22 October 2013

~ Rawat Kulit yg Bermasalah dgn vitamin KULIT ~


lama betul menanti stock vit c 500mg ni kembali....now ready stock 300 botol ya @qasehkuhoney.com


ini set yg paling laris now...menduduki carta paling atas skali dlm list vitamin shaklee ...nnt saya akan explain kan yaaa....

Lama jugak saya x update di sini...bz menguruskan mcm2 hal termasuklah vit C 500 mg yg baru sampai ni...mmg hot betul...x menang tgn dibuatkanya...smuanya amik with set...kalau ada yg amik loose2 item pon, itu yg mereka restock...restock plak berbotol2...takut gara2 vit C 500 mg ni abes mcm setahun yg lepas....

nnt saya akan listkan ada 40 org nama yg pending vit c ni...yg balance 150 org sudah setle last week lagi, alhamdulillah....nnt alert ya jika ada nama kalian kat list tuh....jgn lupa sertakan name,address n no phone yaaa...

berbalik pd cerita kecantikan kulit...saya pasti, smua org pasti menginginkan kulit yg bebas dr segala cela, jerawat/ jeragat, skin oily, dry etc...btul x?? tp sejauh mana tindakan yg kalian ambil utk memperbaiki kulit anda yg rosak tuh?? adakah dgn memakai skincare luaran yg mengelupas2 tuh kulit anda sudah pulih?? nop, jgn salah konsep utk menjaga kesihatan kulit....

ok cmni...

jika kulit anda tgh rosak/prob skrg ni, then anda guna plak produk2 yg menghakiskan kulit, masyaAllah, lagi la bertambah2 teruk skin anda tuh nnt....yesss saya tahu, ianya mengelupas utk buang sel2 kulit mati...tp ada tuh yg saya ngk, mengelupas bagai nak rak seluruh muka tuh...dgn merah padam nya lagi...yess itu yg saya lihat pada skin teman baik saya...mengelupas2 2-3 mggu x jugak elok2...skin asalnya x la brapa teruk sgt then bila guna produk tersebut, terus jd lagi makin teruk....siannyaaa saya ngk betapa seksa nya die ketika mengelupas....

itu bukan jln penyelesaian bg kulit yg bermasalah....

apa yg perlu anda lakukan adalah :-

1) stop terus produk2 pengelupasan ntah pape tuh

2) cuci muka dgn air suam + skincare yg dari tumbuh2 an ataupun boleh beli yg cilinical kat farmasi2

3) ambil suplement utk kulit utk memperbaiki struktur2 kulit yg rosak...pastikan anda beli suplement serta dptkan guide cara mkn yg betul ya...bukan main mkn skaligus yaa...haa kene alert ni.

4) minum air suam 2-3 liter sehari...wajibun!

5) DOA ...sambil2 kita berusaha tuh, jgn lupa doa supaya Allah beri kita jln utk kita rawat kulit yg rosak tuh...jgn ambil remeh akan hal2 cmni yaa..


perasan x set yg kat atas tuh?? set yg basic tuh?? ok set tuh akan thn selama 4 bulan tau kecuali vit c thn 6 bulan ya...so jika anda smua nak mulakan cara yg baru utk dptkan kulit yg sihat n cntek dgn bantuan guide dari saya, sila email ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com

jika anda x mahu pos tp nak beli walk in menggunakan id saya pon boleh, but make sure anda dtg awal utk sanggup beratur/ tggu lama kat hq/branch2 yaa...jika tidak, anda akan dpt turn no 300-400...lama giler kan nak tggu??

but beli dgn saya pon tetap dpt hrga istimewa sempena promotion...nak tahu hrga terbaik di qasehkhoney.com?? haa apa tggu lagi, cpt2 email yaaa...insyallah saya akan guide anda supaya 1 hari nnt anda pon akan menjadi salah sorg testimoni terbaik utk saya sharekan di blog ini....


jika nama anda tersenarai dlm list pending vit c ni, sila email pd saya ASAP ya...jgn lupa sertakan name,address n no phone utk memudahkan pihak kami menguruskan kurier vit C anda yaa...

tggl 25 org lagi yg masih belum menuntut vit c ya...cpt ya dear, email name,address n no phone yaa

update 29 oktober 2013: vit c 500mg out of stock kat smua hq / branch ya..but dun worry, stok vit c 500 mg masih lagi banyak...hurry up guys, place ur order now !

  • Faten johary
  • Juzainah Abdullah
  • Nurzulfa
  • Samaniah yusof
  • Siti sakinah mokhtar
  • Nur asma zulkafli
  • Aida farida johan
  • Nor zaimi syafinas
  • Hayati udin
  • Fazliana kamaruddin
  • Suriani sulaiman
  • Siti munirah kamaruddin
  • Azzwa razali
  • Arfaliza
  • Aisyah nawi
  • Fatin alya juhani
  • Norshazwani kamil
  • Ainul azizah
  • Aisyah abdul hadi
  • Noor dalila ilyana
  • Maizatul akhma
  • Hanimah karjo
  • Fatin aqila


EMAIL ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
ID : 852407


09 October 2013

~ KURUS dgn cara yg SELAMAT ~




LilySlim Weight loss tickers

saya suka buat cmni, sng nak tahu brapa target saya seterusnya...


Yesss saya tahu smua org impikan bentuk bdn yg kurus cantekkk termasuk saya sndiri...sehingga skrg pon saya masih lagi menjaga berat bdn saya , selain utk kecantikan, saya juga harus fikirkan ttg kesihatan saya..itu fokus utama saya dalam menjaga berat bdn saya...

TETAPI apa yg membuatkan saya sedikit ralat, di pasaran skrg melambak2 org jual produk2 kurus...hanya mkn / minum produk tersebut, boleh turun seawal 8 hari....uwaaa ajaib betul....!! pastuh ada lg ni, hanya sapu @ scrub shj bdn, leh kurus dlm masa 14 hari, tnpa senaman, tanpa diet...

kalau dlu mmg yesss saya mudah terpengaruh dgn produk2 cmni...saya terus beli n try but smuanya mengecewakan , nak katakan saya x istiqamah sapu?? hari2 saya buat smpi habislah sebotol tuh but tiada hasil lgsung....then saya tukar cara saya utk turunkan berat bdn...saya ambil suplement, saya jaga pemakanan dan yg pnting saya WORKOUT  a.k.a EXERCISE...

bg pndgn peribadi saya, kalau setakat mkn/minum/sapu ubat2 kurus tuh smua tp x exercise / jaga pemakanan, JANGAN MIMPI laa nak KURUS...YESSS ITU FAKTA & REALITI kalau bebetul nak turunkan berat...

Alhamdulillah ramai cust2 yg telah saya guide mengikut cara saya , so far mmg ramai yg bg feedback yg sgt2 baik...yg pnting rajin, istiqamah ( berterusan ) dan exercise...kalau x mo exercise berat2 pon, ckup hanya buat latihan dumbell tuh...nak tahu caranya?? jom email...nnt saya bg email utk order/ guide kat bawah entry ni ya.

Pemakanan suplement pon sgt2 pnting tp jgn salah faham yaa...yg saya amalkan ni bukannya pil2 kurus pelangsing tuh yaaa...so saya mmg suka amalkan suplement ni, so that % peratus lemak saya dpt dikurgkan dgn baik skali...itu yg saya consume selama ni...tp bukan hanya lechitin shj yaa...ader set2 nya kalau nak follow cara saya....

Tp arini saya nak share 1 produk hot shaklee ni...iaitu LECHITIN

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.


Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti  ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang. 

Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing. 

Apa yang istimewa, Lecithin Shaklee ni bebas kolestrol .Bagi yang beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6 tablet/day.. Jangan tak tahu Lecithin Shaklee ini banyak bonus extravaganza! Lecithin Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak. 

Kebaikan Lecithin Shaklee

Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 

Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.

Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.

Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS

ANDA BERMINAT UTK MENURUNKAN BERAT BADAN DGN CARA YG SELAMAT?? INGIN DPTKAN GUIDE YG BAIK DARI SAYA?? APA LAGI JOM EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com
FB : Cpm honey nurhaliza ( real ) 


SEMPENA OKTOBER NI SMUA SET2 DI QASEHKUHONEY.COM ADA PROMOTION PRICE YAAA...NAK BELI LOOSE ITEM PON DPT HRGA PROMO....IANYA SGT2 BERBALOI UTK ANDA PURCHASE DI BULAN OKTOBER NI...

SOALAN : KAK HANNY, BOLEH X SAYA BELI PRODUK2 SHAKLEE MENGGUNAKAN ID AKAK SBB RUMAH SAYA PON DEKAT DGN BRANCH2 / HQ SHAKLEE...

JPWN : YESSS BOLEH DEAR, BOLEH BELI GUNA MY ID 852407 , NNT AFTER PURCHASE, ATTACHKAN RESIT KAT EMAIL / WHATAPPS SO THAT AKAK DAH BOLEH GUIDE YAA....

kpd customer2 tersayang saya, jika anda benar2 nekad utk mengamalkan suplement2 dari shaklee & ingin mendapatkan guide dari saya selama2 nya, apa kata anda join my group DAZZLING DIAMOND ... yuran sign up serendah rm75 ( lifetime ) , sambil makan sndiri, anda boleh jana income hanya dari rumah...

email ur registration ke : honey_nurhaliza@yahoo.com