20 January 2015

~ Cabaran 30 Hari Tanpa Makeup Dengan Nutriwhite ~



Ramai tegur skin saya dh ckup ok so guna produk apa pon mmg menjadi je...act, salah tanggapan korang tuh...yerr jujur saya akui, mmg saya dh guna Marykay selama 7 thn...lama kan?? saya pon x sngka saya boleh setia sampai 7 thn lama nya...mmg saya amalkan produk MaryKay since saya mengandungkan Damia lagi...masa tuh saya try Marykay sbb skin saya sgt2 kusam n dry..x tahu la maybe pembawakan budak kot ( masa tuh tgh mengandungkan Damia )

Ramai ckp, bila kita dh guna sesuatu produk tuh dlm jangka masa waktu yg agak lama, lama2 produk tuh pon dh makin imune dgn skin kita...so mcm dh x de kesan pape...genap 7 thn saya stop Marykay sbb hati ni mmg meronta2 nak guna Nutriwhite...so saya stop Melacep Whitening Marykay, then saya continue dgn Nutriwhite

1st perception saya time tuh, "alaaa mgkin x setanding Marykay kot " namun jangkaan saya tuh totally salah, 1st saya guna die nya clenaser, huarghhhhh sgt bestt howkeyhhh, bebetul rasa moist n bersih after cuci muka tuh...bebetul buat saya rasa bebenar teruja nak teruskan NW ni..paling best kan, cleanser NW sgt gemok dan boleh bertahan sehingga 9-12 bulan mengikut cara penggunaan yaa...tp saya mmg 9 bulan je bertahan sbb kerap cuci muka, even nak solat pon, saya akan pastikan muka saya dicuci terlebih dahulu dgn cleanser gemok NW ni...mmg saya beli spare 2, satu utk travel, satu lg saya guna di rumah...so sng hangkut ke mana2.

My NW set ...Try It, U'll lOVE iT

Seriuosly, saya mmg agak cerewet utk memilih night cream dan essense whitening, sbb dlu saya dah serasi dengan Melacep Whitening Marykay tuh, so bila tukar kpd NW, saya harapkan bende yg sama pada night n essense whitening NW...alhamdulillah It works really well to my skin...night cream pon x very oily, sng absorb kat skin tau...bangun pagi mmg terus cek kat cermin sbb night cream mmg bertindak masa kita tidur...patutlah ramai regular2 cust saya repeat order set NW ni...

Oh ya, suka saya nak ingatkan kat smuaorang, ada yg bertanya, kalau skin bermasalah jerawat yg teruk, boleh x terus guna set NW ni?? ok saya x brapa suggestkan ya NW ni jika skin korang bermasalah, so kalau korang teringin sgt nak guna, rawat dlu problem jerawat tuh dgn set suplement skincare basic atau fullset, then bila skin dh nampak sket perubahan, baru saya akan suggestkan set NW ni ya.

Ok memandangkan saya dh start amalkan NW ni selama setahun, baru saya berani bulan cabaran 30 hari tanpa makeup ni...act bukan apa, bila dh makin berumur ni, yerla nak masuk 33 yo this year, mmg bebetul rasa malas nak makeup2 sgt bila kuar...lagipon concealer, foundation etc tuh mmg saya dh lama x beli n pakai pon...rasa mcm liang2 pori muka ni tersumbat je...x rasa ringan n fresh bila bermake up tebal mcm dolu2..so apa yg saya gunakan b4 kuar rumah tuh, day cream mmg wajib utk lindungi skin dr bahaya sinar uv, then baru saya applykan loose powder, tuh pon pki light2 je...sapu sket2 dh nmpk glowing dengan NW ni...x caya?? sila la amalkan mcm saya...then baru saya applykan eyeliner, dh siap, xsmpi 5 minit pon...

Pernah x korang hadapi situasi yg mana bila nak bersiap2 kuar rumah tuh kan, ambil masa yg lama 30 minit?? sbb apa rasa lama?? sbb bila skin kita terlalu bermasalah, kita akan gunakan foundation, concealer utk tutup smua cela2 kat muka kita tuh...last skali, muka nampak lebih tebal dan x natural sbb pakai foundation terlalu tebal...dan akibatnya pori2 anda tersumbat maka akan tumbuh la jerawat di bhgn muka...sygg nya kulit...tuh sbb skrg ni pon, apa yg penting , utk jaga kulit kita supaya sihat, cntik & cerah, suplement dalaman tuh jgn skip, sbb tuh sgt2 penting kalau nak skin kita sntiasa nampak muda & sihat...dan luaran, gunalah produk yg berasaskan tumbuh2 an dan bukannya bhn2 dr chemical yg tggi...sng je nak tahu produk tuh ada chemical atau tidak, bila korang guna, muka korang akan mengelupas2 pedih...haaa yg tuh jgn guna yaa..sgt2 bahaya kat ur skin.. 

Bagaimana NutriWhite Shaklee Bertindak? Sistem NutriWhite Bertindak Dengan 5 Cara

Mencegah – Melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV, cahaya matahari, dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)
Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap. Hasilnya:-
  • Kulit lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Dengan penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna
Menyekat – Menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
Mencerahkan – Mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam. Juga menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.
Memperbaharui – Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri.
Set penjagaan kulit NutriWhite Shaklee ini sangat berbaloi-baloi. Ianya boleh bertahan lama. Sangat menjimatkan bila menggunakan NutriWhite Shaklee ni. Ada beberapa pengguna NutriWhite Shaklee mengatakan set ini setanding dengan jenama mahal produk penjagaan kulit yang lain. Malahan, NutriWhite Shaklee lebih hebat dan kesannya lebih baik. Layankan dulu testimoni pengguna NutriWhite Shakle









nak dptkan kulit yg sentiasa sihat, cantek & muda?? bleh hubungi saya utk sbrg consultation ya
email : honey_nurhaliza@yahoo.com

0 CPM's comments:

Post a Comment