30 September 2013

~ Nak Dapatkan Skin Cantek x susah pon , Janji Istiqamah + Rajin ~


Assalamualaikum.

majority kaum Hawa impikan kulit yang cantik, lembut, dan licin. tapi kalau nak kulit cantik nih, mesti lah kena jaga kan. kalau dah sedia kulit cantik, tak berjaga pun nanti akan jadi tak cantik jugak. tips yang aku akan share nih berdasarkan apa yang pernah saya baca, dan amalkan. kulit saya tak cantik sangat tp yg pnting ianya sihat.

pertama, kalau korang jenis guna sunblock then pakai bedak bila keluar, balik tuh mesti kena guna remover sebelum cuci muka dengan pencuci. kenapa? sebab bila kita tak remove, kita terus je cuci segala habuk2 yg kita dah expose masa kita keluar tadi akan tersumbat kat kulit kita. nanti lama-lama jadi lah liang roma terbuka besar.

kedua, pilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka. macam mana nak tau? saya bagi cara paling senang. pegi mana2 mall yang ada jual skin care jenama Clinique. then buat2 lah nak beli produk dia pastuh korang tanya orang tuh kulit saya nih jenis apa yer? then, orang tuh akan test kulit korang. dari situ korang boleh tau jenis kulit korang apa. after that bila beli skin care, cari lah yang sesuai dengan kulit sendiri. simple je. kalau soh kita identify sendiri memang mengarut la kan, so tanya yang pakar...bg saya, saya paling suka Mary kay Melacep...sbb set ni akan cerahkan dari dalam...itu utk luaran laa...
ketiga, lepas cuci muka jangan sesekali lupa pakai toner, moisturiser dan sun block. tiga benda nih sangat penting yer terutama bila kulit muka kita terdedah kepada matahari dan habuk habuk. itu semua punca kulit muka kita rosak kalau tak dijaga.

keempat, seminggu sekali kena pakai mask. tak kira lah apa mask pun untuk kasi rehat kulit kita dan mencantikkan lagi kulit kita. and, seminggu sekali jugak kena buang black heads or white heads yang ada pada kulit muka kita supaya dia tak tersumbat lama dalam kulit muka kita.

last sekali, jangan lupa amalkan suplement dalaman for skin serta minum air masak secukupnya...bagi saya, air masak nih pengubat segala penyakit. banyak makan benda manis2 potongnya air masak. kena banyak banyak banyak minum air masak. ingat tuh.

kulit muka kita bukannya macam kulit tapak kaki kita. boleh dipijak2 takdehal punya. kulit muka kita nih macam kulit baby kena jaga dengan terapi. makin meningkat umur kita, makin berkurang collagen dalam diri kita. so, nak kulit cantik perlu penjagaan yang lebih awal.

yang paling paling penting sekali, penjagaan dalaman kita. maksudnya pemakanan kita. itu yang perlu dijaga. next entry will be updated soon.

jom baca smua testimoni2 yg saya update kan kat bawah ni ya..:-








u wanna join my group CPM's group?? ingin jana income yg best from shaklee?? email me yaa...seperti yg tertera di bawah ni yaa....

ok utk mereka yg ader problem skin pula, if nak saya tolong, email saya..jgn malu jgn segan2...dan obviously utk dpt guidance saya, of cource kena beli product dgn saya ( dpt hrga promo lagi ), no guidance if u are not my customer, saya x guide customer org ya, customer org sepatutnya rujuk/refer pada coach/ dstributor masing2...bkn suruh saya bg guidance free yaa kecuali laa kalian adalah customer tersayang saya, of cource, guide yg baik, pasti kalian akan dpt hasil yg baik juga seperti testimoni2 yg ada kat blog saya ni...:))

jadi, kpd sesiapa yg nak dptkan hasil yg baik, carilah COACH, produk kita boleh di mana2, nak yg murah pon ada BUT GOOD COACH yg akan memastikan hasil yg kalian perolehi & bukan sng nak cari.....

JIKA BERMINAT  EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun 

jika anda x mahu pos/kurier, boleh beli direct hq/branch2 shaklee yg sah yaa menggunakan id saya then after beli, attachkan resit pembelian dan seterusnya anda layak dptkan guide yg bagus dari saya, insyallah....

"anda tidak akan dpt hasil yg baik jikalau tidak bertindak dari skrg....sampai bila nak hadapi problem skin?? jom email kpd saya utk dptkan guide/advice yaa....dan semestinya tawaran harga yg saya tawarkan sgt2 menarik ekslusif hanya di qasehkuhoney.com SAHAJA


 ok ni pic mommy hanny with fiska...anak buah saya yg ke 2...nampak x betapa gebu nya fiska medina ni...sedap sgt peluk bdn die skrg...alhamdulillah berkat preggy set yg adik saya telah amalkan ketika mengandungkan fiska dlu..irine juga guna set berpantang serta breasfeeding set...kulit fiska alhamdulillah mmg sgt2 cntek + gebu....



ok ini ibu yg sebetulnya...hihi...irine, adik saya telah mengamalkan preggy set + confinement set + bf set + skincare set....

ingin dptkan guide yg baik dari saya?? email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya


06 September 2013

~ Saya Nak Set Berpantang TETAPI Saya Tak Suka Makan Jamu...jommm baca ~

pic ehsan from google...

ANDA MEMPUNYAI MASALAH UTK MAKAN JAMU  KETIKA BERSALIN??

Yesss mmg itu respon yg saya terima dari kebanyakkan kaum ibu2 yg after melahirkan bayi mereka...dan majoriti ibu2 mempunyai masalah2 seperti berikut :-

1) Tak boleh nak makan jamu sbb anak JAUNDICE ( demam kuning )
2) Tak boleh makan jamu sbb rasanya yg sememangnya pahit & sukar utk ditelan.
3) Bau yg kurang enak & last skali x sentuh langsung jamu2 yg beli tuh.

Kini anda x perlu risau kerana di qasehkuhoney.com pon ada menyediakan confinement set yg lengkap utk keperluan ibu yg selepas bersalin :-


* Multivitamin LENGKAP dengan 12 vitamin & 7 mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seharian.
*MENYEMBUHKAN luka, pembentukan kolagen dan memperbaiki tisu2 yg rosak ketika bersalin.
* Membantu MENGURANGKAN RISIKO jaundice, memberikan tenaga & melancarkan penyusuan susu ibu ( ini diakui adik saya sndiri, IRINE NADIA MARCELLO )
*MENGELAKKAN kemurungan ( meroyan) dan menstabilkan hormon.
* Melancarkan peredaran darah selepas melahirkan.
* Menyerikan smula kulit yg kusam selepas bersalin...(ini testimoni diri sndiri )

INGINKAN TAWARAN PROMO SET UTK BULAN SEPTEMBER?? INGINKAN GUIDE/ PANDUAN PEMAKANAN VITAMIN YG BETUL?? 

EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com


confinement set shaklee...cara moden ibu2 zaman skrg berpantang tanpa jamu...

testimoni kebanyakkan my lovely customer : "saya suka sbb luka bersalin cpt sembuh, badan sentiasa kekal bertenaga, susu makin meriah, dan alhamdulillah saya dpt berpantang dgn baik tanpa stress walaupun berjaga malam.." 

cpt2 dptkan EPO shaklee ni...semestinya ianya bagus utk rambut,kuku,dan sgt bgus utk atasi prob jeragat...gla juga merupakan salah satu vitamin utk kesuburan yaa...nak hrga best?? haaa cpt2 email ya....dan sudah tentu, anda akan mendapat guide yg bagus utk cara pemakanan yg btul k...:)



ini set paling basic utk turunkan berat bdn yaa...tp apa2 pon mesti email dlu ya ur weight...kalau berat 100kg, saya x kan suggestkan set ni ya...so b4 consume, make sure dptkan guide set yg betul utk anda consume yaa...


ini pula set gastrik yg paling ramai customer2 saya request...so saya akan suggestkan set yg ini yaaa...bkn makan smua skaligus serentak ya...mesti ada jadual pemakanan yg betul ya...ingin tahu cara/panduan yg betul utk consume smua set2 shaklee?? jom segera email pd saya yaa

YANG PASTINYA SMUA SET2 YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM ADA PROMO YAAA... 

p/s : PRE ORDER NYX LIPSTICK ADA LG YA...SO PLACE UR ORDER NOW...SGT BEST, INSYALLAH X RUGI ANDA MENCUBANYA...:)


02 September 2013

~ Adakah Anda Buncit?? Berlebihan Berat Badan?? Ingin ikut Cara Saya Berdiet??





Apa pandangan anda bila lihat pic sebegini?? gerun?? takut?? saya bukan nak kondem wanita2 yg gemuk sbb satu tika dlu saya adalah golongan wanita yg obesiti...dgn berat saya 88kg dan ketinggian 154cm, saya dikategorikan wanita yg OBESITI !!

Jujur saya katakan, berat ketika anak dara sekitar 39-45kg shj...sbb kan saya ni rendah, so saya mmg x boleh berlebihan berat bdn sbb kalau gemuk, saya akan kelihatan bagai seekor penguin yg sedang merayap2...hihi..

Yesss saya tahu, saya gemuk sbb baru pas bersalin 2 thn yg lepas...so saya x pernah kenal erti putus asa utk jaga smula badan saya...kalau x, saya x kan dpt berat skrg 54kg....

Apa yg saya lakukan utk dptkan berat skrg 54kg ?? 

1) saya x ambil pil2 pelangsing yg kat luar2 tuh sbb pnh dlu amik sampai masuk hspital sbb tekanan darah rendah...TETAPI saya gantikan dgn suplement utk bakar lemak2 yg ada kat dlm bdn ni...nak tahu lagi?? jom teruskan baca sampai abes....

2) saya x ambil ais - saya x tahu laa ais ni boleh menyebabkan perut buncit atau x...saya x tahu sejauh mana fakta ni tp saya ikut cara ibu saya sndiri menjaga badan + kesihatan beliau...saya dah x sentuh ais daaa...air suam + cinch tea menjadi peneman setia saya...

3) saya x ambil makanan/minuman manis2 - yess inilah musuh utama saya ketika berdiet...sib baik saya ni bukan penggemar kuih2 yg manis2 tuh...air manis pon mmg jarang sgt...kalau teringin sgt pon, saya akan kurgkan gula/susu...tp mmg jarang sgt laaa...

4) saya workout - penting bg yg inginkan bdn yg cntek, saya mesti workout...selain bagus utk kesihatan tubuh bdn, bonus leh turunkan berat bdn dgn begitu mudah..workout paling suka guna dumbell + stepper ..saya akan pastikan workout 3x seminggu.

5) saya ambil nasik 1x sehari - masa diet dlu saya mmg ambil nasik 1x sehari...dan selebihnya waktu makan, saya akan shake guna cinch shake choc...terbaikkk sbb ianya sgt2 kenyanggg..

6) SAYA MESTI RAJIN KALAU NAK KURUS - ini kata2 yg saya tampal kat bilik + bilik air + dapur + bilik workout...saya akan tampal supaya saya sentiasa ingatkan diri saya utk jaga bdn...

7) cari idola dlm menjaga bdn - yess sgt2 penting kalau kita nak cpt motivasi, slalu2 kita ngk @ follow idola kita tuh...nnt kan secara x lgsung, kita akan rajin + nak jaga bdn seperti idola kita tuh...idola saya Datin Norjuma & Dato' Siti Nurhaliza....

8) beli baju size idaman kita - dlu masa berat 88kg, saya pakai baju size XXL...dan masa tuh saya banyak beli baju2 yg bersize M supaya dpt memotivasikan diri sndiri agar 1 hari nnt saya akan dpt sarung baju2 tersebut...

9) minum air ckup - nak kurus kan?? so saya akan pastikan sehari saya akan minum 3-5 liter air?? x penat ke asyik kuar toilet je nnt?? jpwn saya : mmg penat tp sbb kan nak kurus cpt, saya mesti sanggu bekorban dari skrg...selain dpt menyingkir toksin2 kotor dlm bdn, + bonus skin makin moist bila kita banyak minum air...

10 ) nakkk apa lagi?? haaa cpt email kat saya utk guide set slimming yaa...

p/s : utk smua order2 cust, saya sudah pon reply kalian punya email yaaa...fuhhh saya hrp cust2 yg email tuh akan dpt my reply ya...jika tiada di inbox, sila cek ur spam box ya


GEGEH TAU NAK KURUS...NAK FOLLOW CARA SAYA BERDIET?? INGINKAN GUIDE YG BAGUS?? SAPE CURIK PIC BERDOSA...KIKIKI



LAGI SATU SAYA NAK SHARE...KALAU KORG X DE BOTOL SHAKER KAN ATAU MALAS NAK SHAKE2...KORANG LEH TRY BELI SHAKE N TAKE NI...SGT2 MUDAH UTK SEDIAKANNYA....

BOLEH BELI DI EMAIL YG TERTERA DI BAWAH NI YA....MMG BEST PRICE UTK REGULAR CUST @ NEW CUST YG BELI SET SLIMMING OK...


EMAIL TO ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id : 852407

bg mereka2 yg masih belum mencuba set suplement for skin, boleh terus buat ur order di email yg tertera di atas yaa...

bank in b4 jam 10am, pihak kami akan pos pada hari yg sama...alhamdulillah servis yg sgt pantas dari kami...:)

Sepanjang Bulan September ni jangan risau ya, smua set ada promotion harga yaaa...

love to share this info yaa :-


Perut buncit memang tidak menyelesakan. Ia bukan sahaja membuatkan kita berasa cepat letih apabila melakukan pergerakan walaupun sekadar berjalan, perut yang buncit juga menjejaskan penampilan seseorang lantaran bentuk tubuh kelihatan tidak seimbang. Apakah sebab perut menjadi buncit?

6 Punca Perut Buncit!

Pakar kesihatan Dr. Selfie C. Rijal menjelaskan ada banyak faktor yang boleh menyebabkan perut menjadi buncit.
Mulai Sekarang, Katakan Selamat Jalan Pada Perut Buncit! - Terbakor
Pertama, faktor keturunan.
“Faktor keturunan yang diwarisi daripada orang tua secara umumnya sukar dielakkan,” ujar Selfie.

Kedua ialah faktor penuaan. Dengan bertambahnya usia, penghasilan hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) mulai berkurangan.  Hasil kajian oleh Harvard Women’s Health Watch mendapati wujudnya kaitan antara penurunan hormon ini dengan peningkatan pengumpulan lemak di perut.

Ketiga ialah makanan dan minuman tertentu.  Doktor lulusan Universiti Padjajaran itu menjelaskan gula dan alkohol terutamanya yang terkandung dalam bir, adalah musuh utama kerana ia boleh membuatkan otot menjadi kendur.

Daripada segi pemakanan, katanya alkohol amat berbahaya bagi tubuh.  Ini kerana alkohol mengandungi  kalori yang tinggi, sama seperti kalori dalam makanan berlemak.  Selain itu, meminum alkohol akan memaksa hati bekerja lebih keras untuk menyingkirkan alkohol dan pada masa sama proses menyaring gula akan tertangguh.

“Gula itu kemudiannya terpaksa disimpan dalam tubuh sebagai lemak.  Pada masa sama, alkohol juga  dapat meningkatkan nafsu makan,” ujar doktrr yang bertugas di Hospital Sari Asih, Tangerang, Banten itu.

Menurut Selfie, makanan segera juga boleh mengakibatkan perut menjadi buncit berikutan jumlah kalori dan lemaknya yang sangat tinggi. Tidak ketinggalan, susu. Jika yang diminum itu ialah susu berkalori tinggi, maka ia boleh menyumbang kepada kebuncitan perut. “Justeru sebaik- sebaiknya minumlah susu rendah kalori,” tegas beliau.

Keempat bagi perut buncit ialah tembakau. Ia boleh menjejaskan aktiviti penghadaman. Selfie berkata biasanya ketika merokok selepas makan, perut akan berasa kembung kerana penghadaman terganggu.

Kelima, stres.  Menurut Selfie, keadaan psikologi seseorang mampu mengganggu aktiviti semula jadi tubuh termasuklah sistem penghadamannya. Stres juga boleh mencetuskan rasa kenyang dan menimbulkan masalah pada keupayaan tubuh menyimpan lemak. Akibatnya, perut kelihatan lebih mengembang. “Untuk mengatasinya, belajarlah untuk lebih relaks serta bernafas secara perlahan dan mendalam,” jelas beliau.
Dalam pada itu Selfie mengingatkan bahawa golongan wanita yang biasanya lebih mudah dilanda stress, cenderung memiliki lemak berlebihan di perut, meski pun berat badannya normal.  Keadaan ini mungkin diakibatkan oleh kesan hormon stres kortisol yang membuatkan lemak terkumpul di sekitar perut.

Keenam mempunyai kaitan dengan perubahan hormon, terutamanya ketika menopaus. Keadaan ini menyebabkan pengeluaran hormon seks estrogen berkurangan sekali gus membawa kepada pengumpulan lemak pada perut. 
Tumpukan lemak yang tidak sekata boleh membuatkan orang yang bertubuh kecil, buncit perutnya. Sememangnya ia kelihatan amat tidak selesa.  Jelas Selfie, keadaan ini berpunca daripada pengambilan karbohidrat secara berlebihan seperti nasi dan makanan berasaskan tepung seperti mi, bihun dan ladu, dalam kuantiti yang banyak.  Akibatya, karbohidrat yang berlebihan akan disimpan dalam bentuk lemak terutamanya di perut, atau lebih tepatnya di rongga-rongga di antara organ dalam perut.
“Penumpukan lemak di perut juga menjadi petunjuk bahawa kurangnya aktiviti fizikal dan penurunan kadar metabolisme tubuh,” jelas Selfie.  Jelas beliau, “Faktor utama yang membawa kepada kebuncitan perut adalah gaya hidup dan iklan yang berleluasa di pelbagai media.”
Benarkah perut akan buncit apabila seseorang terus tidur selepas makan? “Ya, benar.  Perut akan menjadi buncit kerana proses penghadaman tidak dapat berfungsi dengan baik,” ujarnya. 
Begitu juga dengan minuman bersoda.  Minuman jenis ini boleh membuatkan perut menjadi kembung dan akhirnya membuncit. “Gelembung-gelembung udara dalam minuman berkarbonat boleh mengakibatkan perut buncit,” jelas Selfie.

------------------------------------------------------------------------------
dan hari ini, dengan rasa happynya, diatas permintaan ramai, saya nak open pre order utk 3rd batch pula...hope ramai lg yg akan beli dan merasai kebaikan lipstick yg saya kongsikan ni...

PRE - ORDER NYX LIPSTICK 2 SEPTEMBER - 24 SEPTEMBER 2013...ALERT YA TARIKH PRE ORDER NI....SO JGN MISS YAA SMUA....

SAYA AKAN AMBIL ORDER 150 CUSTOMER TERAWAL SHJ YAA...JIKA DH CKUP QUOTA, SAYA AKAN TUTUP PRE ORDER BILA2 MASA YAA...

KERJASAMA ANDA, AMATLAH SAYA HARGAI...:)

ok saya letak beberapa testimoni yg sempat saya captured utk anda smua yaa...










--------------------------------------------------------------------------------

utk pre order NYX LIPSTICK ni saya akan tutup sehingga 30 November 2012 ,so saya akan ambil order utk 100 org yg terawal shj utk batch kali ini ya sbb saya mmg order direct from oversea...stok dijangka sampai pada midle December...saya akan inform once stok dah sampai...

8 kod colour yg sgt2 cantek utk dipilih adalah :_


 NYX LIPSTICK PRE ORDER NOW UNTILL 24 SEPTEMBER 2013



1) doll


2) tea rose ( sgt2 cntekkk!! )


3) thalia ( sgt2 cntek dan recommended !!) 


4) paris ( pling ramai suka!!! )


5) b52


6) eros 


7) louisiana


8) fig ( sgt cntek ) 


saya menggunakan kod nyx THALIA...mmg sgt2 cntek n natural...kod lain yg saya recommend kod tea rose...tp 8 kod kaler yg saya pilih smua tuh cntek2...yg pnting lipstick ni sgt2 best bila pakai...x melekit2 pon...jom jadi 100 porg yg terawal order lipstick ni...



colour nyx yg paling ramai customer2 order...#paris...