21 January 2014

~ Adakah Anda Ibu Hamil Yg Perlukan Suplement ?? ~



Alhamdulillah saya kini dh bebas dari nikmat morning sickness selama 3 bulan....hanya Allah je yg tahu bagaimana saya mengalaminya..mungkin ramai ibu2 di luar sana yg mengalami situasi yg sama seperti saya...but saya still rasa bersyukur sbb seteruk2 morning sckness saya pon , x de la sampai kene thn wad masuk air smua...alhamdulillah...

Haaa saya suka nak berpesan ni, utk ibu2 preggy yg sdg teruk morning sickness plz jgn abaikan suplement sbb time trimester pertama ni la baby dlm pewut tuh nak membesar dgn baik, so kalau kalian dh x lalu nk mkn smua sbb kan muntah2, so kita leh gantikan dgn suplement preggy tuh...nak tahu suplement utk ibu2 preggy?? nnt saya akan explainkan lebih details kat entry ni...

 NT scan - 20 januari 2014 ( isnin )

alhamdulillah semalam saya ada temujanji dgn doctor utk lakukan NT scan yg mana scan trimester ke 2 ni , doctor nak check bhgn leher/ tengkuk baby samada ada kecacatan ataupun tidak...mmg detail betul doc tuh check smlm....b4 buat smlm mmg saya berdebar2 la jugak walaupun ini pengalaman saya yg ke 4 mengandungkan baby...

doctor : alhamdulillah smuanya ok, baby pon alhamdulillah membesar dgn baik...keadaan leher/tengkuk baby pon alhamdulillah tiada kecacatan apa2 yg berlaku....
saya : yeke doc, alhamdulillah syukur
doctor: ada mengalami alahan teruk lagi x?? 
saya : alhamdulillah masuk 2nd trimester ni dh mula ok cuma mkn je belum selera lagi
doctor: ok now ada nak tambah supplement apa2 x?? 
saya : x yah la doc sbb saya skrg dh mula start ambil omega dan ostematrix shaklee ( pil kalsium) ...ok kan doc?? sbb dari 1st trimester pon mmg saya consume shaklee suplement for preggy mommy
doctor : ohh shaklee,  very good, janji u ambil supplement for ur baby...cuma i bg u tambahan obimin ya
saya : ok doc..:)

alhamdulillah doctor pon support suplement shaklee yg saya sndiri amalkan...

nak tahu x khasiat setiap vitamin shaklee utk preggy mommy?? 




FUNGSI VITAMIN 

Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah : 

♥ Protien : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut. 

♥ Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. 

♥ B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala. 

♥ Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi. 

♥ Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

 ♥ Omega : membantu pembentukan sel otak. 

-------------------------

ok ni ramai yg tnya kat email...bagaimana saya menten amalkan suplement setiap hari especially yg bz mommy mcm saya...mudah shj, kalian leh beli pil box yg comel2 utk kalian isikan smua suplement2 preggy set tuh...haaa letak la sket2 dlm tuh, yg pnting anda x kan lupa utk consume setiap hari mengikut jadual suplement tersebut...

sape yg purchase dgn saya, saya akan sediakan smua skali lengkap jadual utk consume yaa...so sng utk kalian print siap2 n tampal kat tmpt2 yg sng kalian nak baca..

mcm saya, ini contoh pilbox preggy set suplement...so bila ada cmni, lg sng kita nak consume setiap hari tnpa skip...ingat, baby pon perlukan khasiat jugak tau, bukan mommy shj...



contoh pilbox utk set preggy yg saya consume setiap hari

bg saya, suplement ketika mengandung ni sgt2 penting utk saya lahirkan anak2 yg lebih berkualiti, dlm perut lagi la saya nak jaga baby saya agar baby dpt khasiat yg ckup ketika lahir nnt...so plz jgn la malas2 nak consume suplement ketika mengandung ni, sian ur baby nnt x dpt ckup khasiat nnt...insyallah

so mesti ada ibu2 yg sdg preggy ketika ni kan?? haaa anda ada ambil suplement x?? jika nak dptkan guide yg bagus dari saya, sila emailkan ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com

pembelian set preggy akan dpt free shaker ya...so sng la kalian nak shake2 setiap pagi utk minuman esp tuh....yeayyy

hrga?? ohh no, sgt2 murah sbb bulan ni ada promo + gift shaker + guide yg akan saya berikan nnt


freegift shaker dgn setiap pembelian yg ada esp, mealshake, cinch...so jika kalian ingin repeat order, kalian akan dpt free botol shaker ni...botol besar 390ml tau...


sebahagian vitamin2 mengandung saya...shaklee mmg terbaik setakat ni, but pastikan consume dgn cara yg betul ya...bukan main hentam mkn ya.dptkan guide yg betul ok...alhamdulillah...

EMAIL FOR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id shaklee : 852407 

07 January 2014

~ Mengapa Kulit Masih Kering ?? ~



" Kak, saya dah amalkan suplement skin ni tp kenapa ya skin saya masih lagi terasa kering?? ada apa2 tips x yg boleh dikongsi?? "

Kalian mesti pernah alami kan masalah cmni especially bg mereka yg sememangnya memiliki skin yg sgt2 kering....tp percayalah smua problem itu dpt diatasi dgn baik jika anda mengamalkan minum air yg cukup setiap hari....org kata jika kurg minum air, skin akan jd lebih dry dan jeragat sememangnya suka tumbuh pd skin2 yg dry...yakni skin org yg sukar minum air....

Bila dh amalkan sesuatu suplement especially suplement utk skin, of cource la anda perlu minum air yg ckup agar penyerapan vitamin td berlaku dgn baik...mmg itu yg saya akan guide utk smua customer2 yg purchase set2 suplement skincare ni...


kajian menunjukkan kehilangan dua peratus cecair badan boleh menyebabkan : 


1. Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek). 


2. Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah.


3. Sukar memberi tumpuan terhadap perkara yang dilakukan terutamanya pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak. 


4. Tekanan darah menurun. 


5. Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurangan menyebabkan mudah rasa mengantuk. 


6. Lesu pada waktu siang. 


7. Sakit belakang. 


8. Dehidrasi. 


9. Sakit kepala. 


10. Memperlahankan kadar metabolisma badan.


11. Meningkatkan risiko kanser usus, kanser pundi kencing dan kanser payudara. 


12. Sendi dan otot mengalami kekeringan cecair. 


13. Menyukarkan penyingkiran bahan toksik. 


14. Meningkatkan keinginan untuk makan. 


15. Darah menjadi lebih pekat .


16. Mudah keliru. 


17. Degupan jantung semakin meningkat. 


18. Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan.


19. Tubuh akan mengalami dehidrasi. Dehidrasi ini menyebabkan cairan di otak akan menurun, pengangkutan oksigen yang seharusnya mengalir ke otak pun berkurang. Akibatnya, sel-sel otak menjadi tidak aktif dan berkembang.


20. Gangguan fungsi kognitif (kepandaian) otak. Jika kita kekurangan air putih, otak tidak mampu menjalankan fungsi normalnya lagi, terutama fungsi kognitif yang akhirnya membuat kita menjadi senang lupa dan kurang konsentrasi.


21. Mengganggu fungsi ginjal. Ini kerana air sangat penting untuk mencegah penyakit batu karang. Dengan cukupnya air dalam badan, maka komponen pembentukan batu karang menjadi lebih mudah luruh bersama air kencing. 


22. Pelbagai gejala ringan dan berat akan timbul. Kekurangan air yang dialami oleh tubuh akan menyebabkan gejala ringan dan sedang seperti lelah, haus, batuk kering, badan panas, sakit kepala, air kencing pekat, denyut nadi cepat, hingga gejala berat seperti halusinasi dan kematian. 


23. Mudah terkena infeksi kerana bakteria tidak mampu keluar akibat kurang minum, kita akan mengalami infeksi. Gejalanya seperti suhu badan yang sedikit meningkat, rasa ngilu terutamanya saat akhir buang air kecil, perasaan ingin buang air kecil yang tidak dapat ditahan-tahan, dan lain-lain. 


24. Kulit menjadi kusam. Ini karena kurang minum air menyebabkan aliran darah dalam kapilari di kulit juga tidak maksimal.
  


Jadi apakah alasan anda untuk tidak menggantikan air manis dengan air putih? Ramai yang tahu bahawa air putih begitu berharga tetapi tak ramai yang memanfaatkannya. Malas untuk sering ke tandas barangkali. Ayuh kita didik smua org untuk memanfaatkan sepenuhnya keajaibannya.

------------------------------------------

if nak saya tolong, email saya..jgn malu jgn segan2...dan obviously utk dpt guidance saya, of cource kena beli product dgn saya ( dpt hrga promo lagi ), no guidance if u are not my customer, saya x guide customer org ya, customer org sepatutnya rujuk/refer pada coach/ dstributor masing2...bkn suruh saya bg guidance free yaa kecuali laa kalian adalah customer tersayang saya, of cource, guide yg baik, pasti kalian akan dpt hasil yg baik juga seperti testimoni2 yg ada kat blog saya ni...:))

jadi, kpd sesiapa yg nak dptkan hasil yg baik, carilah COACH, produk kita boleh di mana2, nak yg murah pon ada BUT GOOD COACH yg akan memastikan hasil yg kalian perolehi & bukan sng nak cari.....

JIKA BERMINAT  EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun 

jika anda x mahu pos/kurier, boleh beli direct hq/branch2 shaklee yg sah yaa menggunakan id saya 852407 then after beli, attachkan resit pembelian dan seterusnya anda layak dptkan guide yg bagus dari saya, insyallah....

"anda tidak akan dpt hasil yg baik jikalau tidak bertindak dari skrg....sampai bila nak hadapi problem skin?? jom email kpd saya utk dptkan guide/advice yaa....dan semestinya tawaran harga yg saya tawarkan sgt2 menarik ekslusif hanya di qasehkuhoney.com SAHAJA

see u soon....xoxo..:D