07 January 2014

~ Mengapa Kulit Masih Kering ?? ~



" Kak, saya dah amalkan suplement skin ni tp kenapa ya skin saya masih lagi terasa kering?? ada apa2 tips x yg boleh dikongsi?? "

Kalian mesti pernah alami kan masalah cmni especially bg mereka yg sememangnya memiliki skin yg sgt2 kering....tp percayalah smua problem itu dpt diatasi dgn baik jika anda mengamalkan minum air yg cukup setiap hari....org kata jika kurg minum air, skin akan jd lebih dry dan jeragat sememangnya suka tumbuh pd skin2 yg dry...yakni skin org yg sukar minum air....

Bila dh amalkan sesuatu suplement especially suplement utk skin, of cource la anda perlu minum air yg ckup agar penyerapan vitamin td berlaku dgn baik...mmg itu yg saya akan guide utk smua customer2 yg purchase set2 suplement skincare ni...


kajian menunjukkan kehilangan dua peratus cecair badan boleh menyebabkan : 


1. Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek). 


2. Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah.


3. Sukar memberi tumpuan terhadap perkara yang dilakukan terutamanya pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak. 


4. Tekanan darah menurun. 


5. Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurangan menyebabkan mudah rasa mengantuk. 


6. Lesu pada waktu siang. 


7. Sakit belakang. 


8. Dehidrasi. 


9. Sakit kepala. 


10. Memperlahankan kadar metabolisma badan.


11. Meningkatkan risiko kanser usus, kanser pundi kencing dan kanser payudara. 


12. Sendi dan otot mengalami kekeringan cecair. 


13. Menyukarkan penyingkiran bahan toksik. 


14. Meningkatkan keinginan untuk makan. 


15. Darah menjadi lebih pekat .


16. Mudah keliru. 


17. Degupan jantung semakin meningkat. 


18. Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan.


19. Tubuh akan mengalami dehidrasi. Dehidrasi ini menyebabkan cairan di otak akan menurun, pengangkutan oksigen yang seharusnya mengalir ke otak pun berkurang. Akibatnya, sel-sel otak menjadi tidak aktif dan berkembang.


20. Gangguan fungsi kognitif (kepandaian) otak. Jika kita kekurangan air putih, otak tidak mampu menjalankan fungsi normalnya lagi, terutama fungsi kognitif yang akhirnya membuat kita menjadi senang lupa dan kurang konsentrasi.


21. Mengganggu fungsi ginjal. Ini kerana air sangat penting untuk mencegah penyakit batu karang. Dengan cukupnya air dalam badan, maka komponen pembentukan batu karang menjadi lebih mudah luruh bersama air kencing. 


22. Pelbagai gejala ringan dan berat akan timbul. Kekurangan air yang dialami oleh tubuh akan menyebabkan gejala ringan dan sedang seperti lelah, haus, batuk kering, badan panas, sakit kepala, air kencing pekat, denyut nadi cepat, hingga gejala berat seperti halusinasi dan kematian. 


23. Mudah terkena infeksi kerana bakteria tidak mampu keluar akibat kurang minum, kita akan mengalami infeksi. Gejalanya seperti suhu badan yang sedikit meningkat, rasa ngilu terutamanya saat akhir buang air kecil, perasaan ingin buang air kecil yang tidak dapat ditahan-tahan, dan lain-lain. 


24. Kulit menjadi kusam. Ini karena kurang minum air menyebabkan aliran darah dalam kapilari di kulit juga tidak maksimal.
  


Jadi apakah alasan anda untuk tidak menggantikan air manis dengan air putih? Ramai yang tahu bahawa air putih begitu berharga tetapi tak ramai yang memanfaatkannya. Malas untuk sering ke tandas barangkali. Ayuh kita didik smua org untuk memanfaatkan sepenuhnya keajaibannya.

------------------------------------------

if nak saya tolong, email saya..jgn malu jgn segan2...dan obviously utk dpt guidance saya, of cource kena beli product dgn saya ( dpt hrga promo lagi ), no guidance if u are not my customer, saya x guide customer org ya, customer org sepatutnya rujuk/refer pada coach/ dstributor masing2...bkn suruh saya bg guidance free yaa kecuali laa kalian adalah customer tersayang saya, of cource, guide yg baik, pasti kalian akan dpt hasil yg baik juga seperti testimoni2 yg ada kat blog saya ni...:))

jadi, kpd sesiapa yg nak dptkan hasil yg baik, carilah COACH, produk kita boleh di mana2, nak yg murah pon ada BUT GOOD COACH yg akan memastikan hasil yg kalian perolehi & bukan sng nak cari.....

JIKA BERMINAT  EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun 

jika anda x mahu pos/kurier, boleh beli direct hq/branch2 shaklee yg sah yaa menggunakan id saya 852407 then after beli, attachkan resit pembelian dan seterusnya anda layak dptkan guide yg bagus dari saya, insyallah....

"anda tidak akan dpt hasil yg baik jikalau tidak bertindak dari skrg....sampai bila nak hadapi problem skin?? jom email kpd saya utk dptkan guide/advice yaa....dan semestinya tawaran harga yg saya tawarkan sgt2 menarik ekslusif hanya di qasehkuhoney.com SAHAJA

see u soon....xoxo..:D


0 CPM's comments:

Post a Comment