24 June 2015

~ Beauty Tips : Set Makeup Simple For Hari Raya ~

Hye Assalamualaikum...

Sihat ke smua?? puasa x arini?? ok arini nak update ttg brg2 makeup basic yg penting utk makeup simple for hari raya since arituh ramai yg bertanyakan di email & suruh saya update brg2 apa yg perlu utk kita guna, i mean nak basic shj.

Ok disebabkan kalian nak tahu, so di sini saya dh siapkan set2 nya...brg2 makeup yg saya guna of cource dari produk2 best Mary Kay..MK menjadi pilihan saya dr dulu lagi sbb ianya tersangatlah best & sgt2 natural...so bila makeup tuh x de la rasa berat semacam je kan muka ni...org nmpk kita pon very light & natural.

Tp jangan lupa tau kalau nak bermakeup2 tuh, make sure skin kita bebas dr segala cela yaa..so biasanya saya akan advicekan client2 saya supaya mengambil set suplement skincare + esp sbulan awal utk dptkan skin yg lebih sihat , nnt bila ditambah dengan makeup, barulah nampak berseri2 & more glowing...gitewww.

basic set makeup...khas utk para newbie2 yg baru nk berjinak2 dlm dunia makeup2 ni...

Ni antara koleksi bake eye trio utk eyeshadow...tp kaler yg paling basic adalah mcm kod neopolitan ya
ok ni for basic makeup simple..so saya sgt2 suggestkan amik kaler mcm kat atas ni..kaler earth giteww...so sng nak match dengan baju2 raya korang...RM 43 SHJ EXCLUDE POSTAGE


ok ni satu lg product best & wajib ada dlm bag makeup korang tau...gel eyeliner x comot pon bila apply , pastuh paling syiokk kan, ianya long lasting...kene sental ngn makeup remover baru ilang...so x yah risau eyeliner comot ke hape masa pi beraya2 tuh....brush comel die tuh sgt2 lembut jee...sng nak pakai n buat wing...rm 69 shj dpt free brush exclude postage..

Set Makeup Simple 1

Biasanya utk set yg 1st ni, brg2 basic yg wajib ada adalah seperti di bawah:-

1) Primer foundation RM 84
2) Foundation ( ikut type skin oily / dry ) RM 76
3) gel eyeliner black ( lasting & waterproof ) RM 69 FREE BRUSH
4) Makeup Remover ( standby utk cuci makeup ketika solat ) RM 68
5) Baked eye trio ( eyeshadow kaler earth utk natural ) RM 43

TOTAL SET 1 : RM 340 + 9 POSTAGE : RM 349

SET MAKEUP SIMPLE 2

1) Foundation ( ikut type skin oily / dry ) RM 76
2) gel eyeliner black ( lasting & waterproof ) RM 69 FREE BRUSH
3) Baked eye trio ( eyeshadow kaler earth utk natural ) RM 43 

TOTAL SET 2 : RM 188 + 9 POSTAGE : RM 197

ok saya dh readykan set2 makeup yg mana ada 2 set ...set 1 tuh lebih detail sket tp still brg2 basic makeup utk hari raya...manakala set 2 adalah set paling basic skali yg mana terdiri dari 3 item shj...so ikut pilihan korang, kalau ada bdget lebih, leh amik set 1, tp kalau x de bdget lbih pon jangan risau, korang ada choice ke 2...still boleh bermakeup simple

tp kalau korang nak beli brg2 kat atas secara loose pon boleh jugak...email je saya ok..

OPEN FOR PRE ORDER : TODAY 24 JUN ---> 29 JUN 2015
POS OUT : 2 JULAI 2015

pastikan di email letak title : order makeup set 1 @ 2 ( contoh )

EMAIL ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com 

update : vitamin skin ( vit c) dh sampai ya..so staff saya akan post out kan arini yaa...tracking no saya akan update di email masing2 yaa...


0 CPM's comments:

Post a Comment