26 October 2016

~ My Review - Eesential Oil By Young Living ~


 

 

Dah fall in love dgn eo( essential oil ) ni smua...


Alkisahnya mula2 arituh saya hanya beli eo utk migrain then bile apply mmg rasa lain mcm, besttt sgt kepala jd ringan...so no caffox lg daa...sambil2 tuh mmg amalkan oste & b com utk hilangkan migrain..


Then tergerak hati utk baca smua testimoni2 eo young living ni..mmg saya research sblm nak beli , maklum la sbotol eo ni mmg MAHAL..tp mmg btul pndpt org2 yg dah amalkan eo ni, berkesan & bnyk improvement 👍


Sblm beli, saya listkan dlu penyakit2 yg slalu anak2 saya hadapi, 1st skali problem "sukar tidur" then saya dpt solution dgn diffuse setiap malam dgn haruman lavender + stress away @ lavender + gentle baby masa masuk tdo, x smpi 10 minit smua dah berdengkur & lena...fuhhhh punya la susah sblm ni mama nyanyi2 zikir 3-4x round pon belum tentu dorg smua tdo...alhamdulillah settle 1 problem saya selama ni...nape la saya x jmpe eo sblm ni...😬


Next problem is, anak2 kerap diserang selesema & batuk, maybe sbb setiap hari tidur dgn aircond, so problem cmni mmg x boleh lari especially irfan & danish...kerap sgt selesemanya...then apa yg saya buat adalah, saya akan sapukan dgn eo RC kat dada & tulang blkg dorg setiap malam b4 sleep..alhamdulillah selesema, batuk & sakit tekak dah xde lagi...sekali lagi syukurnya Ya Allah! 


Saya suke eo2 ni sbb die boleh protect family saya dari terkena jangkitan2 penyakit yg mcm2 skrg ni...lain2 saya beli utk sampingan sbb boleh buat blend oil2 tuh smua...cntohnya buat parut portion, oil utk migrain, oil utk sakit perut anak2, hihi..smua saya buat sendiri dgn resepi2 young living ni...mmg x rugi pon beli


Kalau anak2 kalian ada prob mcm anak2 kak hanny tuh , boleh pm trus kak hanny ok, kita consult2 & bg special price...


#sayagunasayajual

#eoyoungliving


Email : honey_nurhaliza@yahoo.com