01 April 2014

~ Tiada Lagi Cramp / Sakit Pinggang Ketika Hamil ~

Syukur Alhamdulillah kandungan saya skrg dh nak masuk 6 months...kejap betul masa berlalu, zaman morning sickness dh lama ditinggalkan & now selera makan masyaAllah...tp xpe la kalau gemok pon sbb yg pasti saya makan secara sihat utk " 1 nyawa" dlm pewut ni...

Now, baby dlm pewut dh mula bersilat2 dlm ni...dah semakin aktif, alhamdulillah arituh masa check up dgn doc Siti pon everything ok...setiap kali check up , doctor mesti tnya samada saya ada x mengalami sakit kaki, cramp atau sakit2 pinggang ni...saya mengatakan alhamdulillah sepanjang preggy ni mmg x de mengalami cramp atau sakit pinggang...sbb saya mmg amalkan ostematrix start masa masuk 2nd trimester arituh...so far jln jauh2 pon alhamdulillah steady lagi, org yg x preggy pulak yg sakit2 kaki bila jln jauh ( my hubby )

Bila preggy ni, saya mmg titik beratkan soal2 pengambilan suplement...alhamdulillah bila agak2 rasa mcm malas / terlupa je, mst saya akan rasa bersalah dgn "baby" ni...so saya akan ambil jugak megikut jadual yg telah ditetapkan...bila smua perkara kita dh amalkan secara rutin, so ianya x de masalah utk kita sntiasa istiqamahkan perkara tersebut..tuh sbb disiplin tuh sgt2 pnting dlm life saya as a "supermama" bukan sng nak uruskan 3 org anak + hubby + bsness + dgn preggy lagi, alhamdulillah Everything is going so well for me right now..syukur bila smuanya kita bersikap " bersangka baik" Allah akan permudahkan smua urusan kita...

Bercerita bab suplement ni, ada juga certain2 mommy yg preggy yg saya lihat x endahkan langsung bab2 cmni...mgkin ianya agak leceh bg nya utk consume tp sebaliknya mereka x tahu akan 1001 kebaikan utk dirinya & baby..alasan yg mereka berikan, makanan seharian yg mereka makan dh ckup " complete" utk baby dlm pewutnya

TAPI

bg pndgn peribadi saya ( sama pndpt dgn doc siti ) apa yg saya makan setiap hari x cukup keperluan vitamin yg baby perlukan, kdg2 je saya ambil sayur & buah2, kdg2 je saya ambil protein, maka dgn sbb itulah saya mengambil langkah utk amalkan suplement setiap hari agar zat yg baby perlukan setiap hari cukup...

so bg mommy2 di luar sana yg masih belum atau takut2 nak amalkan suplement shaklee ketika preggy ni, bukalah minda anda seluas2 nya...lihat 1001 kebaikan utk diri anda & juga bayi yg anda kandungkan....

so istimewa bulan April 2014 ni, mmg sgt2 best sbb ada promo OSTEMATRIX tau yg mana bila kalian beli 6 botol OSTEMATRIX, maka anda akan dpt free 1 botol...so ostematrix ni bukan hanya utk wanita preggy je tau...utk org2 tua mmg sgt bgus sbb ianya kaya dgn kalsium...utk org yg mengalami sembelit pon mmg saya sgt2 suggestkan pengambilan ostemtrix ni..

 KENAPA OSTEMATRIX PIL KALSIUM TERBAIK?

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil osteomatrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! 

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX?

  • Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi.
  • Individu yang sering mengalami kebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam.
  • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki.
  • Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi. 
  • Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan. 
APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf. 
  • Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil. 
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik
  • Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.
Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpuf

Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpu 
OSTEMATRIX SHAKLEE RM 61
120 biji 

BERMINAT UTK DPTKAN HRGA AHLI, ANDA BOLEH REGISTER YURAN KEAHLIAN SHAKLEE RM 75 SEUMUR HIDUP, MAKA ANDA AKAN DPT MENIKMATI HRGA AHLI...

EMAIL KE : honey_ nurhaliza@yahoo.com

 

0 CPM's comments:

Post a Comment