10 March 2014

~ Sharing : Kenapa Saya Suka Amalkan ESP ketika Preggy?? ~

Lumrah smua ibu2 @ mama2 yg sdg pregnant pasti mahukan yg terbaik utk bayi yg dikandungkan nya...selain kesihatan baby dlm perut, paling yg ibu2 suka amalkan adalah "makanan / minuman " yg boleh menjadikan kulit bayi putih gebu...mksud saya skin baby putih bersih...betul x??

Saya pon cmtuh jugak, since dari anak 1st lagi, perkara ni yg menjadi fokus utama saya sbb saya sedar, saya x la putih mana tp x salah kalau saya berusaha utk dptkan yg terbaik utk smua anak2 saya...

Now kandungan saya dh mencecah 20 weeks , bermakna baru masuk 5 bulan, so ada lg 4 bulan sblm saya melahirkan baby ni...morning sickness mmg dh x de lg daaa, selera makan skrg pon alhamdulillah dh makin improve, tp saya x de la guna istilah " makan utk 2 org " mcm yg dolu2 saya amalkan....kalau dulu, 9 bulan prgnant je, berat mst 88kg - 92kg...bayangkan lah dh serupa penguin merayap je..so far setakat ni berat saya x naik mendadak...

Ramai jugak bertanya , makanan / suplement apa yg saya amalkan lagi ketika pregnant ni...ok meh saya nak share utk bakal2 mommy di luar sana...

1) set preggy shaklee fullset ( wajib )
2) buah delima pure ( smggu 2x )
3) air zam-zam ( wajib setiap hari )
4) minuman ESP ( utk skin baby putih gebu )
5) neurogain ( option dgn omega shaklee khas utk pembinaan sel otak baby , cerdik )

 apa yg saya nak sharekan di sini adalah amalan ESP ketika preggy, saya akan pastikan yg saya x kan skip ESP setiap kali saya preggy sbb bg saya selain ianya memberikan tenaga utk saya, ianya juga sgt2 bgus utk skin baby...tuh sbb kalau saya jmpe ibu2 preggy, saya mesti nak share kan bende ni...saya mesti nak share kan kebaikan esp agar mommy preggy yg lain pon akan dpt skin anak yg cntek nnt...

kalau korang perasan la kan, Leuniey wife apek pon mmg amalkan esp ketika die pregnant dulu....alhamdulillah saya suka sgt2 ngk skin baby nya kayla elena tuh...



ni wajah si comel kayla, baby leuniey natasha...pic credit to her.

sharing apa yg leunieynatasha amalkan ketika preggy, iaitu set preggy shaklee...esp terutamanya...cntek kan skin kayla??  

ni pula wajah si kecil danish, masa ni baru smggu dilahirkan...alhamdulillah berkat amalan esp ketika preggy..
 

bg saya, ESP x la semahal yg kita sngka kan kalau nak dibandingkan dgn khasiatnya yg sgt2 bagus...lagipon bulan ni ada promo ESP tau...ramai jugak laa mommy2 yg preggy grab promo esp ni yg mana beli 6 canister, akan dpt free 1...so ckuplah bekalan mommy2 smua amalkan sepanjang preggy tuh...untung kan beli time promo ni...sape2 yg berminat nak beli promo esp bulan ni, leh email cpt2 kat email saya yaaa...nnt saya guidekan skali cara consume ESP mengikut cara saya ok...

manakala utk luaran pula, jujur saya nyatakan , since preggy ni skin saya kali ni sgt2 sensitif, x leh silap sket mulalah naik bintik2 merah sana sini...jika b4 preggy saya mmg pengamal tegar melacep whitening marykay, tp since preggy ni, saya beralih seketika kpd skincare enfuselle shaklee set...

b4 ni, saya hairan knapa cust2 saya sgt suka meng "order" skincare enfuselle shaklee ni sehinggalah saya telah mencubanya sendiri masa 1st trimester arituh....apa yg boleh saya katakan ianya mmg "masyaAllah sgt2 best" patut laaa cust2 saya kejap2 order set enfuselle ni...

alhamdulillah since preggy ni, set enfuselle ni sgt2 serasi dgn skin saya yg sensitif ketika ini...saya guna fullset lgkap agar skin luaran dpt nutrien yg lgkap...walaupun pregnant ni saya x boleh mengambil vit e shaklee ( vitamin favourite saya ), tp saya x risau lagi sbb dlm enfuselle sendiri dh ada kandungan vit e...patut la skin saya x dry lagi....paling suka balance moisturiser nya...sbb sesetengah moisturser kan die mcm oily kan bila apply kat muka tp enfuselle nya tidak sama skali...cpt sgt absorb kat skin kita...mmg sgt2 smooth...

toner nya pula menjadikan pori2 saya makin lama makin mengecil dan halus...saya x meggunakan kapas , tp saya hanya gunakan tapak tangan then dap dap kan ke seluruh muka & leher supaya toner td tuh lebih menyerap ke skin saya...hasilnya mmg best...x caya?? sila cube....

pregnant ni kali ni, saya mmg x suka ber makeup..berbeza masa saya mengandungkan irfan & danish dulu, yg mana saya sgt2 suka bermakeup...tp lain pula kali ini...

bg saya cukup hanya memakai moisturiser + powder baby shj sudah cukup utk saya...kalau dlu nak eyeshadow2 bagai, tp kali ni saya x suka memakainya...saya lebih suka muka saya fresh & bebas dr segala makeup... haaa baby gurl kot ni...

bg yg berminat utk dptkan set preggy shaklee ataupun pembelian ESP dgn promo..boleh emailkan ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com