22 June 2015

~ Adakah Collagen Perlu utk Ibu2 Hamil?? Kami pon Nak Kelihatan Cantek Juga ~



Ramai Ibu2 hamil mengeluh & merungut kulitnya sgt kusam ketika hamil, especially di awal2 1st trimester tuh...ada juga kes2 yg lebih truk lg sampai kuar jerawat nanah2 tuh...yerrr mmg betul faktor perubahan hormon & pembawakan budak tp adakah dengan sbb tuh kita nak biarkan shj tanpa apa2 usaha & tindakan...yesss ibu hamil pon perlu tampil cantek dan kemas, sedap mata memandang mcm muka masa anak2 dara...

Secara amnya, kollagen ni mmg selamat dan diperlukan oleh badan wanita hamil terutama utk mengelak strechmark TETAPI ibu hamil haruslah alert dengan kandungan kollagen yg mereka ambil tuh...x leh laa sembarangan ambil tnpa pengawasan dari doctor...

Mcm saya sendiri, x dinafikan masa di awal2 1st trimester ada sket la kot nampak kusam nya..tp saya x biarkan begitu shj, saya mmg kerap buat masker vit c , masker kollagen dan juga sapukan vit e kat perut utk elak strecmark...effectnya, doc sgt memuji cara saya menjaga perut saya dari strchmark yg hodoh tuh...seyesss, saya lebih suka mencegah dari mengubati...saya x suka biarkan ianya terjadi then baru nak take action...itu bukan cara saya...yerla kan, memandangkan ini pengalaman ke 5 saya mengandung, so saya mesti jaga asset2 saya, itupun tanda2 kita bersyukur jugak tau...:)

Utk dalaman tuh, saya mmg x skip pon walau sehari minuman ESP tuh sbb saya percaya esp bagus utk baiki sel2 kulit yg baru...strechmark, jerawat, jeragat pon segan nak menyinggah kat bhgn muka & bdn ni...seyesss, saya bercakap dari pengalaman saya sendiri, bukan sbb saya jual produk yg bagus ni...

Ok bercakap soal kollagen shaklee ni, bukan x bgus diamalkan ketika hamil tp ada satu jenis herba yg dinamakan pfaffia yg mana ianya x sesuai utk ibu hamil sbb memberi kesan kpd hormon ibu hamil...mksud saya di awal2 preggy la, dan bila dah masuk 7 bulan preggy ni, saya try ambil kollagen shaklee ( consume kunyah2 cmtuh je) sedap plak formulasi kollagen yg baru ni...tp kalian kene dpt refer doctor dlu yaa..jika x de sbrg penyakit yg berbahaya, boleh teruskan pengambilan kollagen shaklee...

 ni skin saya bila keluar , guna day cream nw + loose powder, lipsloss, celak...dah siap!

now, mmg saya dah x perlukan foundation, concealer sbb bila pakai smua2 tuh, saya rasa makeup saya terlalu tebal & berat...so preggy ni saya mmg simple2 shj HANYA DENGAN SUPLEMENT SKIN, COLLAGEN DAN NUTRIWHITE...CUKUP ! ('-')

so since dah 2 mggu amalkan kollagen shaklee, kesan yg dpt saya rasakan n lihat of cource pada skin saya...nampak makin cerah plak..pastuh bhgn pori2 pipi tuh makin kecil & halus...padahal x de la makeup sgt pon masa preggy ni...just simple2 makeup je...tuh pon just apply day cream nutriwhite + loose powder, ckup!

 kollagen ni saya kemam cmtuh shj...sedap formulasi yg baru ni...preggy 7 months...nak cantek b4 raya la katakan ...hihi

Lagi satu ramai bertanyakan saya ttg skincare luaran apa yg saya amalkan skrg ni...yerr skrg ni saya mmg dah fall in love dgn set Nutriwhite shaklee...saya mmg gunakan fullset NW shaklee...mmg ini je yg serasi skrg dengan skin saya...saya mmg obses nak cerahkan kulit...hihih...tuh sbb saya lebih suka gunakan set2 yg ada mengandungi whitening...yg mana ianya mencerahkan skin kita dari dalam lapisan kulit...no peeling2...no hdrokinon mcm sesetngah produk local yg berlambak2 kat psaran2 skrg ni...janji mcm2 leh putih seawal 5 hari...bg saya itu omongan kosong yg mana nak "melariskan produk" tp secara jujur saya ckp, produk yg baik adalah  produk yg tidak mengandungi bhn2 terlarang seperti hdrokinon...biasanya bhn2 tersebut ada kat bhgn toner ataupun night cream mereka...pastuh mulalah skin korang akan mengelupas2 yg "konon2nya " bagus utk buang sel2 kulit mati....heyyyy bahaya tau cara cmtuh, lama kelamaan skin korg akan mulai nipis, nak kene cahaya matahari pon dh mula merah padam muka tuh...btul x?? sape yg ada pengalaman cmni, mereka akan faham betapa seksanya pakai produk2 local yg ada hdrokinon tuh...

ok straight forward, dlm set nw paling saya suka adalah night cream nya...yg mana teksturnya sgt2 smooth dan sng nak absorb kat bhgn skin kita...fuhhhh feeling lembut n nyaman je pakai then terus sleep...jgn lupa consume vit e ( bg yg x preggy )...pagi esok tuh, bestt btul rasa2 kulit bhgn muka ni...sgt2 lembut dan itu yg membuatkan saya x kan berpaling arah ke produk2 lain sbb saya dh jumpe produk yg  sgt2 bgus utk my skin...saya bercerita mengikut pengalaman saya menggunakan & mengamalkannya...

night cream produk favourite saya setiap malam b4 sleep...

ok bg mereka yg ada prob skin, x kesah la cmna prob nya...perlukan guide dari saya, boleh terus email saya ya di honey_nurhaliza@yahoo.com ok...insyallah saya akan guide korang sampai skin anda nampak kan perubahan yg baik...

bg cust2 saya yg dh make payment last weekend arituh, parcel korang dh pon kurier pagi tadi yaa...dah sampai brg, jgn lupa whatapps2 saya ya utk guide jadual pengambilan vitamin...bg yg make payment arini b4 jam 3pm, parcel anda akan di kurier pd sessi petang pula ok...

bg yg belum purchase & berhajat nak purchase set suplement skincare, boleh cpt2 email pada saya ok...jangan malu2..saya akan guide anda dengan baik & berkhemah, insyallah..:)

JOM SAMA2 CANTEKKAN SKIN B4 HARI RAYA NI....

0 CPM's comments:

Post a Comment