16 December 2014

~ Dulu Rambut Saya Gugur Teruk tp Kini Tiada Lagi Dengan PROSANTEE ~

Rambut ni ibarat mahkota seorang wanita, bagi wanita yg sentiasa berhijab, mesti jaga rambut dgn cara yg betul supaya ianya tidak berbau, maklumlah bertudung lama sangat dari pagi sampai ke ptg.

Lain pula dgn surirumah, rambut haruslah disikat & didandan rapi supaya sedap mata sang suami melihatnya...walaupun tidak bekerjaya, jangan jadi ianya satu reason utk kita tidak berhias ya depan suami.


Bagi kaum ibu2 yg baru lepas bersalin seperti saya, mesti x kan lari dari msalah keguguran rambut yg teruk...ini adalah disebabkan perubahan hormon yg berlaku ke atas bdn kita selepas melahirkan bayi...tuh sbb pemakanan + suplement sgt2 penting utk merawat kembali permasalahan rambut gugur ni.

Saya pon tidak terkecuali mengalami masalah rambut gugur ni tp belum tahap teruk lg laaa sbb selain jaga pemakanan, saya juga mmg x skip suplement atasi rambut gugur utk dalaman dan utk syampoo & conditioner luaran, saya mmg x pilih brand lain sbb saya dah jumpe yg paling best iaitu PROSANTEE...seyessss best dan kini makin hari makin berkurang masalah rambut gugur saya..dan pengambilan zinc juga membantu anak2 rambut tumbuh dgn lebat sekali...tuh sbb langkah pencegahan awal sgt2 penting utk merawat masalah rambut gugur dan takut lama kelamaan menjadi botak...hahaha x kan nak nampak "botak" depan suami kot...

So benda baik ni la saya nak share ngn smua org supaya kita smua para isteri dpt memiliki rambut yg sihat + cantek depan suami2 kita...mesti la nak kan?? btul?? so jika kalian ada prob rambut gugur , cpt2 email saya ya, saya akan guidekan cara yg terbaik utk merawat smua prob anda ok.

 mmg betul2 fall in love dgn rangkaian2 PROSANTEE ni...setle masalah rambut gugur selama ni, syukur alhamdulillah...

oh ya lupa plak nak gtau, selain ianya merawat rambut gugur, kulit kepala kita pon jadi wangi tau sbb prosantee ni mmg best n harum, bau natural je, guna sket je dah berbuih satu kepala kita tuh, dun worry, nnt saya akan guidekan cara yg betul utk kalian guna yaa dan jangan lupa utk dalaman pon mesti consume suplement juga ya...so dua2 sama pentingnya jika nak sihat + cantek ok...

 Faktor keguguran rambut 

Menurut sumber daripada www.eh.com.my, terdapat 3 punca keguguran rambut iaitu:

1. Rambut gugur kerana hormon


Hormon seks wanita merangsang pertumbuhan rambut yang tebal. Selain estrogen, setiap wanita turut menghasilkan androgen dalam jumlah yang sedikit.

Tetapi androgen boleh dihasilkan dengan aktif sekiranya seseorang wanita itu berada di dalam keadaan tertekan. Dan ia boleh menjadi faktor masalah keguguran rambut.

Untuk kes yang serius, pakar perubatan akan memberikan pil anti-androgen.  Untuk anda yang suka dengan cara yang lebih semula jadi, anda hanya perlu lebihkan rehat untuk mengurangkan stres.


2. Rambut gugur kerana produk

Sememangnya kita dilahirkan dengan rambut yang kuat. Tetapi masalah akan timbul sekiranya anda sering melunturkan warna rambut, kerap menggunakan produk penggaya rambut seperti melurus rambut atau mengeritingkan rambut.

Ia mungkin tidak menyebabkan keguguran rambut dari akar tetapi akan menyebabkan rambut anda putus. Atasinya dengan menggunakan syampu yang betul, kurangkan mencuci serta hadkan penukaran warna dan stail rambut.

3. Rambut gugur kerana kurang vitamin

Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut anda. Rambut di dalam keadaan sempurna sekiranya kita mengamalkan makanan berkhasiat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu.

Sekiranya sukar untuk anda patuhi arahan diet ini, ambillah makanan tambahan khas untuk rambut iaitu Biotin, Niasin, Zink, Vitamin B6, B12, A dan E.

Supplement Untuk Rambut Gugur


Disebabkan saya ni ahli Shaklee, jadi supplement bersesuaian tak pernah jadi masalah untuk saya dapatkan. Selain tu, saya juga jaga pemakanan - saya kurangkan memakan makanan yang diproses dan cuba kurangkan stress. Hasilnya? Memang banyak sangat improvement.

Kalau dulu hari-hari rambut banyak betul kat lantai, bersepah sana sini, tp sekarang ni dah makin berkurangan rambut yg gugur kat lantai...Memang lega sangat tau.


atas ni adalah hair treatment prosantee yg mana ianya merupakan produk rambut yg wajib ada di bag saya...setiap kali after mandi, saya akan sapukan pada kulit kepala supaya ianya lebih sihat dan menjadikan rambut saya kuat ( tidak gugur) dan kepala tanpa kelemumur...mmg best, guna sket shj ya...mmg cpt nampak perubahan ke atas rambut kita...

SEBELAH BOTOL HAIR TREATMENT PROSANTEE TUH ADALAH SERUM RAMBUT TAU...JIKA NAK DAPATKAN SERUM RAMBUT TUH BOLEH BUAT ORDER JUGA YA, KINI PROMOSI RM 118 SHJ / BOTOL...TAHAN 3 BULAN GUNA, SGT2 WANGI, UTK BAIKI RAMBUT BERCABANG, ROSAK, GUGUR, WANGIKAN RAMBUT...TERBAIKKKK

NAK DAPATKAN RAMBUT YG SIHAT + CANTIK TANPA GUGUR?? ANDA PERLUKAN GUIDE UTK GUNA CARA YG BETUL?? BOLEH EMAIL UTK ORDER YA...

NO MALAS2 OK...NAK CANTEK KENA ISTIQAMAH !

email order : honey_nurhaliza@yahoo.com
id shaklee : 852407

-xoxo-

next entry : CABARAN  30 HARI TANPA MAKEUP DENGAN NUTRIWHITE


0 CPM's comments:

Post a Comment