16 June 2014

~ Pregnancy Skincare - Ibu Hamil pon Nak Melaram Jugak ! ('-') ~

The first few weeks pregnant, kulit saya tak banyak berubah, mcm selalu, gebu je sntiasa...ececech...haha...but due to the hormones racing through my body, skin terus jadi kering sekering2 nya...tp saya tahu ini smuanya akibat dari hormon mengandung la ni...so nak x nak, mesti terima walaupun hakikatnya sakit mengelupas2 sbb terlampau dry sgt...

Dgn cuaca el-nino lagi skrg ni, no wonder la kulit lagi bertambah2 kering..dh mandi lotion + minum air bergelen2 pon still rasa kulit ni sgt2 kering

So sepanjang 34 weeks pregnant memang mengaku laaa kulit saya kering. Untung bg ibu yg time pregnant kulit makin cantek dan gebu. Based on that, saya trpksa tukar melacep Whitening Marykay ke produk yg mmg anti-dehydrate, utk bg kulit lagi moist..

Sepanjang preggy ni, saya mmg mengamalkan rangkaian skincare ENFUSELLE..ini mmg serasi betul dgn kulit yg tgh dry skrg ni...die nya moisturiser die sgt2 best, mmg menepati citarasa betul utk kulit kering2 cmni...mmg saya letak lebih sket kat kulit ni setiap hari..hasilnya sgt BEST!

rangkaian set enfuselle...best!

Ok dh setle bab2 skincare muka kan, utk kulit bdn pula x la terlalu dry cumanya sepanjang preggy ni, mmg saya alah pada bau2 yg wangi2 ni...nak2 masa 1st trimester arituh...teruk betul sampai x leh bau something yg wangi2...seyesss nak pandang perfume pon rasa "menyampah" walhal saya la kaki perfume...itulah org kata penangan hormon mengandung kan...

Ok utk badan pula, saya lebih serasi dgn brown soap TANAMERA tuh, bau die x de la wangi mana tp yg bestnya ada mcm scrub2 halus, mmg bagus utk sental & scrub ke seluruhan bdn, dan mungkin ianya salah satu sbb saya tiada " strechmarks" kat bhgn perut sbb saya start guna masa awal2 prgnant lagi sehinggalah skrg dh masuk 34 weeks...di samping boleh scrub bdn, mmg kulit bdn pon jadi lebih moist + halus...mana x nya, guna 2-3x sehari...so saya sgt2 recommended utk kalian gunakan sabun TANAMERA ni..


ok after scrub bdn, saya akan gunakan pula mandian "peach bath", bau ala2 baby...rasa fresh sgt2 after mandi tuh...

utk hindari "strechmarks" muncul, mmg start dr awal pregnant, saya dh mula start sapu vit e shaklee + amalkan esp utk dalaman, sbb ESP bagus utk baiki sel2 kulit, so 2 bnde ni mmg saya x pernah skip, sbb saya mmg takut parut " strecmarks" tuh ada kat pewut...dan utk mlm pula b4 sleep, saya akan sapukan "bio oil & gly derm" yg mana 2 item ni mmg khas utk hindari parut2 strechmarks serta gatal2 di bhgn perut...alhamdulillah sehingga hari ini, perut saya bersih dari parut hodoh strechmarks tersebut sampaikan Doc Ummul dan Doc Siti slalu bertanyakan saya gunakan produk apa sbb tiada kesan strechmark di perut saya...so inilah rahsia saya...


Saya masih lagi ada mood nak bermakeup tapi simple, very based make up, Tak nak lah nampak pucat lesi je kan, So saya gunakan set ini shj, kalau dlu b4 preggy, saya lebih gemar gunakan matte lipstick jnis matte, tp preggy ni saya gantikan matte lipstick dgn moist lipstick dari  Anna Sui sbb ianya sgt2 moist utk bibir dry mcm saya.

brg2 makeup simple utk preggy mommy mcm saya...x de foundation, concealer smua...

 34 weeks now...Doc ckp kepala baby dh turun daaaa...


Anda Berminat utk dptkan produk2 terbaik Shaklee?? nak dptkan guide yg baik utk anda amalkan dlm kehidupan seharian anda?? Anda berminat utk join Ahli Shaklee di bawah organisasi Dazzling Diamond Group?? smua ni anda boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

p/s: smua email admin dh pon reply ya, sila cek di bhgn inbox/ spam box email kalian yaaa...tiada yg terkecuali, smua admin dh pon reply pesanan order kalian smua...dijamin servis pghantaran yg terbaik buat masa ni...alhamdulillah...:)

bg yg ingin COD produk2 SHAKLEE, anda juga boleh emailkan saya terlebih dahulu utk mengetahui lokasi COD ya...sekitar Setia Alam, Shah Alam, Subang Jaya ( area empire subang )

------------------------------------
selingan : bg anda yg telah membuat order serum breast ni, pihak kami akan mengeposkan order anda smua pada hari ini 16 Jun 2014 ya...x menang tangan dibuatnya order shaklee dan juga serum breast ni...

kpd yg nak booking hrga promo utk breast serum ni pon boleh juga email kpd saya yaa...


 
next entry update : dah hampir nak bersalin? Sudah Siapkah bag keperluan ke hospital...tggu ya saya update entry sharing ni...

1 CPM's comments: