22 May 2014

~ Bagaimana Nak Dptkan Zuriat Yg Genius ?? ~


Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah s.w.t dgn segala nikmat yg telah dipinjamkan...pantas betul masa berlalu, rasa mcm awal je pregnant arituh..loya x hingat dunia yg pernah saya alami...tp xpe, tuh smua pengalaman terindah dlm life saya as a "mama" ..bak kata hubby saya, " Allah nak bg pahala lebih kat syg tuh, sabar ya"

Tp mujurlah morning sickness tuh x lama...3 bulan pertama shj sbb sepanjang 3 bulan mmg saya doa sungguh2 supaya Allah kurgkan loya ni ataupun stopkan terus...x tertanggung rasanya..mmg benar Allah mengikut doa & sangkaan hambaNYA yg meminta...Allah x pernah mungkir akan janjiNYA, so saya train diri saya, "always bersangka baik pada ketentuan Allah "

Dan skrg usia kandungan saya dah pon masuk 30 minggu...mmg selama ni saya check up 2 tempat, ngn doc Siti & Doc Ummul ( Umra)..alhamdulillah saya dpt doctor yg sgt2 baik melayani saya sepanjang tempoh kehamilan kali ke 4 ni...sbb ni pon mmg doa saya di awal2 kehamilan arituh, agar dikurniakan doctor yg baik2...

So far rekod kesihatan saya sepanjang kehamilan sgt2 bersih, i mean x de penyakit kencing manis, darah tggi, hb rendah ke hape...perfect! alhamdulillah syukur...

Lagi satu setiap kali check up doc siti dan doc ummul mesti tegur akan perut saya yg bersih tanpa sebarang calit / kesan strechmark...dorg seboleh2 nk tahu apa yg saya amalkan sehingga perut saya cerah jernih...

haaa buat pembaca2 blog juga, meh sini saya nak share kan apa yg saya amalkan utk elakkan strechmark, ni sket2 je la ya...lain2 kalau nak tahu, boleh dptkan guide saya di email/whatapps

ok utk elak kan strechmark, setiap pagi start dr awal 1st trimester saya dh start jaga, saya akan sapukan vit e shaklee, saya pecahkan then saya akan sapukan setiap pagi & mlm...so 1 biji tuh ckup utk pg n mlm...pernah guna lotion2 strechmark kat pasaran2 tuh but mcm x de kesan je...tuh bg saya la...bg org lain saya x tahu...mgkin saya x serasi mungkin...dan saya jadikan amalan esp setiap hari tnpa skip..sbb itu mmg boleh jadikan perut mommy2 lebih bersih tanpa sbrg kesan strechmark...ni part of usaha saya, apa yg saya amalkan...

ramai tnya, saya x de kene gatal2 ke masa prgnant?? tipu la kalau saya kata x de gatal2...gatal tp saya hanya garu2 manja je...x de la keruk2 mcm hape je kan...tuh yg  tgglkan kesan n parut buruk nnt....tuh sbb saya sapukan vit e shaklee dan amalan minum esp tnpa skip..wajibun!

ok saya stop kan ttg sharing tuh...jom ke main sharing saya " cmna nak dptkan anak2 yg genius..." susah ke nk train anak2 utk menjadi genius??" 

frankly speaking, nak dptkan anak yg genius a.k.a berkualiti mst bermula dari sikap/perangai kita sndiri terlebih dahulu , i mean sikap/ tingkah laku kita sepanjang kita hamil...apa yg kita lakukan?? so kalau korang ada sifat2 mazmumah tuh cpt2 la ubahkan diri sbb setiap perangai tuh mmg akan membentuk "janin / bayi" yg kita kandungkan tuh....

tuh sbb masa pregnant, perlu nya jaga adab..perlunya banyakkan amalan baca / dgr Quran dari lagu2 yg lagha tuh...so diri kita train dlu utk membentuk janin yg hebat a.k.a genius...ngerti?? 

Since b4 saya mengandungkan Raja Irfan, mmg saya banyak blaja bagaimana nak dptkan anak2 yg berkualiti n genius ni...time tuh saya masih lagi student KUIS, so saya banyak refer ustazah/ustaz2 yg banyak pengalaman...so dari situ saya blaja...selain tuh saya banyak search2 baca kat internet...dan abes je blaja dan saya ditawarkan menjadi ustzah b.arab, time tuh la rezeki saya sampai, saya mengandungkan anak 1st saya, Raja Irfan...

Memang betul, selain dari amalan2 rohani yg kita lakukan dpt membentuk peribadi & otak si bayi, pemakanan juga memainkan faktor yg sgt2 penting..selain dr amalan sunnah kurma, kismis, badam, sumber protein, saya juga mmg x skip pengambilan suplement ketika preggy...saya mmg amalkan salindah + shaklee set setiap kali pregnant...so ketiga2 anak saya dlu, mmg inilah yg saya amalkan...x pnh skip sbb saya nak smua anak2 yg saya lahirkan berkualiti & genius...jd anak soleh n solehah....

so yg ke 4 ni pon, mmg still amalkan..omega paling penting utk membentuk otak si bayi, tp jgn berlebihan ya, ada guide yg betul..so jika kalian nak beli, pastikan dpt guide yg betul, bukan sembarangan makan tnpa jadual n guide...

 
Selain mengamalkan ESP Shaklee, lagi satu amalan yg saya akan lakukan setiap kali pregnnat, masuk je 6 bulan ke atas, saya akan start amalan minum susu kambing yg mana ianya sgt baik utk elakkan baby joundis, alhamdulillah smua anak2 saya tidak pernah kene joundis, syukur alhamdulilah sbb saya mmg mengambil berat bab2 cmni... so kali ni saya ambil susu kambing nutri Goat, insyallah mmg x hamis langsung sbb saya mmg alah sket kalau bau hamis2 ni...so saya akan susun jadual ESP dan juga pengambilan nutri Goat ni...

kesimpulannya nk dptkan anak genius ,anda mesti amalkan :-

1) doa yg berterusan sepanjang hamil
2) banyak lakukan solat2 sunat
3) amalan baca Quran
4) banyakkan mkn makanan sunnah kurma, kismis, badam, sumber protein
5) pengambilan set salindah + set shaklee ( omega jgn skip )
6) jgn malas2 ketika hamil sbb nnt anak akan jd pasif 



bawah ni Raja Irfan & Raja Damia...kalau dulu mesti korang selalu ngk pic dorg kecik2 di blog adik2 saya iaitu irine nadia & aizul marcello kan? so ini pic latest dorg dah besar...Irfan darjah 2, mya pula darjah 1

  

 Raja Irfan 5 thn, Raja Damia 4 thn..time ni tgh pregnant kan si kecil Raja Danish...


x lama lagi saya akan ada 3 hero...

 yg ni Raja Danish yg nak masuk 3 thn pada 2 ogos ni...due date sama dgn baby yg dlm pewut ni...

 Anda Berminat utk dptkan produk2 terbaik Shaklee?? nak dptkan guide yg baik utk anda amalkan dlm kehidupan seharian anda?? Anda berminat utk join Ahli Shaklee di bawah organisasi Dazzling Diamond Group?? smua ni anda boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

p/s: smua email admin dh pon reply ya, sila cek di bhgn inbox/ spam box email kalian yaaa...tiada yg terkecuali, smua admin dh pon reply pesanan order kalian smua...dijamin servis pghantaran yg terbaik buat masa ni...alhamdulillah...:)

bg yg ingin COD produk2 SHAKLEE, anda juga boleh emailkan saya terlebih dahulu utk mengetahui lokasi COD ya...sekitar Setia Alam, Shah Alam, Subang Jaya ( area empire subang )

------------------------------------
selingan : bg anda yg telah membuat order serum breast ni, pihak kami akan mengeposkan order anda smua pada hari ini 22 hb Mei 2014 ya...next postage utk serum adalah pada isnin 26 hb Mei ya...x menang tangan dibuatnya order shaklee dan juga serum breast ni...

 


05 May 2014

~ Why I Love Shaklee?? ~

 Why I Love Shaklee?? kenapa saya suka shaklee? life saya banyak berubah dgn shaklee, selain saya dpt tingkatkan tahap kesihatan saya, saya rasa happy bila dpt bantu smua org utk dapatkan skin yg lebih sihat n cantek, tgkatkan tahap kesihatan smua org, dan yg bestnya dpt bantu downline2 utk ekonomi yg sgt hebat, MasyaAllah...mmg itu impian saya selama ni...so jikalau nak tahu lebih lanjut, abestkan baca entry sharing saya ni yaa...

 testimoni kat atas ni adalah testimoni latest set kesuburan...alhamdulillah dgn izin Allah, customer yg saya telah guide cara pemakanan yg betul utk set kesuburan , telah pon berjaya hamil...syukur alhamdulillah..

anda teringin hamil tapi sukar?? apa kata anda usaha dgn set kesuburan shaklee, insyallah saya akan guidekan set kesuburan ni dgn cara saya...jom cpt2 email...


1) Set Kesuburan ( Suami Isteri )
2) Set Ibu hamil
3) Set Berpantang
4) Set Penyusuan Susu Ibu
5) Set Suplement Skincare
6) Set Resdung / Asma/ Alergik/ Ekzema
7) Set Kanak- kanak
8) Set Kesihatan Sendi
9) Set Diet ( slimming )
10) Set Weight Gain
11) Set Gout
12) Set Migrain

Kami juga menyediakan set mengikut bajet anda. Tak perlu mau2 utk bertanya dan kami sedia utk membantu.

Promosi MEALSHAKE BUY 6 FREE 1 untuk bulan Mei dah pon bermula yaa, dptkan hrga yg sgt2 berbaloi utk anda nikmati...

Sharing :

saya baru shj dpt email dari customer lama. dia baru shj beli set berpantang dari pengedar lain dan telah mengadu "tidak dpt kesan / hasil seperti customer2 saya yg lain " 

peliknya dulu mmg beli dgn saya masa berpantang anak yg 1st tuh dan kesannya mmg dia sndiri merasai perubahan yg mana bdn lebih bertenaga dan dpt menyusu anaknya dgn baik,luka bersalin pon sembuh cpt..

so die inginkan saya guide die smula dgn harapan agar die dpt kesan/ hasil sama mcm saya guide anak 1st nya dlu, saya pon berterus terang dan mohon maaf kerana tak dapat memberikan cara pemakanan yg tepat kerana ia hak ekslusif customer yg hanya membeli dgn saya SAHAJA.

Mungkin ada sesetengah org beranggapan " x baik kedekut ilmu" tp dari aspek kami sbg seorg peniaga, bukan isu kedekut ilmu.

Sejauh mana pembeli diberi kebebasan utk membeli dgn sesiapa shj yg mereka suka, sejauh itulah kami juga ada hak utk beri konsultasi pada customer2 yg beli dgn kami shj...

So, sebelum membeli pastikan pengedar anda memberikan free consultation selepas pembelian ya...i mean servis after purchase, dan bukan membiarkan anda terkontang kanting x tahu jadual mkn yg betul...so akibatnya anda makan tanpa ilmu...hasilnya anda x dpt apa yg anda inginkan ...betul?? sbb itu adalah hak anda sbg seorg pembeli...

sekadar berkongsi...('-')


Nak join DAZZLING DIAMOND by Cpm Honey Nurhaliza??
*****************

Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?

Walau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu utk bayar reload.

Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sekolah tadika anak.

Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.

Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali.

Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.

Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.

Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja dari rumah..

Ramai yg dah berjaya. U all yang lain tak nak ke?

--------------------------------------------
Untuk BERJAYA, kita perlu BERMULA.
--------------------------------------------

✔ Ingin mencari pendapatan sampingan?? NAK BISNES TAPI TAKTAU NAK BUAT APA?? Ayuh lah bersama-sama Shaklee. Team DAZZLING DIAMOND sentiasa diberi bimbingan oleh group2 leaders muslimah yang hebat. Anda akan diajar cara berbisnes A-Z. Hanya perlu RAJIN untuk BERUSAHA je lagi.

✔ TAK CUKUP MODAL? - Bisnes Shaklee modal RM75 saja bg Semenanjung dan RM85 bg Sabah/Sarawak untuk seumur hidup.. Nak modal RM0? Boleh! PM saya kalau nak tau caranya. Tak perlu maintain2 point atau renew2 keahlian pun.

✔ Tak Perlu Stok Bertimbun - Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Lagi pulak sekarang ni sistem online dah beroperasi. Mudahnya berbisnes dengan Shaklee, kan?? Selain itu, anda juga boleh buat DROPSHIP dengan saya. Caranya akan saya kongsi bersama setelah anda bersama-sama Group saya nanti. Lebih mudah dan pantas. Semua urusan ambil, bungkus dan pos barang saya yang akan uruskan.

✔ Tiada apa yang mustahil. Jangan jadikan angan untuk buat Umrah, pergi melihat negara asing, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan RM terkubur begitu sahaja. Do not live with your dreams. Turn it into reality.

✔ Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya dengan Shaklee.

✔ Sekiranya anda berminat hendak bersama-sama saya, berazam untuk membantu meningkatkan ekonomi keluarga, emailkan butir2 anda ke honey_nurhaliza@yahoo.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

alhamdulillah sepanjang preggy ke 4 ni, saya mmg kekal bertenaga, tahap dan rekod kesihatan sepanjang hamil mmg sgt2 alhamdulillah...x de masalah hb rendah, darah tggi, kencing manis dan sbg nya....syukurnya Ya Allah sbb inilah masalah ibu2 yg preggy...so dgn preggy set shaklee yg saya amalkan, ianya mmg banyak membantu kesihatan saya dan juga baby dlm pewut ni...smuanya membesar bagaikan juara...xpe janji baby dlm ni sihat2 smuanya....another 3 months to go...nampak gayanya kali ni baby syawal plak...danish dlu "baby ramadhan" hihi

 next enrty sharing : bagaimana nak dpt kan anak2 yg genius?? tunggu yaaaa

BERITA BAIK !!!

satu lagi produk yg saya ingin kongsikan...kpd kaum wanita , kaum2 ibu terutamanya yg ada problem payudara kendur/ kecil/ tidak bermaya, selain anda consume suplement shaklee, anda juga boleh amalkan sapuan serum breast ni utk luaran ya...penggunaan 2 serum best ni mmg mampu membesarkan, menganjalkan payudara anda yg kendur, bg yg nak besarkan juga boleh gunakan 2 serum best ni yaaa...skrg set ni saya open utk promotion yaa, xperlu pre order sbb ianya mmg ready stok dgn saya...penggunaan set ni thn 3-4 bulan ya...so sgt berbaloi utk anda dptkannya...
 

kpd yg berminat , sila emailkan dgn title " saya berminat nak beli serum breast"..email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

kpd yg dh pon email, saya dah pon reply ya...sila cek bhgn inbox / spam box email yaa...tq customer..('-')