11 June 2015

~ Palace Of The Golden Horses - Percutian 5 Bintang Tajaan Shaklee ~

Assalamualaikum...sihat ke smua?? alhamdulillah saya dh sihat daaa...balik je dari National Conference Shaklee arituh,terus demam 3 hari...maybe terlalu aktif ke sana sini dgn trip anjuran shaklee...balik2 je terus demam...xpe, vitamin shaklee ada...walaupun preggy dh sarat, saya tetap kekal aktif masa conference arituh.

haritu shaklee malaysia minta kami (National Conference Qualifiers) untuk isi form bagi mengesahkan kehadiran masing-masing...tp saya x isi form pon sbb mmg saya budget x nk join sbb memandangkan keadaan saya dh makin sarat ( nk masuk 7 bulan )..tp atas advice my hubby, die nasihatkan agar saya join jugak utk buat kngn2...sbb last year nya NC SHAKLEE pon saya x dpt join sbb itu dh mmg btul2 sarat mengandung jugak..so 2 tahun berturut2 NC SHAKLEE saya preggy...hebatt muu ni...kikiki...rezeki Allah, x kan saya nak tolak kan...alhamdulillah...





so sib baik laaa pihak hq call saya utk mengesahkan kehadiran saya suami isteri...tuh pon bebetul dh last minute...betul la org kata kalau dh itu rezeki kita, tetap jugak dpt...alhamdulillah, walaupun suami x join sbb salah sorg kene jaga anak2 kami...so saya decide. xpe la saya sorg je yg hadir masa NC tuh...so pihak hq akan bg roomate pilih secara random...


so hari yg dinantikan pon telah tiba ...

5 Jun 2015 ( JUMAAT 10 AM PAGI )


Masa ni saya mmg sharp2 sampai kul 10 pagi sbb saya x sabar nak ngk bilik yg pihak shaklee readykan utk kami...after registration pagi tuh, saya terus check in bilik..

 sampai2 je kat bilik, terus letak bag + salin blouse hijau sbb pasni nak join trip shaklee tuh....

ohh lupa, tghari tuh Pihak Shaklee akan bg trip/travel ramai sekitar Kuala Lumpur...pada mulanya, saya mmg x nk join trip tghari tuh tp bila fikir2 balik, apa guna saya join shaklee nc tp x nk join apa yg shaklee dh ready kan utk kami...sgt2 mewah...so saya decide, pergi jugak trip tuh...paling best kan, pihak Shaklee siap bg duit belanja lagi...huishhh mewah betul..


 Time ni kitorg smua mmg panas sgt2...tp Victor Lim said " jangan risauuu ya smua, ini adalah vitamin D utk uolls" sgt2 sporting...best!

time ni saat2 nk berpisah dengan Ciqi...yerla kan selama ni x pernah langsung bercenggang dengan mama, xpe Ciqi duduk dengan papa k...mama nak have fun dengan kawan2 mama...alhamdulillah hubby sgt2 sporting, sbb die tahu impian saya dlm shaklee..



tahun lepas, alhamdulillah saya dpt reward menunaikan UMRAH ISTANBUL TAJAAN SHAKLEE tp menadangkan time tuh saya tgh berpantang bersalinkan Ciqi., so saya bg hadiah Umrah tuh utk ayah saya...

 reward tahun lepas 2-14, Umrah Istanbul Tajaan Shaklee...

tahun ini pula national conference di adakan di palace of the golden horses, seri kembangan selangor selama 3 hari 2 malam. shaklee bagi kami pakej 5 bintang tau. kami akan di raikan ala-ala VVIP gitu. hihihi.

1:30 tghari 

ok time ni kami dikehendaki berkumpul di lobby mengikut group coach masing2...alhamdulillah time ni saya dpt 4 kawan yg sekepala & sporting..so trip yg asalnya saya sangkakan "mesti boring" tp rupanya trip yg sgt2 happening...saya rasa seronok sgt, berbaloi dengan usaha saya selama ni..so masa trip2 tuh, saya sempat whatpps dengan hubby, hubby pesan, x yah risaukan die n anak2, yg penting saya happy dengan kawan2 baru...yerla, saya kan jarang sgt berpisah dengan suami n anak2..tuh yg hubby risau tuh...mcm budak kecik plak kan...padahal dh jd mak kpd 5 org anak ni...kikiki...

ni la 4 sekawan yg sekepala & sporting..dpt 1 floor bilik sesama...so segala2 nya Allah dah atur & mudahkan utk saya...syukur alhamdulillah...time ni saya x terasa langsung mcm org preggy, sbb pagi2 tuh dh siap2 consume ESP , vitalea & b com...tuh yg kekal bertenaga je tuh...nuyun, kak jatt, zana...korang mmg best!

so destinasi kami yg pertama adalah melawat Muzium DiRaja..so smua org pakai baju muslimah yg Shaklee sediakan tuh tp saya, memandangkan ianya x muat sbb dh makin boyot, so saya gantikan dengan blouse preggy, tp tetap hijau shaklee...ada plak tuh kaler yg sama...hihi

kat Muzium tuh kami diberi masa selama 1 jam je sbb banyak lagi destinasi yg kami nak tuju...seronok betul laa..tetibe je rasa mcm anak dara plak sbb pergi lawatan dengan kawan2...:P

ok destinasi seterusnya, kami ke Central Market plak...time ni saya siap2 solat zohor & asar, saya je yg solat sbb 3 org lg kawan tuh "cuti" , so sporting nya dorg temankan & tggu saya solat...Allah hadirkan saya kawan2 yg sgt baik time ni...

 time ni kami melawat ke Central Market...jarang pergi tempat2 cmni tp bila join dengan kawan2, rasa seronok plak...

masa ni tgh tggu bas kami utk next destination...nampak x blkg tuh smuanya pakai baju hijau shaklee...

Aquaria KLCC

ok next destinasi kami adalah melawat ke Aquaria KLCC plak...masa ni x bnyk pic yg kami ambil sbb lighting dlm tuh x berapa cun...hihi...tp ada jugak la beberapa kpg pic utk kngn2 kami...



DINNER @ GRAND HYATT KUALA LUMPUR 

ok after dh penat2 jalan2 area kl tuh, jam 7:30 malam tuh kami smua leader2 Shaklee diberi dinner @ Grand Hyatt Kuala Lumpur...tp masuk2 je, saya terus solat maghrib siap2...then baru lah best nak dinner kan...makanan nya?? huishhh jgn ckp la betapa mewah & sedapnya mereka readykan utk kami leader2 Shaklee...layan gambar je la ek....





lebih kurang jam 11 malam, dah setle dinner kami kat Grand Hyatt, kami smua dihantar pulang ke Golden Palace Hotel smula...

balik2 je ada surprise from shaklee, dorg letakkan atas katil kami...yerla bayangkan laa dh penat2 seharian dengan aktiviti shaklee, balik2 je dapat pulak 2 box collagen tuh...fuhhh bestnyaaa shaklee...segala2 nya saya dpt dengan shaklee...x sia2 usaha saya selama ni...hanya jadi WAHM Shaklee shj, saya dpt memiliki segala2 nyaa...bg yg berminat nak jd mcm saya, leh email saya pasni k...

 
syokkk gilerrr dpt 2 box collagen free...surprise atas katil from shaklee...

Day 2 - 6 Jun 2015 ( Sabtu )

ok ni pic kami pepagi dh turun breakfast...so jam 12tghari tuh kami akan siap2 terus ke Conference Shaklee @ MIECC

ok tghari tuh masa dah sampai je kat MINES, masa ni kitorg pi lunch dlu...ok masa ni dh rasa lain macam , sbb biasanya saya akan consume ESP pagi tuh siap2..tp lupa plak nak bawak kat hotel...biasa la angin org preggy ni lain sket, cpt betul rasa lapar & mudah masuk angin...so sampai2 je kat MINES tuh, crk toilet terus muntah2...ni tandanya angin dh sampai ke kepala...legaaa betulll after muntah tuh...then baru leh terus isi perut...masa lunch pon saya order nasik goreng je...alas sket pewut..

so sampai2 je kat MIECC, saya masuk kejap sbb pastuh suami akan ambil saya utk majlis kenduri mak saudaranya di Bangi...so acara penyampaian award mmg x de amik pic pon...xpe nnt saya snap kan award2 yg saya dpt yaaa..



Dinner malam tuh pon saya x berkesempatan nak join, xpe, malam td dh join dinner yg best...kawan2 yg join dinner malam majestic tuh gtau, dinner kat grand hyatt lagi 10x ganda bestnya...hihihi

ok mcm biasa balik je bilik malam tuh terus x sabar nak ngk gift apa yg Shaklee buat surprise lagi kat atas katil...hihi...yesss ada lagi suprise shaklee...shawl burberry, siap ada tag shaklee lagi...bestnyaaaaaa lahaiiii...lawaaa..

yeayyy dpt 2 helai shawl lagi....syg betul nak guna...:) nnt kita rasmikan pakai shawl ni yaaa

DAY 3 - 8 Jun 2015 ( Ahad )

 Arini merupakan last day percutian 5 Bintang Tajaan Shaklee utk kami smua leader2...so hari terkahir ni kami smua ambil kesempatan utk selfie utk dijadikan kngn2...kenangan yg sgt2 indah buat kami smua leader2 shaklee...3 hari 2 malam di Palace Of The Golden Horses sgt2 bermakna buat kami smua...terasa kejap & pantas masa berlalu...

so after breakfast tuh kami terus salam2 peluk cium smua sbb maybe pasni x tahu lg bila akan jumpe, mungkin next year nya conference ,insyallah..

so event conference tuh sessi petang tuh saya x join sbb dh check out awal sbb ada urusan family plak...so ada beberapa award saya kene pick up sndiri kat HQ..

apa pon saya sgt2 berpuas hati dengan percutian hebat tajaan SHAKLEE ni...segala2 nya mewah dengan shaklee..saya rasa beruntung sgt selain dengan income bonus 5 figure, saya happy buat bisness shaklee ni, mcm2 pengalaman saya timba & belajar dari otai2 & senior2 hebat shaklee...org2 lama shaklee bnyk bg advice pada kami smua leader2 shaklee..

saya harap dengan ilmu yg ada ni, saya nak kembangkan & luaskan empayar Dazzling Diamond di mata dunia...tiada yg mustahil, jangan takut utk bermimpi, itu keyword yg saya pegang selama ni...insyallah saya nak bimbing & fokus utk anak2 Dazzling Diamond saya...saya nak bantu mereka jadi seperti saya juga...amin2

Kepada mereka2 yg berminat terutamanya golongan surirumah inginkan perubahan dlm ur life, boleh terus contact saya ok...golongan2 yg nak tmbah income pon boleh, jangan malu2...saya x makan org, tp saya janji akan bantu kalian utk financial freedom, tp mesti ada semangat yg kuat & kental seperti saya...kita gerak sama2 dlm group..




 


salam sayang dari kami ,
LEADER DAZZLING DIAMOND 
HONEY NURHALIZA & RAJA MOHAMAD RAFIUDDIN

EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

NEXT ENTRY : 


COLLAGEN UTK IBU HAMIL???

4 CPM's comments:

  1. hi salam perkenalan. mcm dh perasan hr tu tp segan nak tanya ni cpm honey Nurhaliza ke? Tahniah & semoga cepat naik Master Coordinator

    ReplyDelete
    Replies
    1. ainul...aaahh arituh pon saya ada perasan jugak awak tau...moga kita sama2 naik master thn depan, amin...

      Delete
  2. bestnyer..Fida pun ahli Shaklee.cuma tak berapa nak aktif macam CPM.Harap lepas ni..Nak aktif lebih jugak la.

    ReplyDelete
  3. Tahniah CPM Honey..Shaklee memang best! Mula2 kenal Shaklee pun sebab jumpa blog sis. In shaa Allah Shaklee memang berbeza daripada yang lain2.

    ReplyDelete