06 January 2015

~ Update My Slimming Progress ~


Alhamdulillah hari ni dah masuk 5 bulan lebih slps saya melahirkan baby Rizqi arituh…ramai jugak yg bertanyakan apa rahsia saya bdn cpt nampak kecik after bersalin arituh…apa yg saya makan berat cpt turun?? bertalu2 msg kat whatapps dan juga email…alhamdulillah smuanya saya dah reply yaa dan suka saya nak beritahu, smua order2 kalian, dah pon saya uruskan ya, insyallah dh smpai set2 yg kalian order, jgn lupa whatapps saya utk memudahkan saya utk guide korang tau…dun worry, saya x kan biarkan cust saya terkontang kanting ambil suplement tanpa guide..hihi…

jom saya nak share kan apa yg bestnya omega shaklee utk kurus ni...





 Part 1 ( bhgn dalaman ) :-


Bagaimana Omega Shaklee bertindak? macamana nak kurus dengan omega Shaklee?okey,saya ada jawapannya. Omega Shaklee membantu kurangkan selera makan,kurangkan pengeluaran insulin untuk hadam gula dari makanan.Dengan itu badan terpaksa keluarkan simpanan lemak untuk tenaga(menghalang pembentukan lemak).jika selera makan kita sudah berkurangan,jadi hormon serotonin juga akan kurang.hormon ini menyebakan kita mudah rasa lapar.

Biasanya,bagi mereka yang nak kurus,saya cadangkan pengambilan Omega Shaklee di gabungkan dengan beberap produk Shaklee yang lain.seperti gambar di bawah:

Kenapa saya gabungkan omega dengan produk Shaklee yang lain?

1. Membakar lemak - Lecithin,/ Omega Guard
2. Membuang lemak atau mendetox - Herb Lax / Alfalfa
3. Membina otot dan meningkatkan metabolisma - Cinch / ESP



    Lecithin - Membantu proses pemecahan lemak

    Omega Guard - Membantu proses memecahkan lemak dan mengawal selera makan

    Herb Lax - Membantu membersihkan usus. Segala toksin, lemak dan lendir yang terdapat pada      dinding usus akan dibuang melalui pembuangan air besar. Bila dinding usus dah bersih, barulah tubuh  kita boleh menyerap nutrien secara optimum.

    Alfalfa - Bertindak sebagai fiber yang mengangkut keluar lemak-lemak yang dah dipecahkan

    Cinch - Terdapat dalam tiga perisa iaitu coklat, vanilla dan cafe latte. Membantu mengekalkan otot masa proses kurus jadi takde lah badan anda menggeleber bila dah kurus nanti.
    ESP - Sumber protein. Indeks Glisemik yang rendah membantu proses mengurangkan berat badan

Tapi sebabkan saya masih lagi bf kan baby, so saya x boleh consume cinch, maka saya gantikan cinch tuh dengan ESP...ingin dptkan jadual kurus yg betul?? jgn lupa email saya utk pembelian dan juga guide yaa..

 ini la produk wajib saya skrg ni...sbb kan omega ni la berat saya cpt turun tp mesti consume dgn cara yg betul ok..email saya utk guide yaa...

Jelas x?? jadi anda boleh kurus tanpa berlapar kerana Set kurus Shaklee sangat lengkap dan boleh membantu anda mengurangkan berat badan secara sihat.kalau tengok pada list tu macam banyak je yang perlu di ambil untuk kurus kan?okey,tak perlu risau.Anda boleh pilih mana yang perlu dulu mengikut bajet yang ada.next time,boleh tambah satu-satu apa yang kurang.




Berikut adalah  Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20.Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

 Part 2 ( bhgn luaran ) :-

baru 5 bulan , saya dh capai berat angka 5...saya start arituh after bersalin dgn berat 86kg, berat gilosss time tuh...xpe biar lambat janji selamat... gabungan shaklee + ITL lotion

ada 1 lagi yg paling saya nak share kan pada korang smua...selain consume omega + set slimming shaklee, utk luaran pula, saya mmg rajin sapukan intensive toning lotion , mmg bende ni la saya sapu hari2 tnpa skip...bukan sng nak kurus, mesti kene rajin & istiqamah...bukan arini sapu, sok lusa dah kurus, so apa2 yg kita lakukan, mesti kena amalkan, barulah ianya menampakkan hasil...

cmtuh jugak la dgn saya, nak kuruskan bdn after bersalin mmg perlukan kesabaran yg sgt2 tggi...sbb saya ni jenis yg badan naik melampau2 masa preggy tau...no wonder la masa 9 bulan preggy, berat saya boleh mencecah sehingga 90kg dari berat asal 56kg...bayangkanlah nak turunkan berat, mmg perlukan masa, bg saya, biar lambat, janji selamat tnpa sbrg pil2 pelangsing yg jual kat pasaran tuh...

tuh sbb la, selain consume shaklee nya set, saya mmg x tinggal lotion ITL Nawal ni...mmg ni la yg menjadi favourite saya skrg ni, ke mana saya pergi pon, wajib ada dlm handbag saya supaya saya sng nak sapu..mmg best sbb ianya x panas mcm lotion2 pelangsing yg lain yg pernah saya guna sblm ni...bau nya pon mmg sgt2 wangi & harum gitewww...haruman citrus lemon, so x de la org sekeliling kita bau kuat mcm halia tuh kan...hiihi...dan paling penting, harganya bukanlah rm150 sebotol mcm lotion yg jual kat pasaran2 tuh, tp harganya sgt2 mampu dimiliki smua org..dan bertahan 2-3 bulan guna, tp mcm saya, mmg kerap sgt guna, so tahan 2 bulan je laa...

tp secara jujurnya, sbb saya sndiri dah guna & amalkan lotion ni, mmg saya sgt2 recommended kat korang yg nak turunkan berat bdn dan kurangkan inchi tubuh bdn yg besar tuh...mmg nampak ketara sgt sbb ramai tegur bdn saya cpt mengecil...

kalau korang nak beli lotion ITL ni, boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya, nnt saya ajarkan cara penggunaan yg betul ya supaya lemak2 dan inchi di bdn cpt turun...







INTENSIVE TONING LOTION HANYA RM 42 SHJ SEBOTOL exclude postage, IF BERMINAT NAK DPTKAN + GUIDE CARA GUNA YG BETUL, BOLEH TERUS EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com ya


so sekiranya kalian bercadang nak beli confinement dalaman shaklee + luaran set Nawal, dlm set Nawal tuh mmg dah include tau lotion ITL ni...tp bg mereka yg nak beli loose item pon boleh jugak, x de masalah...email je kat hanny ya, nnt hanny akan bg more guide ok...('-')



2 CPM's comments:

  1. salam. kak CPM beberapa bulan lepas kita ada terserempak dengan sis dekat mydin Mall melaka. Alamak! teruja sbb ur skin mmg flewless sgt, u cantik dan masa tu sis bawa baby dlm stroller. dah mula juga nampak slim.... moga terus slim dan sihat.... sy mmg pernah makan shaklee, tapi susah betul nak konsisten... ohmaiii... :(

    ReplyDelete
  2. Cantik sgt la family Marcello ni...dari kakak,adik dan anak2 semua lawa

    ReplyDelete