23 April 2014

~ Tiada Lagi Alasan utk Minum Air 3 Liter Sehari ~


Saya percaya ramai antara kita skrg ni yg sdg mengalami masalah "catuan air " di kwsn / tmpt tinggal masing2...tp sejauh mana kita pandang permasalah seperti ni di sudut yg positif... i mean walaupun masalah catuan air ni hampir 2 bulan, tp boleh ke kita tetap " bersangka baik ?" sbb smua masalah ni adalah ujian dari Allah...Dia turunkan ujian seumpama ni tanda Allah sygkan akan smua hamba2 NYA...tuh baru je Allah nk "jentik " sket je...so bersyukurlah...

Walau sesukar mana pon , Allah tetap rancangkan yg terbaik utk kita smua dan alhamdulillah masalah "catuan air " akan ditamatkan mulai minggu depan...tq Allah.

ok saya sndiri turut mengalami masalah "catuan air" di tmpt saya, 2 hari ada, 2 hari x de...so arini & esok turn kawasan rumah kami x de air...tp saya tetap mengambil langkah berjaga2 utk simpan air di dlm tong2 air , x mo lg jadi mcm last month, air tangki kering kontang so akibatnya terpaksa lari ke hotel2 yg berdekatan...

Biasalah kalau ada masalah catuan air cmni, bila time air mulai dtg kat paip2 tuh, mesti airnya sgt2 kotor...walau dh ditapis dgn penapis air tp saya tetap ragu2 utk minum, yela nak2 skrg ni tgh mengandung , so air bersih sgt2 pnting utk saya minum setiap hari...saya risau jika saya minum air yg tidak bersih, tekak saya mula lah sakit & perit...so saya akan pastikan di rumah saya ada "GET CLEAN WATER SHAKLEE " ni...so saya x kan risau utk saya seisi keluarga minum air yg sgt2 bersih setiap hari...

so apa yg saya lakukan setiap hari?? saya akan pastikan air dlm get clean water tuh penuh sentiasa , siap ditapis sebersih2 nya , dan letakkan atas meja agar smua org dpt minum air secukupnya setiap hari...anak2 saya pon mmg saya train dorg dari kecik agar minum air kosong secukupnya...no air manis2, kalau teringin sgt pon, saya akan pastikan less sugar...

Setiap hari saya akan minum air 3-5 liter, saya x boleh kurg air sbb saya mengambil suplement ibu hamil...so utk penyerapan yg lebih baik, saya akan pastikan 3 liter sehari tuh wajib saya minum setiap hari...bonus nya skin saya tidak lagi dry , lebih moist + guna skincare enfuselle...mmg kombinasi terbaik semasa preggy ni.

Shaklee suplement  vs Salindah 


ramai mommy2 to be email saya , bertanyakan apa yg saya amalkan sepanjang kehamilan ni...act since dari anak 1st lagi mmg saya amalkan Salindah + Shaklee preggy set... 2 set ni mmg x pernah saya skip setiap kali saya preggy...contoh set seperti picture di atas yaa

ni antara kebaikan yg saya dpt hasil dari consume 2 set ni :-

SEMASA HAMIL : 

1) Walaupun masa 1st trimester mengalami morning sickness, tp saya tetap bertenaga dan boleh buat kerja smua
2) tidak mengalami sakit2 kaki, cramp ataupun sakit pinggang
3) x mudah letih
4) ujian hb setiap bulan alhamdulillah cntekkk
5) mudahkan bersalin

HASIL UTK ANAK2 :-

1) perkembangan anak2 lebih cepat
2) mudah fokus bila blaja something
3) bijak
4) sng jaga, tidak cerewet
5) kulit cntek

alhamdulillah tuh smua pon dgn izin Allah jua, tuh sbb ibu2 yg preggy mesti banyakkan doa + baca quran agar anak yg kita bakal lahir nnt , jd org yg soleh, bijak dan sbg nya...ubat / suplement tuh hanya part of usaha kita shj...selebihnya Allah yg tentukan...

so jika kalian merancang nak preggy, so persiapkan diri anda dgn segala ilmu agar kita dpt consume yg terbaik baby dlm perut nnt...

ADAKAH ANDA HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT KETIKA HAMIL?? INGINKAN GUIDE CARA MAKAN YG BETUL UTK ANDA CONSUME SEPANJANG HAMIL?? 

SILA EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com


01 April 2014

~ Tiada Lagi Cramp / Sakit Pinggang Ketika Hamil ~

Syukur Alhamdulillah kandungan saya skrg dh nak masuk 6 months...kejap betul masa berlalu, zaman morning sickness dh lama ditinggalkan & now selera makan masyaAllah...tp xpe la kalau gemok pon sbb yg pasti saya makan secara sihat utk " 1 nyawa" dlm pewut ni...

Now, baby dlm pewut dh mula bersilat2 dlm ni...dah semakin aktif, alhamdulillah arituh masa check up dgn doc Siti pon everything ok...setiap kali check up , doctor mesti tnya samada saya ada x mengalami sakit kaki, cramp atau sakit2 pinggang ni...saya mengatakan alhamdulillah sepanjang preggy ni mmg x de mengalami cramp atau sakit pinggang...sbb saya mmg amalkan ostematrix start masa masuk 2nd trimester arituh...so far jln jauh2 pon alhamdulillah steady lagi, org yg x preggy pulak yg sakit2 kaki bila jln jauh ( my hubby )

Bila preggy ni, saya mmg titik beratkan soal2 pengambilan suplement...alhamdulillah bila agak2 rasa mcm malas / terlupa je, mst saya akan rasa bersalah dgn "baby" ni...so saya akan ambil jugak megikut jadual yg telah ditetapkan...bila smua perkara kita dh amalkan secara rutin, so ianya x de masalah utk kita sntiasa istiqamahkan perkara tersebut..tuh sbb disiplin tuh sgt2 pnting dlm life saya as a "supermama" bukan sng nak uruskan 3 org anak + hubby + bsness + dgn preggy lagi, alhamdulillah Everything is going so well for me right now..syukur bila smuanya kita bersikap " bersangka baik" Allah akan permudahkan smua urusan kita...

Bercerita bab suplement ni, ada juga certain2 mommy yg preggy yg saya lihat x endahkan langsung bab2 cmni...mgkin ianya agak leceh bg nya utk consume tp sebaliknya mereka x tahu akan 1001 kebaikan utk dirinya & baby..alasan yg mereka berikan, makanan seharian yg mereka makan dh ckup " complete" utk baby dlm pewutnya

TAPI

bg pndgn peribadi saya ( sama pndpt dgn doc siti ) apa yg saya makan setiap hari x cukup keperluan vitamin yg baby perlukan, kdg2 je saya ambil sayur & buah2, kdg2 je saya ambil protein, maka dgn sbb itulah saya mengambil langkah utk amalkan suplement setiap hari agar zat yg baby perlukan setiap hari cukup...

so bg mommy2 di luar sana yg masih belum atau takut2 nak amalkan suplement shaklee ketika preggy ni, bukalah minda anda seluas2 nya...lihat 1001 kebaikan utk diri anda & juga bayi yg anda kandungkan....

so istimewa bulan April 2014 ni, mmg sgt2 best sbb ada promo OSTEMATRIX tau yg mana bila kalian beli 6 botol OSTEMATRIX, maka anda akan dpt free 1 botol...so ostematrix ni bukan hanya utk wanita preggy je tau...utk org2 tua mmg sgt bgus sbb ianya kaya dgn kalsium...utk org yg mengalami sembelit pon mmg saya sgt2 suggestkan pengambilan ostemtrix ni..

 KENAPA OSTEMATRIX PIL KALSIUM TERBAIK?

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil osteomatrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! 

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX?

  • Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi.
  • Individu yang sering mengalami kebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam.
  • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki.
  • Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi. 
  • Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan. 
APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf. 
  • Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil. 
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik
  • Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.
Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpuf

Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpu 
OSTEMATRIX SHAKLEE RM 61
120 biji 

BERMINAT UTK DPTKAN HRGA AHLI, ANDA BOLEH REGISTER YURAN KEAHLIAN SHAKLEE RM 75 SEUMUR HIDUP, MAKA ANDA AKAN DPT MENIKMATI HRGA AHLI...

EMAIL KE : honey_ nurhaliza@yahoo.com

 

~ Tiada Lagi Harga Ahli Bermula April 2014 ~

PENGUMUMAN

Currently Shaklee Malaysia Sdn Bhd dah strict kan penyelarasan harga serta merta.
Harga Ahli ➡ Untuk SID atau Ahli Shaklee yang berdaftar sahaja
Harga Retail ➡ Untuk yang selain SID / Ahli Shaklee berdaftar

So kalau kalian ingin menikmati keistimewaan membeli dengan HARGA AHLI, kalian sangat dialu-alukan untuk mendaftar sebagai Shaklee member di bawah organisasi Dazzling Diamond Group kami.

Banyak ke beza HARGA AHLI dengan HARGA RETAIL? Around 20-30% juga, banyak tuu...
Tak minat nak register?

It's okay but please do respect our privilege as a Shaklee Distributor, tak nak lah mintak discount melampau-lampau. Yang penting, we serve and consult you on our very best.

As for me, customers saya mendapat HAK KEISTIMEWAAN untuk contact saya terus secara Whatsapp or Message anytime untuk follow up or untuk bertanya apa sahaja.

Bagaimana cara mendaftar?
Member Fee cuma RM65 + postage RM10 to Semenanjung Malaysia or postage RM20 to Sabah / Sarawak. Ini untuk seumur hidup, no need to renew yer.

Kebaikan lain yang uols boleh dapat sebagai Shaklee Member:
✔Bonus dalam bentuk cash
✔Kalau tiba tiba nak ubah fikiran dari MAKAN SENDIRI kepada NAK BUSINESS, uols dah ada dalam group yang sedia bimbing uols untuk berjaya
✔Nak MAKAN SENDIRI jer? Pun boleyyyh, takde hal laa..
PM untuk mendaftar sebagai SID dan menikmati harga ahli


Berkuatkuasa SERTA MERTA, semua PENGEDAR SHAKLEE diWAJIBKAN menjual semua produk Shaklee dengan HARGA RUNCIT; tiada lagi HARGA AHLI atau HARGA KASIH SAYANG selepas ini.

Buat pelanggan yang ingin mendapatkan HARGA AHLI, jom ramai-ramai kita daftar ahli. Walau sekadar untuk makan sendiri, dapat harga ahli yang super duper murah dan layak untuk dapat bonus



INGIN MENDAFTAR DGN GROUP DAZZLING DIAMOND BY CPM HONEY NURHALIZA?? SILA EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com

KHAS UTK REGULAR CUSTOMER SAYA TERUTAMANYA, JOM DAFTAR AHLI DI GROUP DAZZLING DIAMOND...KEBAIKANNYA WALAUPUN ANDA NK MAKAN SNDIRI PON, TETAP DPT GUIDE EKSLUSIF DARI SAYA "SEUMUR HIDUP" 'SAMBIL CONSUME, ANDA JUGA LAYAK DPT BONUS APATAH LAGI JIKA KALIAN SERIUS UTK CREATE INCOME 5 ANGKA SEPERTI SAYA?? JOM SAYA GUIDEKAN DI GROUP TERBESAR KAMI"