28 February 2017

~ Tips Makeup Natural ~


Dah lama x buat TUTORIAL  makeup natural kan?? nantikan ya next entry....

TIPS MAKEUP NATURAL

~ I Will Fight For My Healthy Skin ~

Assalamualaikum semua pembaca2 blog...adehhhh lama betul saya x update blog kan, kalau dlu dlm sbulan banyak la jgk entry2 baru...masa bebetul mencemburui saya..seyessss...anak ramai cenggini laaa...acececeh...but serius, masa saya sgt2 limited, kdg2 doa mintak kat Allah, agar kurniakan saya "banyak masa" utk setlekan smua perkara...bayangkanlah seawal jam 5am saya dah bangun uruskan persekolahan anak2...sampailah malam kul 10-11 baru dpt luruskan bdn ni...org tnya saya, tenaga apa yg saya gunakan ni?? hihi...jwpn saya simple je, "shaklee je"

hurmmmm...act dh lama nak buat entry ni...tp tuh la ada je halangan nak update blog ni...then ditambah plak muke yg mmg tgh prob "JERAGAT" mmg x laaa nak update blog sbb x de keyakinan langsung...

ok ceritanya bermula cmni...

Saya kan mmg pakai skincare Nutriwhite Shaklee kan?? mmg kulit sgt2 cntekkkk masa pakai NW ni...then dah elok2 muke x de prob pape, gatal sgt pi tukar skincare lain...ni smua gara2 terpengaruh iklan yg konon2 boleh putihkan skin...saya pon dgn rasminya tukarlah skincare tersebut, malas nak mention kat sini, sbb maybe saya guna yg fake punya...maybe la, tp tuh la nak kata fake, saya beli kt founder produk tuh lagi...ermm entahlahhh...maybe salah saya...

Allah bg soft reminder kat saya....


JERAGAT DAH TUMBUH HALUS2 KAT BHGN PIPI...NI LA AKIBATNYA...HUHU

Akibatnya, 3 bulan saya guna skincare tuh kan, tetibe mcm ada perasan JERAGAT mcm dah tumbuh banyak....uiksss bile plak tumbuhnya ni??? mula laaa rasa x best & tak confident...saya ngk balik produk tuh pastuh campakkan terus ke tong sampah...

Petang tuh jugak pergi Klinik Dr Ko, pakar skin tuh...then die tnya saya ada guna produk local x utk whitening...saya bwk skali cleanser skincare then tunjuk kat doc tuh...dia cuma ckp, kenapa u x syg kulit ke?? guna produk yg ada hdrokinon....frustnyaaa time tuh hanya Allah je yg tahu , sedangkan saya tahu bab2 ni tp saya degil jugak....nak menyesal pon xde guna daaaa...tp doc ckp, boleh hilang jeragat ni sbb jeragat tuh masih baru nak tumbuh & x coklat sgt....

doc bagi cleanser, toner, dan cream utk sapu pada jeragat & juga treatment utk dark spot...tp saya sempat pegi 2x je die nya treatment...pastuh sbb bz, dh xde buat treatment pon, saya continue buat kat rumah je...

then saya continue pakai enfuselle smula, tp saya guna set for dry skin...bila jeragat ada, tuh bermakna skin kita sgt2 dry...saya guna smula secara konsisten, utk dalaman plak mmg saya x pernah skip vitamin utk kulit b,c,e + esp, gla...cumanya gla tuh saya tmbahkan dos sbb nak cpt recover jeragat hodoh ni...


time ni muka dh ok dari jeragat hodoh tuh...pakai EE CREAM & LOOSE POWDER JE...nak elak jeragat, kurangkan pemakaian foundation yg tebal2...ni makan gla la ni efek muke glowing pinky2...:))


Dalam 2-3 bulan kot jeragat tuh hilang, saya pon x perasan bila ianya hilang...maybe sbb saya up kan dos gla kot, tuh yg ilang cpt tuh...kalau yg nak ilangkan jeragat & perlukan guide saya, boleh email saya ok, nnt saya bg whatapps utk kita sng deal2.. email : honey_nurhaliza@yahoo.com


saya jugak amalkan pure honey serum ni utk atasi jeragat..


so kesimpulannya, kalau skin dah sihat, x yah la gatal2 nak pi tukar yg lain yg kita sndiri x tahu apa kandungan produk tersebut...perkara ni bebetul mengajar saya...ok janji x tukar yg lain...

nak order email cpt ya honey_nurhaliza@yahoo.com

arini ramai yg purchase set jeragat, set hamil & set berpantang...bg yg dah make payment sblm jam 11 pagi ni, penghantaran akan dibuat pada hari ini juga ya...brg dh smpi, whatapps kak hanny tau, sng akak nak guide kalian...muahhhciked..