19 December 2013

~ Mengapa OMEGA SHAKLEE bagus utk ibu2 hamil ?? ~


Lama saya x coretkan & sharekan new entry kat sini...maaf sbb morning sickness yg teruk sdg melanda diri ni....kali ke 4 ni bebetul menguji saya...teruknya sama seperti saya pregnant kan Damia dulu....x tahu la kan kalau ni smua hint dari Allah....jika benar, sujud syukur saya sbb mmg itu yg saya doakan utk bayi ke 4 ni....

Kalau org tnya saya la kan, perkara paling excited yg saya suka ketika hamil, saya akan jwb, saya suka amalkan suplement2 yg bagus dan juga makanan2 sunnah yg lain sbb ianya dpt membentuk janin yg baik di dlm perut kita...sbb apa yg kita mkn, itulah yg baby kita mkn...so nutrien yg kita makan tuh sgt2 penting dan ianya mempengaruhi kesihatan dan tumbesaran baby dlm perut...

Tp ada juga sesetengah ibu preggy yg x ambil endah soal2 suplement ni ketika mengandung...alasan mereka, pemakanan yg mereka mkn tuh dh ckup terbaik utk bayinya membesar dgn baik...yesss mmg benar, tp pengambilan suplement setiap hari dpt menampung keperluan2 ibu yg x ckup td utk diberikan pada baby dlm perut, insyallah...

mungkin itu subjektif , so terpulang pada ibu tersebut samada mahu consume suplement ataupun sebaliknya...tp pada saya, jujur saya nyatakan, suplement ketika hamil mmg sgt2 penting...sbb saya nak lahirkan baby2 yg berkualiti, insyallah...

skrg mmg saya sdg consume preggy set 1st trimester dan saya x sbr2 nak consume omega yg mana ianya sgt bgus utk pembentukan otak baby...insyallah start trimester ke 2 saya akan start with omega shaklee....

jom saya sharekan apa sebenarnya kebaikan omega ni utk ibu2 yg hamil :-

Saya terbaca tentang pentingnya Omega 3, DHA, AA untuk perkembangan otak janin. Ibu hamil yang mengambil minyak ikan (mengandungi Omega 3) didapati bayinya mempunyai kesan positif terhadap perkembangan positif dan visual. Risiko alahan pada bayi juga dapat dikurangkan. Ibu disarankan mengambil  minyak ikan seawal trimester kedua (masuk bulan ke4) kehamilan.

Mengapa nutrisi penting ketika kehamilan?

  •       Kesihatan ibu - berupaya mengandung bayi sehingga lahir
  •       Perkembangan bayi sihat.
  •       Kelahiran tanpa komplikasi
  •       Proses pemulihan cepat - waktu pantang

Apa nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu mengandung?

Zat Besi
- Hemoglobin : mengangkut oksigen dalam darah (ibu & bayi)
- kuantiti darah meningkat semasa kehamilan
- kekurangan zat besi menyebabkan Anemia dikalangan ibu mengandung.
- pada trimester terakhir : fetus akan menyerap zat besi dari ibu
- mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang

Asid Folik
- 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tibu neuron sehinggan 70%
- menyokong : 
1) sistem saraf sihat
2) penghasilan hormon dan sel darah merah
3) penghasilan tenaga

Protein
- blok-blok pembinaan asas badan ibu dan bayi
- trimester ke2 & ke3 bayi sedang berkembang dengan pantas
- penghasilan susu ibu

Kalsium
- untuk tulang yang kuat dan sihat

Minyak ikan ( Omega 3 )
- EPA dan DHA dalam diet wanita hamil mampu memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi (untuk otak dan mata)
- pengambilan Omega 3 yang tinggi boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

Ibu mengandung hendaklah makan makanan berkhasiat sepertimana dicadangkan dalam piramid makanan.
Sebolehnya makan makanan yang dimasak di rumah, untuk mengelakkan kandungan bahan perasa, garam dan gula berlebihan.

Nutrisi Shaklee yang sesuai untuk ibu hamil?

Kami ada Vitalea (multivitamin dengan kandungan iron), BComplex (lengkap dengan Asid Folik), Ostematrix (kalsium dengan magnesium), Omega Guard (minyak ikan tulen dengan 99% kandungan minyak ikan), Vitamin C, ESP (minuman protein hebat).
Semuanya tanpa kandungan dadah berbahaya, semulajadi, berkesan dan pastinya halal.




ANDA SDG HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT UTK BAYI KALI INI?? 

EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

saya akan consult / guide cara yg bagus utk consume preggy set shaklee yaa...

don't forget to get our latest new promotion price..only @ qasehkuhoney.com
01 December 2013

~Maka Bermulalah PREGGY SET SHAKLEE ~

Bunyik tajuk kat atas tuh mcm sepraisss je kan?? mmg pon , sbb sehingga hari ini, saya masih lagi happy dgn khabar gembira pada 29 Nov yg lepas...hari jumaat plak tuh, moga ianya mendatangkan 1001 berkah dlm perjalanan kehamilan ke 4 saya kali ni....

Ok la x mo berkias2 lagi, mungkin ada sahabat2 yg mengikuti saya di dunia FB & Instagram dh sedia maklum goodnews yg telah saya sharekan...dan mlm ni, saya nak sharekan lebih details lagi set apa yg saya consume dlm tempoh 4 bulan lepas

Ok, act saya mmg plan nak tambah ahli keluarga lagi, yerlah memandangkan si kecil danish dh pon pandai berdikari sket...kikiki..

x de laa...act saya nak prgnant lg utk yg terakhir kali ni before umur saya 35 thn...yerla memandangkan next year saya akan memasuki 32 thn, so mmg itu saya & suami plan, so saya hanya megikut rules shj...

terus terang saya nyatakan di sini, dlu masa mula2 kawen pon , saya mmg agak lambat dpt si cerdik Irfan tuh...lebih kurg setahun lebih jugak la, baru dpt die....masa tuh x ambil set kesuburan shaklee ni lagi...

so utk kehamilan ke 4 ni, 4 bulan lepas saya mmg dh betul2 ready utk pregnant...& i say yesss, dh smpi masanya utk saya consume set kesuburan shaklee utk lebih cptkan proses kehamilan saya ni...saya x la ckp set ni 100% berkesan, sbb bg saya ini part of usaha saya shj...selebihnya saya serahkan pada Allah utk tentukan apa yg kami rancangkan....

Jujur la saya ckp, dlm 2 thn kebelakangan ni, saya mmg banyak guide cust2 saya dgn set kesuburan shaklee ni...alhamdulillah dgn guide yg diberikan, hampir 80% customer2 yg saya guide set kesuburan ni berjaya hamil dgn izin Allah dan akhirnya mereka terus join Dazzling Diamond group saya...then kebaikan yg mereka dpt tuh, dorg share pula pd kenalan2 mereka yg ingin hamil cpt....so sharing is caring...share sama2 kebaikan tuh, besar pahalanya...insyallah...

ok back to my topic, 4 bulan lepas saya telah pon consume set kesuburan shaklee fullset lgkap ya...saya x amik loose2 item, amik fullset terus..sbb mmg nak bg cpt prgnant...

saya consume tnpa skip setiap hari tanpa jemu...saya banyak google segala ilmu tentang dunia kehamilan ni...haha dh mcm 1st time plak prgnant ni...but seriusly, saya jd mcm teruja utk nak hamil kali ni....

banyak jugak email yg saya terima dari cust2 tentang set kesuburan ni, alhamdulillah dah ramai yg mencubanya, dan saya tetap mendoakan smua cust2 yg saya guide, akan cpt prgnant mcm saya...setiap org resultnya x kan sama...yess bergantung pada usaha dan semestinya bergantung pada rezeki Allah...tp sebagai hambaNYA, kita mmg wajib usaha utk dptkan sesuatu, then barulah kita gunakan konsep berserah itu pasghah ( pasrah )

set kesuburan shaklee terdiri daripada :-

1) vit e
2) gla
3) zinc
4) alfalfa

dan kalian boleh tambah ESP jika ada busget lebih...esp yesss mmg saya x pernah skip setiap hari...itu minuman wajib saya....

after sebulan saya ambil set kesuburan shaklee , tipu la kalau saya x mengharap...agak2 dh lewat period 2-3 hari, saya jd nebesss...beli upt then check hasilnya negatif, saya x kecewa sbb saya tahu Allah punya perancangan lagi Maha Hebat...mungkin Dia tahu apa yg terbaik utk saya....

sehinggalah genap 4 bulan berturut2 saya consume tanpa skip, bulan ke 4 ni x tahu kenapa saya rasa yakin sgt yg saya akan hamil bulan ni...dan saya tetap teruskan berdoa agar Allah cpt makbulkan doa2 saya...

setiap kali saya amalkan set kesuburan tuh, saya mesti berdoa " Ya Allah, sampaikan hajat aku utk aku berjaya prgnant kali ini Ya Allah, hanya Kau sebaik2 Perancang, amin "

dan tempoh hari , jumaat 29 nov 2013, 12:30pm, saya try buat upt sbb serius period saya mmg dh agak lewat bulan ni....

masa buat tuh, saya x pandang lgsung result upt tuh....then tetibe mata ni fokus tepah ke arah 2 line yg tertera pd upt tersebut...masa tuh saya x percaya lg yg saya hamil....terus buat upt yg clear blue tuh & yessss " I'M PREGNANT 4-5 WEEKS "



syukur x terkata time tuh, saya peluk suami sambil menitis air mata , berjurai2 nangis time tuh....doa saya alhamdulillah Allah cpt kabulkan...syukur Ya Allah!!!! 

kpd customer2 tersayang saya yg benar2 ingin hamil cpt, suka saya nak ingatkan, saya x janjikan set ni 100% berkesan, mcm saya inform td, ini part of usaha kita shj...x salah kita mencuba kan....

kpd mereka yg inginkan dptkan guide set kesuburan dari saya 100%, email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com...hrga?? jgn risau ada promo giler2 punya sbb bulan ni Allah dh jawab permintaan saya, so x salah bulan ni, saya sharekan set ni + hrga yg menarik + guide yg bagus...

cpt2 email yaaa...jgn malu2, saya friendly orgnya...jommmm try set kesuburan shaklee....

p/s: customer2 yg dh make payment utk set suplement skincare , preggy set shaklee, confinement set, slimming set, esok kalian punya order, staff saya akan poskan yaaa...trcking pos laju saya akan update di email yaa

kpd sahabat2 yg nak join my group Dazzling Diamond, amatlah dialu2 kan...kalian boleh terus email dan tggu admin akan reply pantas seperti biasa yaa...

dan bermula esok, saya akan mula dgn set yg baru iaitu " PREGGY SET SHAKLEE 1ST TRIMESTER"...

kpd customer yg masih baru dan sdg hamil ketika ini, apa kata kehamilan anda kali ni, try pula preggy set shaklee...



FUNGSI – FUNGSI SETIAP VITAMIN :
·         Vita – lea : Penting untuk pembinaan sel darah supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat
·         Vit B-com : Pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan.
·         Vitamin C : Peningkatan system imunisasi tubuh ia mudah musnah apabila berpeluh, terdedah dengan cahaya matahari dan apabila stress.
·         Omega – guard : Penting untuk perkembangan otak dan mata bayi.Untuk preggy mommies pula ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan
·         Ostematrix : Adalah Kalsium, Magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa Vitamin D yang mencukupi, ia boleh mengganggu penyerapan zat Kalsium itu sendiri. Ianya juga hanya dari Kalsium Karbonat semata – mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit. Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah. Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.
Jadi, pengambilan SET PREGGY ni amatlah disarankan kepada bakal – bakal ibu ya!
Budget tidak memberikan kerjasama????Jangan risau sebab anda juga boleh consume dengan BASIC PREGGY SET ni yang mengandungi
  • Vitamin B-Complex
  • Vitamin C
  • Vita – lea
  • ESP

Set – set di atas bgus untuk ibu - ibu yang sedang hamil...bukan bgus untuk mommy malah sangat -sangat bagus untuk baby dalam perut,untuk kecantikan kulit mommy n baby...

EMAIL UR ORDER : 
honey_nurhaliza@yahoo.com
ID Shaklee : 852407