28 August 2015

~ What's In My Diaper Bag ~

Diaper Bag...sejauh mana kepentingannya?? 

Kadang2 kan, bila keluar2, saya suka perhatikan bag2 atau a.k.a diaper bag yg mama2 ni bawak...biasanya bag2 ni digantung kat stroller ataupun mama2 yg akan sandang bag tuh, tp ada juga para bapa yg handle diaper bag baby dorg ni.

Jangan ckp org lain la, saya sndiri pon rasa penggunaan diaper bag ni sgt2 penting, lagi2 yg anak ramai mcm saya ni...ramai ke?? yerla, nak masuk 5 org ni, ramai la kan...saya suka bila time2 pegi shopping @ jln2 ngn anak2, mmg saya hangkut smua anak2 saya...sbb bg saya, time ni la nak quality time dengan mereka..best sbb meriah ramai, pastuh mcm2 karenah bila keluar mesti nak beli " something" wajib bawak balik umah..selagi x beli pape, selagi tuh la x balik2...hihi...

Tp sambil2 keluar tuh , saya mesti bawak dorg pergi ke kedai2 buku mcm MPH, POPULAR ke..so kat situ, boleh train dorg membaca buku secara santai, then kalau dorg berminat, saya akan beli buku tu utk mereka baca bila kat rumah...itu cara saya, so masa tuh x de la membazir cmtuh shj...

Tuh sbb penggunaan diaper bag sgt2 penting, saya x brapa suka sgt bila personal bag saya dijadikan diaper bag, for sure akan sepah2 dlm tuh pastuh nk crk bnde punyalah susah...kikiki...

Bila adanya diaper bag ni, mcm2 keperluan anak2 kita boleh masukkan, terutama skali yg ada anak kecil yg memerlukan bekalan pampers, susu, wipes , towel..btul x?? kdg2 saya slalu ngk ibu2 yg hanya bawak lampin atau towel good morning tuh then sangkut kat bahu...hihi..kurg best mata ni memandang , yerla kan, penampilan si ibu pon mesti kene jaga jugak walaupun dah ada anak2 yg ramai...diaper bag sgt penting, so sumbat je towel2 dlm bag tuh, x yah gantung2 kat bahu...ni bg pndgn peribadi saya la..('-')

Diaper bag plak, x perlu la beli yg besar2..tuh dh mcm nak balik kampung smggu plak kan...hihi...ckup bag yg sederhana besarnya yg boleh memuatkan brg2 yg penting shj...tp mcm saya, diaper bag tuh saya beli yg ada siap2 ruangan utk si mama letakkan brg2 peribadinya..so kalau malas nk bawak bag personal saya, saya akan letakkan skali dlm diaper bag tuh...sng complete smuanya.

 Keperluan si Manja :-

1) napkin, towel
2) baby wipes pink ( saya suka sbb ianya sgt wangi)
3) breast pump ( sng nak pump dlm kete @ surau2)
4) herbal blend ( bende wajib utk anak2)
5) bedak baby ( supaya kekal wangi smpi ptg )
6) nappy cream
7) pampers ( wajibun)
8) teether & toys ( nak bg ciqi leka)
9) bag kecil utk letak baju2 kotor
10) baby telon amway ( if nk boleh order ya kat email )

Keperluan Supermak :-

1) vitamin shaklee ( supaya kekal energy)
2) collagen ( spare kan dlm bag )
3) power bank pink
4) compact powder
5) bb cream safi rania
6) perfume
7) cleanser + makeup remover nutriwhite
8) beauty blender
9) rose water ( after solat semburkan utk bg fresh)

ni la brg2 nya bila saya keluarkan smua dari bag...kena pandai packing2 supaya nampak kemas..so bila perlukan apa2, sng je terus ambil dr dlm diaper bag tuh..mudah kan?? 

 ramai tnya saya, saya guna minyak telon a.k.a minyak baby apa?? jujurnya,saya dh mcm2 jenis mnyk telon baby saya beli & try, tapi saya tetap suka minyak telon tropical herbs ni..bau die sgt2 best, sampaikan masa kat hspital kan, nurse tnya saya guna mnyk telon apa, sbb baunya sgt2 wangi...dan paling saya suka, saya gunakan setiap kali after mandi n b4 sleep, tiada lagi prob kembung, batuk2 ke, selesema, alhamdulillah mnyk ni sgt2 recommended ! if sape2 yg berminat nak beli, boleh email saya k...rm 30+ 6 poslaju k...thn sehingga 9 bulan


Lately ni, saya mmg giler diaper bag tau...ok yg atas ni paling berkenan laa..dh order, tggu sampai je...insyallah b4 baby kuar, sempat la mama melaram dgn diaper bag baru ni...

What's In Your Diaper Bag?? 

kpd customer2 yg dah order set2 vitamin, order kalian dh pon kami kurier kan yaa...dh smpi jgn lupa whatapps saya utk guide yaa...tuh sbb pentingnya pengambilan vitamin dengan guide yang betul..bukan beli kat kedai2 jamu then terkontang kanting tanpa sbrg guide yg betul?? akibatnya?? makan x konsisten ikut guide yg betul...bila x de sbrg guide, tuh sbb kalian x boleh istiqamah...:)

jangan lupa email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com

2 CPM's comments:

  1. blog yang menarik dan cantikkk sangat, ringkas tp menarik. sy suka baca tips2..hihi...

    ReplyDelete
  2. Herbal blend dan vitamin asas memang wajib ada dalam diaper bag. Sebab tu mak-mak anak kecik ni 'handbag' besar, semua nak isik hihi

    ReplyDelete