23 April 2014

~ Tiada Lagi Alasan utk Minum Air 3 Liter Sehari ~


Saya percaya ramai antara kita skrg ni yg sdg mengalami masalah "catuan air " di kwsn / tmpt tinggal masing2...tp sejauh mana kita pandang permasalah seperti ni di sudut yg positif... i mean walaupun masalah catuan air ni hampir 2 bulan, tp boleh ke kita tetap " bersangka baik ?" sbb smua masalah ni adalah ujian dari Allah...Dia turunkan ujian seumpama ni tanda Allah sygkan akan smua hamba2 NYA...tuh baru je Allah nk "jentik " sket je...so bersyukurlah...

Walau sesukar mana pon , Allah tetap rancangkan yg terbaik utk kita smua dan alhamdulillah masalah "catuan air " akan ditamatkan mulai minggu depan...tq Allah.

ok saya sndiri turut mengalami masalah "catuan air" di tmpt saya, 2 hari ada, 2 hari x de...so arini & esok turn kawasan rumah kami x de air...tp saya tetap mengambil langkah berjaga2 utk simpan air di dlm tong2 air , x mo lg jadi mcm last month, air tangki kering kontang so akibatnya terpaksa lari ke hotel2 yg berdekatan...

Biasalah kalau ada masalah catuan air cmni, bila time air mulai dtg kat paip2 tuh, mesti airnya sgt2 kotor...walau dh ditapis dgn penapis air tp saya tetap ragu2 utk minum, yela nak2 skrg ni tgh mengandung , so air bersih sgt2 pnting utk saya minum setiap hari...saya risau jika saya minum air yg tidak bersih, tekak saya mula lah sakit & perit...so saya akan pastikan di rumah saya ada "GET CLEAN WATER SHAKLEE " ni...so saya x kan risau utk saya seisi keluarga minum air yg sgt2 bersih setiap hari...

so apa yg saya lakukan setiap hari?? saya akan pastikan air dlm get clean water tuh penuh sentiasa , siap ditapis sebersih2 nya , dan letakkan atas meja agar smua org dpt minum air secukupnya setiap hari...anak2 saya pon mmg saya train dorg dari kecik agar minum air kosong secukupnya...no air manis2, kalau teringin sgt pon, saya akan pastikan less sugar...

Setiap hari saya akan minum air 3-5 liter, saya x boleh kurg air sbb saya mengambil suplement ibu hamil...so utk penyerapan yg lebih baik, saya akan pastikan 3 liter sehari tuh wajib saya minum setiap hari...bonus nya skin saya tidak lagi dry , lebih moist + guna skincare enfuselle...mmg kombinasi terbaik semasa preggy ni.

Shaklee suplement  vs Salindah 


ramai mommy2 to be email saya , bertanyakan apa yg saya amalkan sepanjang kehamilan ni...act since dari anak 1st lagi mmg saya amalkan Salindah + Shaklee preggy set... 2 set ni mmg x pernah saya skip setiap kali saya preggy...contoh set seperti picture di atas yaa

ni antara kebaikan yg saya dpt hasil dari consume 2 set ni :-

SEMASA HAMIL : 

1) Walaupun masa 1st trimester mengalami morning sickness, tp saya tetap bertenaga dan boleh buat kerja smua
2) tidak mengalami sakit2 kaki, cramp ataupun sakit pinggang
3) x mudah letih
4) ujian hb setiap bulan alhamdulillah cntekkk
5) mudahkan bersalin

HASIL UTK ANAK2 :-

1) perkembangan anak2 lebih cepat
2) mudah fokus bila blaja something
3) bijak
4) sng jaga, tidak cerewet
5) kulit cntek

alhamdulillah tuh smua pon dgn izin Allah jua, tuh sbb ibu2 yg preggy mesti banyakkan doa + baca quran agar anak yg kita bakal lahir nnt , jd org yg soleh, bijak dan sbg nya...ubat / suplement tuh hanya part of usaha kita shj...selebihnya Allah yg tentukan...

so jika kalian merancang nak preggy, so persiapkan diri anda dgn segala ilmu agar kita dpt consume yg terbaik baby dlm perut nnt...

ADAKAH ANDA HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT KETIKA HAMIL?? INGINKAN GUIDE CARA MAKAN YG BETUL UTK ANDA CONSUME SEPANJANG HAMIL?? 

SILA EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com


0 CPM's comments:

Post a Comment