kusam tetapi saya skin bertambah2 sihat tnpa sebarang jerawat...mcm bertukar plak...dan bila kami berkongsi cerita, die memberitahu, skin nya jadi sebegitu akibat dari salah memakai produk pengelupasan kulit....smua org maklum akan produk tersebut kat malaysia ni...

Dan akhirnya, die mengambil set suplement shaklee dari saya dan saya guide die betul2 utk dptkan kulit yg mcm dulu kembali...rawat kembali dgn bantuan suplement utk dalaman kita.....rasa puas dpt membantu lebih ramai golongan wanita khususnya dlm bab2 cantekkan kulit ni...


walaupun kini dah berusia 31 thn, saya masih lagi menjaga kulit saya, lebih matang kulit saya, lebih banyak yg perlu saya alert & jaga...sbb saya pernah ader history kulit x sihat, that's why bila dh dpt kulit yg baik, saya mmg menjaganya sebaik yg mgkin...

Tuh sbb la, bila saya dah ader sedikit ilmu & sedikit pengalaman dlm bab2 kulit ni, saya nak kongsikan dgn smua org...saya suka melihat kulit2 wanita sihat dan cantek...ader keyakinan diri utk berhadapan dgn public..x de la low confident


Ramai yg email bertanyakan saya berkaitan produk apa yg saya sharingkan kat blog ni...utk makluman smua, saya mmg suggestkan set suplement skincare from shaklee..jika anda mempunyai prob skin yg agak teruk, jom email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan guide kan anda dgn set yg sesuai + guide jadual mkn yg betul supaya apa yg anda consume insyallah dpt hasil yg baik...


BAGAIMANA NAK DPTKAN PRODUK BAGUS NI??
EMAIL FOR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id no : 852407

1. Energizing Soy Protein (ESP)
Elok diambil waktu pagi semasa perut kosong, ini kerana pada waktu pagi kadar metabolisme kita tinggi berbanding waktu lain. Maka, semua asid amino dapat diserap dengan lebih baik..tp jika nak amik waktu lunch n dinner pon boleh...:)
2. Alfalfa Complex
Jangan diambil bersama Vitamin E atau GLA. Kerana ianya akan mengganggu penyerapan vitamin E jika diambil bersama. Alfalfa adalah serat manakala Vitamin E adalah vitamin yang berfungsi baik jika ada lemak. Serat sangat suka menyerap lemak yer...perlu ingat tu ;-)


3. Ostematrix sebagai Sumber Kalsium
Elok diambil sebelum tidur. 


4. Vita-C Sustained Release 
Jika anda selsema dan demam, bolehlah dipatahkan dua vita-C sebelum ditelan. Ianya juga boleh dilarutkan dengan sedikit air untuk dijadikan masker muka.

5.Vita-Lea Multivitamin
Jangan diambil bersama minuman bersusu dan sumber kalsium lain seperti Ostematrix kerana boleh mengganggu efisiensi penyerapan zat besi (iron). Baik jika diambil bersama vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap. Di dalam Vita-Lea ada mengandungi 60mg Vitamin C.

6. Vitamin Larut Lemak (A,D,E,K)
Diambil selepas mengambil makanan berlemak/ berminyak kerana vitamin larut lemakmemerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

7. Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkafein.
Ianya boleh mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin. Jikalau nak amik minuman berkafein gak...amik la 1/2 jam sebelum atau selepas makan vitamin yer ;-)

----------------------------------------

TESTIMONI FROM MY LOVELY CUSTOMER



Alhamdulillah..syukur..n tq so much hanny coz guide akk mkn produk shaklee ni...teruja nk mkn b comp n vit e setelah tgk adik yg ad masalah jerawat ada perubahan selepas sebulan mkn.sebelum ni ada juga mkn pduk lain tp xda la npk perubahan sgt..

pkai pduk mary kay pon dh msuk 2 thn..tp stlah amik suplement b comp n vite dah lebih sbulan..ramai yg tgur kulit dh semakin ok..muka yg terkini tu pon hanya pkai foundation je..yg pting akk ingt pesan hanny minum byk air..akk skrg dh dpt 4 liter sehari..skrg tmbh lg suplement lecithin n alfalfa plak tuk slim..hehe..hrp2 berjaya...akk akn truskan usaha...hehe

-----------------------------------------------------------















Anda berasa Teruja?? Berminat utk dptkan Produk Bagus ni?? Inginkan Harga Promo, email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

04 June 2013

~ Sharing : Kenapa Saya Perlu Kurus ?? ~

Fuhhhh, berpeluh2 bdn baru lepas workout + jogging, suasana kat sini sgt2 mendamaikan, jauh dari kesibukan kota, bunyik nyaring burung2 sgt2 menenangkan fikiran...dalam hati, saya panjatkan kesyukuran atas segala nikmat yg diberi...masih lagi boleh bernafas dgn baik, masih boleh makan dan minum , haaa mcm2 lagi laaa....

Ok saya stop workout kjp sbb idea dtg mencurah2 masa saya workout td...then saya stop kjp utk share kan pengalaman saya yg x seberapa ni....mungkin dgn pengalaman ni, saya dpt bantu bg smgt utk golongan2 mama seperti saya berjaya menurunkan berat bdn ..ohh lupa plak golongan anak2 dara yg ader prob berat bdn ni...

Ok, terus terang saya katakan, nak turunkan berat bdn a.k.a KURUS ni sgt2 memerlukan kekuatan jiwa dan smgt yg sgt2 kuat, sbb apa saya ckp cmtuh, kalau x sungguh2, mmg smua impian tuh x kan menjadi...saya pernah tewas dolu2 masa nak turunkan berat bdn, saya amik jln singkat pergi ke pusat pelangsingan yg akhirnya merugikan diri saya sndiri, last2 selama program tuh, berat hanya turun 6kg shj sdgkan duit dah berhabis belas K...ini pengalaman saya n mmg saya akui saya begitu bodoh,ermmm ntah laaa...tuh pengalaman lepas saya then bila saya stop dari program tersebut, saya buat bersungguh2, saya google sana sini cara yg terbaik utk saya turunkan berat dgn cara yg paling selamat dan berkesan...

Tipu la kalau iklan2 pelangsingan tuh boleh turun sebanyak  8-20 kg sebulan hanya dgn makan produk itu ini dan paling saya x percaya, hanya sapu shj dah leh kurus serta merta...kalau camtuh la tahap keberkesanan nya, cube bg org yg badan nya gemuk bebetul pakai...haaa ngk kurus x?? saya x la ckp smua produk2 tuh tipu tp terus terang saya katakan, jangan kelirukan pengguna2 dgn omong2 kosong yg belum tentu berkesan....dan saya adalah salah sorg dari pengguna2 tersebut...haha..

Ok berbalik citer kurus ni, sbelum nak mula tuh, tanya bebetul kat diri sndiri, apa tujuan kita nak turunkan berat bdn ni?? saya pernah tau buat research kat kwn2 yg terdekat laaa, tnya golongan2 yg berbadan besar ni, kenapa dorg perlu kurus...ermm masa tuh pon berat saya kalau x silap, 86kg, baru turun 2 kg...haaa masa tuh paling saya x boleh lupa, ada sorg kwn saya ni, belum kawen then bila saya tnya kenapa die perlu kurus, jwpn die, " act aku nak kurus, sbb aku nak lelaki2 smua pandang kat aku, sng citer, aku nak crk jodoh sbb bila bdn besar ni, mmg smua lelaki x pandang aku langsng "

n now jgn terkejut berat die yg 90kg dlu ( kurang 2 kg je dari saya time tuh ) beratnya skrg dah capai 56kg...die mmg kene kurus sbb tinggi nya pon lebih kurang saya je dlm 156cm...mmg jauh sgt perbezaannya, kulitnya yg kusam dlu pon dah nampak sgt keserian nya, tuh sbb die menten amalkan collagen + vit e + esp tnpa skip dgn bantuan guide saya...

ttg berat pula, die hanya consume 3 item yg mcm saya guna cinch, lechitin, alfalfa, selebihnya die rajin workout, jaga mkn, aerobic...die buat smua tuh dgn konsisten tnpa skip sbb die nak bebetul nak kurus n cntek...of cource sbb die belum kawen kan..so die perlukan lakukan sesuatu...syabas, saya puji semangat beliau....

ok cerita saya pula, mcm saya sndiri mmg amalkan suplement + protein utk replace my meal breakfast dan dinner....cuma masa lunch shj saya mengambil nasik...itupun 1/4 pinggan...saya mmg workout, skipping, jogging je kadang2 kalau ada masa...tp saya mmg buat stepper hari2 kat rumah...lagi satu, agak2 kalau saya terlebih mkn hari tuh, mlm tuh saya akan detox dgn herb lax @ alfalfa....

segala2 nya saya buat tanpa skip dan KONSISTEN...kalau x, 32kg ni x kan dpt dihilangkan...mmg perlukan masa, bukan arini consume, esok dah turun 32kg...magik betul  la kan kalau cmtuh...mmg perlukan kesabaran yg sgt2 tinggi...jgn mudah give up, teruskan sampai berjaya...dlm dunia ni x de yg mustahil jika kita usaha sungguh2 dan jgn lupa doa " Ya Allah Ya Tuhanku, berikanlah aku semangat yg kuat utk aku turunkan berat bdn yg terlebih2 ni Ya Allah " ...haa doa la apa2 pon, Allah akan kabulkan "kun fayakun "

Ada lagi satu perkara saya nak share, dlu masa pas bersalin , masa berat 88kg, saya beli 1 baju idaman saya, mmg cantekkkk...tp cantek kalau saya pakai bila bdn saya kurus laa...kalau gemokkk, mmg nampak buruk kot bg pandangan mata saya...of cource bila gemuk, ianya terbonjol2 lemak sana sini...masa tuh seingat saya baju saya pakai bersaiz XXL...dah kira plus size nya golongan...mmg hati meronta2 nangis tp saya jadikan itu pembakar smgt saya...saya x mo gemok sbb saya x mo sakit2, lenguh sana sini, mengah nak naik tangga, mengah bila jln jauh2, demam, kurang bertenaga, pasif...itu yg saya alami ketika berat bdn berlebihan dlu dan saya tukar ianya kpd cabaran utk saya turunkan berat bdn...saya perlu kekal sihat bertenaga utk menjaga ketiga2 org anak saya dan hubby...dan mungkin salah satu sbb saya bz, saya x hirau sgt bab2 mkn, kalau x dlu, 24 jam nak mengunyah, nak makan...haha bad habit betul time tuh...

Setelah 32 kg berat saya dihapuskan, saya rasa bdn lebih ringan, lebih bertenaga dan smgt, x mudah letih, tp mmg mudah haus, tuh sbb sehari saya akan minum 5 liter air...tp bkn minum skaligus ya 5 liter, mmg la korang akan rasa nak termuntah...minum sket2 janji kerap dan ckup 5 liter...bonusnya korang akan dpt bdn lebih ringan sbb toksin banyak dikeluarkan dan skin lebih moist...x caya?? sila buat cara saya tuh....

ok now dah 11:30 am, saya perlu bersiap2 utk agenda holiday anak2 saya...ada masa lebih nnt, saya akan share kan new entry yaaa...ni pon banyak testimoni2 kat email yg belum saya update...

oh ya, bg customer2 yg ingin purchase, boleh membuat order / pesanan anda seperti biasa ya, walaupun saya sdg berholiday, insyallah staff saya akan uruskan pesanan order kalian dgn baik dan pantas...jangan lupa ader promo tau sempena cuti sekolah ni...

Nama : CPM honey nurhaliza
Berat sblm : 88.5 kg
Berat terkini : 56 kg
Jumlah pengurangan : 32 kg
Cara menurunkan berat : set basic slimming, workout, skipping, stepper, jaga makan, minum air 5 liter sehari.






bg customer2 yg ingin reg ahli, boleh terus email kpd saya ya honey_nurhaliza@yahoo.com

"tiada jalan pintas untuk mengurangkan berat badan kerana pertambahannya berlaku dalam satu jangka masa lama. Jadi proses pengurangan berat badan perlu dilakukan secara berperingkat-peringkat dan selamat."

hubungi saya di : honey_nurhaliza@yahoo.com utk cara yg terbaik menurunkan berat bdn...:)

bagi mereka2 yg berhampiran dgn hq / branch2 shaklee, boleh lah mendapatkan produk2 shaklee menggunakan id saya then after pembelian, attachkan resit pembelian dan saya akan mula guide anda dgn jadual consume yg betul yaaa..



03 June 2013

~ 1001 Kebaikan ESP + tambahan Suplement Lain , Jom baca sharing saya ni ~

Ermmm nyaman betul suasana pagi ni dan kami sekeluarga baru shj menikmati khasiat ESP , walaupun kami sdg berholiday skrg ni, sbg mama, saya tetap membawa ESP ke mana2 agar kami tetap dpt menikmati khasiat ESP tanpa skip...pagi ni saya shake ESP + strawberry + oat utk rasa lebih kenyang sentiasa...ini favourite flavour Mya jugak sbb saya bg anak2 saya amalkan utk kesihatan terutamanya + bonus utk skin yg lebih cantekkk...dari kecik2 ni la nak kena train & jaga...ohh lupa, saya selang selikan dgn mealshake utk mereka consume...alhamdulillah saya dpt beri mereka snack something yg lebih berkhasiat dari cekedes2 tuh..:P

ok laaa memandangkan ramai yg nak tahu khasiat ESP dgn combination suplement lain, so kat sini saya akan kongsikan skali yaaa, mungkin korang smua boleh buat pilihan yg tepat nnt, tp b4 nak amalkan, email pada saya terlebih dahulu yaa utk saya suggestkan apa yg terbaik utk kalian smua consume...

ohh lupa pula, ramai tnya saya jika saya travel @ holiday mana2, adakah saya akan membawa ESP?? jwpn saya , of cource saya akan membawanya ke mana2 tp x de la saya bawak 1 canister besar tuh, saya akan letakkan dlm 1 tupperware yg mudah utk saya bawa agar kami sekeluarga dpt menikmatinya bersama2...tp bila saya terlupa, Mya la yg slalu ingatkan mama nya...:)

Jom saya ringkaskan combination dgn ESP ya...setiap combination mempunyai khasiat yg berbeza...tp ESP wajib ada...tuh sbb saya guide, apa2 pon set mesti bagus ada nya ESP skali...

1) ESP + VIT E COMPLEX : kulit cantek dan cerah / natural tanpa perlu bermakeup lebih, set ni juga paling ramai cust2 bg feedback yg mana penggunaan secara konsisten akan nampak perubahan pada skin lebih halus dan lembut...dan ada juga yg memberi testimoni pori2 muka semakin mengecil dan menampakkan skin nampak lebih bermaya dan berseri2...ini juga set yg paling famous di qasehkuhoney.com

2) ESP + OMEGA : ini juga merupakan preggy set yg paling ramai ibu2 hamil consume termasuk saya dlu, setiap kali preggy, saya mmg x kan tggl set ESP + omega ni, sbb hasilnya saya dpt lihat pada ketiga2 anak syukur alhamdulillah...tuh sbb masa kita preggy ni laaa kene jaga pemakanan & juga jgn skip suplement yaaa jika inginkan anak2 yg berkualiti...so jgn malas2 @ kedekut utk keluarkan sedikit wang utk kita consume ketika preggy yaa...

3) ESP + VITALEA : ini merupakan set utk kesihatan optimum sbb vitalea merupakan multivitamin yg paling penting dlm kehidupan seharian kita..

4) ESP + LECHITIN : set ni juga dpt mengembalikan bentuk badan selepas bersalin secara normal / pembedahan tp bg ibu2 yg x bf baby, boleh gantikan esp dgn cinch shake yaa utk menurunkan berat bdn ..inginkan guide dari saya utk turunkan berat bdn dgn cara yg btul?? boleh email saya slps habis baca entry ni yaaa...saya akan guide mengikut cara saya menurunkan berat bdn selepas bersalin yaa..

5) ESP + ALFALFA : selain ianya bagus as a milk booster, ianya juga sgt bagus utk mengembalikan payudara yg kendur kpd payudara yg lebih anjal ya.

6) ESP + GLA: ini set yg paling basic utk mereka2 yg ingin ikhtiar hamil tp jika ader bdget lebih, saya lebih suggestkan consume fullset set kesuburan yaa...kita hanya merancang dan selebihnya Allah yg menentukan but so far customer2 yg saya telah guide dgn set kesuburan ni 70% dah berjaya hamil dgn izin Allah...ALHAMDULILLAH ! jika anda inginkan guide utk set kesuburan ni, boleh email saya ya

7) ESP + OSTEMATRIX : saya panggil ini set migrain...pengalaman saya, dlu mmg saya bawa caffergot ke mana2 utk hilangkan mgrain but now, setelah saya konsistenkan amalkan esp dgn oste, mgrain saya berkurangan dan saya tidak lagi bergantung pada caffergot tuh...saya juga ada amalkan 1 doa ni.

Doa ini baik bagi mereka yang selalu sakit kepala yang teruk. InsyaAllah dengan mengamalkan ayat ini,migraine yang selalu berulang itu akan berkurangan dan akan sembuh dengan kahfiat ayat dari Surah Al-Waqiah, Ayat 19..bagi pengidap migrain, cube korg smua amalkan, insyallah dgn izin Allah akan berkesan.

8) ESP + ZINC : amalan esp bersama zinc sgt bagus utk ibu2 yg baru shj melahirkan bayi yg mana ianya dpt menyembuhkan luka bersalin , tidak kiralah secara normal @ pembedahan

9) ESP + PERFOMANCE DRINK : sudah pasti skrg ni ramai yg sdg menggantikan puasa kan?? ini set yg paling ramai customer2 saya beli skrg ni sbb mereka kekal bertenaga dan segar sepanjang berpuasa.

*******************************************************************
KENAPA ESP SHAKLEE JADI PROTEIN SOYA PILIHAN RAMAI??

* Kacang soya yg digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non - GMO ( non - Genetically modified organism ) yang mana ianya diproses pada kadar suhu yg rendah.

* Diproses dgn air ( bkn dgn bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genestein dan daidzein.

* Setiap 850g ( 1 canister esp ) dihasilkan drpd 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

* ESP shaklee merupakan satu2 ya produk di dlm pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yg tidak dpt dihasilkan oleh tubuh manusia.

* Diperkaya dgn 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral..sgt sesuai utk smua peringkat umur tidak kiralah muda ataupun tua...semua org boleh menikmati khasiat esp ni

* Menyediakan 14g protein kacang soya dlm setiap hidangan utk kesihatan jantung.

* Kandungan indeks Glisemik yg rendah iaitu 39 menjadikan ianya sgt sesuai bagi pengidap2 diabetes.

* Satu hidangan ESP bersamaan dgn 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu...banyak kan khasiatnya?? bestttt!

* Ia rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sgt mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang kita.

* Setiap hidangan ESP membekalkan 50% drpd nilai harian kalsium utk menyokong tulang yg kuat.

* Mempunyai kandungan fitoestrogen utk kesihatan prostat, payudara dan monapous.

* Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dlm salur darah.

* Tiada perasa, pewarna tiruan,pemanis, kafein atau bahan tambahan selain nya..

* ESP sgt sesuai utk vegetarian.

ANDA BERMINAT UTK DPTKAN TAWARAN HARGA SEMPENA CUTI SEKOLAH?? INGIN DAPATKAN GUIDE YG BAIK UTK ANDA CONSUME?? EMAIL ME : honey_nurhaliza@yahoo.com

bg my regular customer yg sukakan produk shaklee dan bercadang utk terus consume sampai bila2, boleh lah terus register ahli then selama2 nya anda akan dpt my guide , selain dpt beli dgn harga ahli, anda juga dpt create more income with shaklee...jgn lupa email yaa bg mereka yg berminat...:))